Ми хазяйки хоч куди!

• Автор теми Автор теми Весела Бджілка
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 567
  • Перегляди Перегляди 22K
Я тобі напишу, який найбільше мені смакує. Їх є з чилі маса. Але, ось цей самий-самий, як на мене.
Кабачок- кружками
Морква - кружками
На 5 літрових банок:
1літр 200мл води
200 гр уксуса
1 стол.ложка солі
1 стакан цукру
6 ст.л. кетчупа "Чилі" Торчин
Маринад довести до кипіння, залити в кабачки. Стерилізувати 10 хв.
На дно банки: укроп, часник, перець душистий горошком, чорний горошком, лавровий лист.
Огірки, так само. Тільки в банку: хрін, лист вишні, смородини, часник і т.д.
Дуже смачно.
Дякую!Буду робюити. А якщо без моркви?Бо мало є а в магазин в облом іти

Я тобі напишу, який найбільше мені смакує. Їх є з чилі маса. Але, ось цей самий-самий, як на мене.
Кабачок- кружками
Морква - кружками
На 5 літрових банок:
1літр 200мл води
200 гр уксуса
1 стол.ложка солі
1 стакан цукру
6 ст.л. кетчупа "Чилі" Торчин
Маринад довести до кипіння, залити в кабачки. Стерилізувати 10 хв.
На дно банки: укроп, часник, перець душистий горошком, чорний горошком, лавровий лист.
Огірки, так само. Тільки в банку: хрін, лист вишні, смородини, часник і т.д.
Дуже смачно.
Дякую!Буду робюити. А якщо без моркви?Бо мало є а в магазин в облом іти

А я сегодня закатывала кабачковую икру "как в магазине". Очень вкусная, каждый год уходит на ура. Итак: 6 кг кабачков и 1 кг лука пропустить через мясорубку, добавить 200мл растительного масла и 2 столовые ложки соли. Поставить на огонь, после того как закипит, уменьшить огонь и варить 3 часа. За счёт сока, который пустили кабачки и лук ничего не пригарает. Через 3 часа добавить 250 мл майонеза, 250 мл кетчуп "Чили", пол литра томатной пасты и варить ещё 1 час (тск как сок уже практически выкепил, может начать пригорать низ, по этому по чаще помешивать). За 15 минут до окончания, добавить 2 столовые ложки уксуса и сахар по вкусу (я сахар вообще не добавляю). Насыпаем в пол литрлвые баночки и закатываем)). Это очень вкусно и не сложно)

Елена14, а оце я обов'язково спробую, дякую
Только обязательно соблюдать пропорции кабачков и лука или же дольше варить. Я в первый раз когда делала использовала большее количество кабачков, а по времени делала как по рецепту. Так как не хватило этого времени, что бы ушёл сок, икра получилась жидковатой, но вкус все равно не испортился =

Елена14, а якщо без пасти,просто з кетчупом?Я пасту чогось взагалі не люблю,така ізжога
Не будет такого цвета, красноватого, я думаю. А если больше кетчупа бросить, то может быть сильно солёная. А вообще, можете по экспериментировать)

Елена14, много раз слышала о рецепте с майонезом... но.. не рискну.. т.к. в советскиевремена майонех в икру не добавляли.. и не добавляют сейчас по технологии. А те добавки,химические которые есть в майонезе.. при нагревании выделяют канцерогены..уж простите консервного маньяка с 26 летним стажем...но......... не советую...

Елена14, много раз слышала о рецепте с майонезом... но.. не рискну.. т.к. в советскиевремена майонех в икру не добавляли.. и не добавляют сейчас по технологии. А те добавки,химические которые есть в майонезе.. при нагревании выделяют канцерогены..уж простите консервного маньяка с 26 летним стажем...но......... не советую...
А якщо самій майонез зробити? Діло 3-х хвилин

А якщо самій майонез зробити? Діло 3-х хвилин
Нічо не скажу.. навіть з приводу соморобного.. бо тваринне і рослинне-несумісне..( умайонез домащшній мають входити яйця. а це вже великтй ризик.. тому вже краще промисловий.. там яєчний порощок.. це якщо нема автоклави

Нічо не скажу.. навіть з приводу соморобного.. бо тваринне і рослинне-несумісне..( умайонез домащшній мають входити яйця. а це вже великтй ризик.. тому вже краще промисловий.. там яєчний порощок.. це якщо нема автоклави
Я вибачаюсь... А Ви чим харчуєтесь?
Я вибачаюсь... А Ви чим харчуєтесь?
Ви яйця не вживаєте? Чи купили автоклав?

Останнє редагування:
Поки пішли помідорки))) Отож, відкриваємо чарівну книжку...

Помідори в томатному соці. Звичайний рецепт, але безвідходний - в мене чоловік в першу чергу сік випиває.
Для хазяйок-початківців.
Я переважно закриваю у півлітрові або літрові банки і використовую помідорки чері або просто невеличкі.

