Як оскаржити виконавче провадження відкрите не за юрисдикцією приватного виконавця?

А что делать если нет документов?как подать в суд?как считать 10 дней?

Виконавець повинен не лише направити боржнику копію постанови про відкриття виконавчого провадження, а й установити факт її отримання. Примусове виконання рішення чи напису не може бути розпочато, якщо боржник належним чином не отримав копії документів ВП та не був належним чином повідомлений про відкриття ВП. Зокрема, такої позиції дотримується ВС. Постанова ВС у справі №554/13475/15-ц від 31 липня 2019 року. Потрібно писати заяву до виконавця, щоб надіслав копії документів ВП.
Имеет ли право исполнитель списать средства со счета должника до истечения срока на добровольное исполнение? С какого момента считать строк предоставленый для добровольного исполнения: с момента вынесения постановления об открытии ИП или с момента получения должником постановы об открытии ИП.
Ні, не має. До 7 днів із дня отримання боржником документів ВП

Та то понятно, что рука руку моет, но даже, лишение лицензии - это уже результат. А на счёт Европы - Вы правы, я скажу проще - в отличии от нашей страны, там соблюдаются законы. Ну и жёсткий контроль за этим, само собой.
А

А здесь это отличительная черта "местного бомонда". И кстати, от этих "критиков" здесь не видел ничего толкового и по сути. А человек пришел, пытается помочь разъяснениями - так нет, надо к нему сразу претензии.... Прям как по Оруэллу.
Сомнения закрались не только мне, прошу заметить.) Вам ли не знать, сколько было на форуме прецедентов. Автору задали вопрос - он разъяснил. Без лишних взаимных выпадов и проч. портящих настроение острот. Никакой агрессии и невежества. Всегда легко умею признать неправоту и не стоять упрямо на своём. И если автор темы действительно искренен в своих порывах, в желании помочь, то это вызывает уважение.

Тем не менее исолнитель так и поступил , документы были получены 31.03. а средства списал со счета 01.04

Виконавець повинен не лише направити боржнику копію постанови про відкриття виконавчого провадження, а й установити факт її отримання. Примусове виконання рішення чи напису не може бути розпочато, якщо боржник належним чином не отримав копії документів ВП та не був належним чином повідомлений про відкриття ВП. Зокрема, такої позиції дотримується ВС. Постанова ВС у справі №554/13475/15-ц від 31 липня 2019 року. Потрібно писати заяву до виконавця, щоб надіслав копії документів ВП.

Спасибо вам.доки где-то на почте замтряли...а 10 дней с момента ареста истекают

Лекше поступити в Гарвардський університет, чим юристові зареєструватись на форумі...

Nikolay Hruzdov, поясните, пожалуйста, зачем банк в день когда сделал надпись- оплатил от моего имени 1 грн по кредиту?

опять вводите людей в заблуждение((( я например вижу такое "
Арешт на майно (кошти) накладається не пізніше наступного робочого дня після його виявлення, крім випадку, передбаченого частиною сьомою статті 26 цього Закону.

3. Платіжні вимоги на примусове списання коштів надсилаються не пізніше наступного робочого дня після накладення арешту та в подальшому не пізніше наступного робочого дня з дня отримання інформації про наявність коштів на рахунках"
ну или дайте ссілку на статью про 7 дней)))

Nikolay Hruzdov, поясните, пожалуйста, зачем банк в день когда сделал надпись- оплатил от моего имени 1 грн по кредиту?
Якби Ви добровільно сплатили кошти виконавцеві, то визнали заборгованість, а саме оскарження виконавчого напису було нереальним, так як Ви таким чином "визнаєте заборгованість)

На жаль,я не можу гарантувати, що у позасудовому порядку Ви зможете повернути стягнені кошти. Потрібно надсилати заяву до суду, щоб ухвалили додаткове рішення щодо стягнення безпідставно набутих коштів відповідачем, а вже згодом звертатися до ДВС, щоб примусово виконали рішення суду.
поняла
т.е можно подать заявление по тому же делу после решения суда, без подачи нового иска?

Рішення та дії виконавця, посадових осіб органів державної виконавчої служби щодо виконання судового рішення можуть бути оскаржені протягом 10 робочих днів з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи законних інтересів. Рішення виконавця про відкладення проведення виконавчих дій може бути оскаржене протягом трьох робочих днів з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи законних інтересів. Тобто дане правило стосується виключно виконавчого провадження, а не самого напису. Сам напис - виконавчий документ, який виконується виконавцем. Не плутатайте постанову виконавчого провадження і виконавчий напис нотаріуса - це дві різні речі.

Наразі "колектори" - звичайні компанії, які зареєстровані як фінансові установи, але не мають ліцензію на надання позики, у тому числі на умовах фінансового кредиту. Їх можна назвати "перекупниками"
Микола, будь ласка, розтлумачте яким чином особа могла б дізнатись про порушення своїх прав, у цьому випадку про відкриття вп без повідомлення про це?

опять вводите людей в заблуждение((( я например вижу такое "
Арешт на майно (кошти) накладається не пізніше наступного робочого дня після його виявлення, крім випадку, передбаченого частиною сьомою Закону.

3. Платіжні вимоги на примусове списання коштів надсилаються не пізніше наступного робочого дня після накладення арешту та в подальшому не пізніше наступного робочого дня з дня отримання інформації про наявність коштів на рахунках"
ну или дайте ссілку на статью про 7 дней)))
Тут мова йде про добровільне виконання рішення! Накладання арешту на майно і рахунки - примусове виконання рішення! Примусове виконання рішення не може бути розпочато, якщо боржник належним чином не повідомлений про відкриття виконавчого провадження і не ознайомлений з документами.

