А я вважаю, що допоможе. Мала неприємну тяганину з Аванс/Фінбар/Кредісенд - надіслала запис розмови до НБУ, де представник Кредісенд відкрито подорожував звонити оточенню за моє протермінування, і щоб я їм пояснювала для чого брала позику.
Я отримала офіційну відповідь від НБУ. Всі позики цих контор я закрила, але знаю, що зараз їх прикрили настільки, що нові вони нікому не видають. Як я зрозуміла в них забрали ліцензію.
Тому я впевнена,що я не одна писала скарги подібного типу.
Яка різниця що не офіційно в україні? Знайти місце розташування їх офісів справа 2-3 годин часу. Залітаєш в офіс, всі компи відбирають, всю інформацію знімають. Там стільки всього буде, що десятки справ можна буде завести на десятки людей.
СБУ по факту це вкрай мутна організація судячи з мого досвіду. Коли мій теперішній чоловік вступив в відкриту суперечку з колишнім, який є військовим - і колишній написав на нього заяву в сбу за погрози (яких по факту нн було) сбу завело справу на мого чоловіка на наступний день, і швидко знайшли місцеположення, хоча колишній його не знав. Правда чудом все закрили на наступний день по причині особистої неприязні. Але головняка і нервів принесли на рік вперед.
А коли моїй мамі звонили з незнайомих номерів колектори, і відразу скидали, вона звернулася до знайомих в сбу пробити,що то за номери, бо мовчать в трубку - сбу не змогло пробити жодного номеру! І сказали, що вони всі зашифровані так, шо не реально подивитись хто це. Лише на пару номерів сказали, що то кредитна спілка.
Мне кажется что мало. Просто не все такие тупые как мы) не все берут микрозаймы с еще и в крипте. По этому нас по процентам мало(
Борг українців перед мфо більше міліарда. Просто ви кажуть інше - не всі збирались з самого початку щось віддавати. Знаю не одну людину, які просто забили і вже більше 5 років ні копійки не віддали і не збираються. Змінили сімки і мають стальні нерви. Просто вони тепер всюди в чс.
Причому я знаю чувака, який набрав в 2018 році в яких тільки можна мфо, банках і поїхав в Польщу. Повернувся в 2022 році, вони вже його не трогають. А по убкі банки списали всі борги, а от борги мфо так і висять і нарахували йому просто там божевільні суми. До питань майна не доходили - те що він має,те на його матері. Одружився нещодавно, то дружині дають кредити, розсрочки,мфо, бо в дружини середній рейтинг в убкі і довга кредитна історія. Завжди віддавала кредити. А йому ні копійки, хоча він військовий. Навіть коли машину брали в рострочку дружині одобрили, хоча вона офіційно не працює, а йому військовослужбовцю відмовили навіть в наданні кредиту на товар.