На 3 л банку

Сіль - 6 ч.л.
Цукор - 12 ч.л.
Оцет - 1 ст. л.
Перець горошок, часник, листя, лаврушка.

В банку закладаємо на дно листячко (я беру вишню, чорну смородину, хрін, укроп), часник, лаврушку (на літрову банку - 1-2 шт., на любителя), перець горошок. Заповнюємо помідорками, зверху насипаємо сіль, цукор, оцет.
Окремо варимо томатний сік (я сама кручу з помідор, які великі і на закрутку не йдуть). В сік не додаємо взагалі нічого - ні солі, ні приправ. Закипає сік, знімаємо піну і заливаємо помідорки в банці, поки сік ще кипить. Стерилізуємо 10 хв. (літрову банку).

Як вже сказала, так закручую чері, а також роблю по-польськи маленькі огірочки-корнішони (виходять огірочки солодкуваті, але з оцтом, з насінням гірчиці та морквою). Часник не ріжу, кидаю цілим. Взимку таким чином дуже гарно виходить блюдо на закуску чоловікам - маленькі помідорки, огірочки, маринований часничок та фігурно нарізана морковка (для особливих хазяйок можна купити в супермаркеті малюсенькі морковочки). Отже, маємо замість великих помідор та огірків акуратну тарілочку овочів. Додайте морожене рожеве сало, пересипане приправами, і закуска чоловікам готова, поки господиня доготовує основні блюда, якщо гості прийшли без попередження. Баночка таких помідор та огірочків в мене завжди в холодильнику, інші - в коморі.
Огірочки поки лише чекаю, тому рецепти напишу пізніше (по-польськи, в кетчупі чилі та огірки у тертих огірках).

Восени кручу баклажани (салат зі смажених брусочками баклажан слоями з сирою цибулею, а також заморожую печені баклажани на теплий салат), дуже любимо смажені перці в маринаді.

Також обов"язково квасимо баклажани, але це на любителя - мама привезла цей рецепт з Миколаївщини, де я народилась. Вони ріжуться повздовж, начиняються сирими морквою та цибулею, щільно складаються в каструлю, туди перець, лаврушка, сіль, цукор та олія. Притискаються гнітом та на 5-7 днів в темне місце. Потім шкірка знімається, ріжуться кубиками, туди сира цибуля, заливається маринадом - і салат просто супер, але, як казала, на любителя - трохи за язика щипає. Будуть бажаючі на таке - пишіть, поділюсь.
Доречі, для тих, хто полюбляє салатики з маринованими шампіньонами - рецепт шампіньонів маринованих. Виходить дешевше, аніж купити баночку в магазині.

1 кг шампіньонів
Сіль - 2 ч.л.
Цукор - 4 ч.л.
Оцет - 60 г
Вода - 40 г
Олія - 100 г

Гриби чищені скласти в каструлю, все додати, варити після закіпання 10 хв. Спочатку маринаду буде дуже мало, потім гриби пустять сік.

Після 10 хв. кипіння складаємо в банку (я беру 400-грамову, щоб щільно лягли) і заливаємо маринадом з каструлі. Ніч постоїть - і гриби мариновані готові. Я беру трохи менше оцту, чоловік не любить багато. Після першого приготування самі вже будете бачити, чого менше-більше.
Внесу поправку по мариновке грибов, когда добавляешь уксус, то грибы теряют цвет. Я давно отошла от уксуса, а добовляю лимонную кислоту
Моя мама закрывает икру с майонезом, и мои детки мило трескают по утрам с хлебушком)

Ilana,
Світлана, що ти наробила? ? Чоловік через день- два жарить курячі котлетки!
Дякую тобі ще раз за рецепт!

:hahah: Отака я підступна. Нічого, скоро наїсться. Вони дійсно такі ніжні, що важко відмовитись
Светік, він іх топче, мені аж страшно! :sarcastic: Вчора нажарив з 1,5 кг філе. Я тебе хотіла запитати. А з іншого м'яса ти не пробувала робити? Свинина, чи свинина з куркою?

Светік, він іх топче, мені аж страшно! :sarcastic: Вчора нажарив з 1,5 кг філе. Я тебе хотіла запитати. А з іншого м'яса ти не пробувала робити? Свинина, чи свинина з куркою?
:prankster: Ой, якщо так їсть, то хай краще з курки - на бюджет не буде такого навантаження))) А взагалі я пробувала з індички ще, але моя свекруха здається робила зі свинини. Я роблю з курки.

:prankster: Ой, якщо так їсть, то хай краще з курки - на бюджет не буде такого навантаження))) А взагалі я пробувала з індички ще, але моя свекруха здається робила зі свинини. Я роблю з курки.
Може зі свинини жосткуваті будуть. Філе курки і швидко готується та й ніжніше.

Девчонки,поделитесь рецептом торта "пьяная вишня".у ребенка на днях день рождения,а он его очень любит.свой рецепт где то потеряла.

Назад
Угорі