Якби Ви добровільно сплатили кошти виконавцеві, то визнали заборгованість, а саме оскарження виконавчого напису було нереальним, так як Ви таким чином "визнаєте заборгованість)
Доступнее никак?

Микола, будь ласка, розтлумачте яким чином особа могла б дізнатись про порушення своїх прав, у цьому випадку про відкриття вп без повідомлення про це?
я не микола)) но например могу сказать,ч то про открытое ИП вы могли бы узнать из сообщения банка, о том что ваши счета заблокированы на основании постановления исполнителя
Тут мова йде про добровільне виконання рішення! Накладання арешту на майно і рахунки - примусове виконання рішення! Примусове виконання рішення не може бути розпочато, якщо боржник належним чином не повідомлений про відкриття виконавчого провадження і не ознайомлений з документами.
так назовите статью, где написано о 7 днях на добровольное исполнение?
ида)) все мы прекрасно понимаем, что исполнитель отправляет документы)) но отправляет на "левый адресс" который казан в заявлении об открытии ИП и в самой надписи))) так, что с формальной точки зрения она все делает правильно.

Останнє редагування:
я не микола)) но например могу сказать,ч то про открытое ИП вы могли бы узнать из сообщения банка, о том что ваши счета заблокированы на основании постановления исполнителя

ида)) все мы прекрасно понимаем, что исполнитель отправляет документы)) но отправляет на "левый адресс" который казан в заявлении об открытии ИП и в самой надписи))) так, что с формальной точки зрения она все делает правильно
а ещё есть варианты ? спрашиваю потому что нужно для суда, буду после сноса подавть иск на нотаря и исполнителя, а ситуация такая- заблокировали через три дня после получения постановы
Вот меня тоже интересует механизм наказания нотариуса и исполнителя за незаконные действия.
тоже интересуют при ч1м все возможные варианты

а ещё есть варианты ? спрашиваю потому что нужно для суда, буду после сноса подавть иск на нотаря и исполнителя, а ситуация такая- заблокировали через три дня после получения постановы
а на что иск будете подавать? если не секрет.
я не совсем понимаю варианты чего?

ида)) все мы прекрасно понимаем, что исполнитель отправляет документы)) но отправляет на "левый адресс" который казан в заявлении об открытии ИП и в самой надписи))) так, что с формальной точки зрения она все делает правильно.
[/QUOTE]
Відповідно до частини другої статті 24 вказаного Закону в постанові про відкриття виконавчого провадження державний виконавець встановлює строк для добровільного виконання рішення, який не може перевищувати семи днів, а рішень про примусове виселення - п’ятнадцяти днів, та попереджає боржника про примусове виконання рішення після закінчення встановленого строку зі стягненням з нього виконавчого збору і витрат, пов’язаних з провадженням виконавчих дій, передбачених цим Законом.

Відповідно до частини другої статті 24 вказаного Закону в постанові про відкриття виконавчого провадження державний виконавець встановлює строк для добровільного виконання рішення, який не може перевищувати семи днів, а рішень про примусове виселення - п’ятнадцяти днів, та попереджає боржника про примусове виконання рішення після закінчення встановленого строку зі стягненням з нього виконавчого збору і витрат, пов’язаних з провадженням виконавчих дій, передбачених цим Законом.
[/QUOTE]
извините за нескромный вопрос, а вы какого года закон используете? может пора использовать действующие нормы законодательства, а не те что были за царя панька? я понимаю, что такая норма была до 2016 года, но блин, сегодня уже 2020 и абсолютно другой закон

Поясніть будь-ласка,рахунок 7 днів як заблоковано. На ньому є зарплатні кошти,але рахунок не спецпризначнння. Документи,щоб звернутимь до юриста,застрягли в катанні по Україні.Як зробити так щоб зарплатні кошти вона не списала,до того моменту як подам в суд?

Щоб "покарати" нотаріуса за незаконні дії, потрібно написати до Мін'юсту скаргу. Кожна скарга - великий стрес для нотаріуса. Якщо масово надсилаються скарги (від різних людей), то пан нотаріус може позбавитися ліцензії, а якщо буде доведено, що нотаріус зловживає своїм службовим становищем, то його можуть притягнути до кримінальної відповідальності,яка визначена статтею 364 КК України)
тобто до своєї заяви я можу приєднати судові рішення з участю цих персонажів,що буде свідчити про системний підхід цього злочинного угрупування?

тобто до своєї заяви я можу приєднати судові рішення з участю цих персонажів,що буде свідчити про системний підхід цього злочинного угрупування?
я бы советовал еще и промониторить реестр судебных решений, и в заявлении указать что ваш случай не еденичный))) само собой со ссылками на аналогичные решение. что бы покзаать системность таких нарушений
Поясніть будь-ласка,рахунок 7 днів як заблоковано. На ньому є зарплатні кошти,але рахунок не спецпризначнння. Документи,щоб звернутимь до юриста,застрягли в катанні по Україні.Як зробити так щоб зарплатні кошти вона не списала,до того моменту як подам в суд?
никак не сделаете. удержание с зп идет по отдельному постановлению исполнителя, которое направляется по месту вашей работы. а те деньги, что уже лежат на вашем счету, просто будут заморожены до момента его розблокирования

Назад
Угорі