Президент подписал Антиколлекторский закон 4241

У меня только что с шараги Ловилаве 58 звонков ???походу не действует на них?
А мне пофиг, режим снежинки!

Так сегодня только подписал. Не знаю с какого времени он вступит в силу .
Ну вот вчера чм0 в вайбере вечером мне и родственикаи писало... По имени понятно что за контора, но как доказать что это они?) Кто это будет вообще доказывать и как??????????!!!!

Я думаю звонари типа вежливо общаться будут, типа мы хорошие, а с другой стороны будут звонки и писульки всем, угрозы и т.д. которые с конкретной конторой не свяжешь...

Короче нечего не поменяется...(
У меня только что с шараги Ловилаве 58 звонков ???походу не действует на них?
А мне пофиг, режим снежинки!
Мне они на днях прислали список людей которых долбить будут)

Ну вот вчера *** в вайбере вечером мне и родственикаи писало... По имени понятно что за контора, но как доказать что это они?) Кто это будет вообще доказывать и как??????????!!!!

Я думаю звонари типа вежливо общаться будут, типа мы хорошие, а с другой стороны будут звонки и писульки всем, угрозы и т.д. которые с конкретной конторой не свяжешь...

У меня тоже было такое,прозвон был недели две, а потом успокоились...

Ну вот вчера *** в вайбере вечером мне и родственикаи писало... По имени понятно что за контора, но как доказать что это они?) Кто это будет вообще доказывать и как??????????!!!!

Либерталия что так грустно ведьмочка?)

Останнє редагування:
➡️ Кінець погрозам і неадекватності: про новий «колекторський закон»
———

Друзі! Є гарні новини!

➡️ Сьогодні нарешті підписано наш законопроект #4241 щодо захисту боржників від неадекватних колекторів!

Уже завтра закон має бути опублікований, і він вступить в дію!

Ви пам’ятаєте, що ця історія тягнеться довго. Ми намагалися врегулювати колекторську діяльність у Парламенті вже декілька разів, але вдала спроба відбулася лише нещодавно.

Це велика заслуга Olga Vasilevskaya-Smagliuk та всього нашого комітету.

Сподіваюсь, закон зупинить «колекторське свавілля», яке перейшло всі межі розумного.

І, повірте, ця історія торкнулась не лише найнезахищеніших верств населення, але й усіх в Україні.

За цей час побачила історії, від яких фільм «Дзвінок» виглядає дитячими іграми.

Починається все з автодозвону вам кожен день та ніч по 5 годин із незнайомих номерів, бо людина, яка з вами працює, заборгувала банку 200 гривень (реальна історія). А закінчується сюжетом, коли «чорні» колектори надсилають погрози бабусі, мамі в смс-ках й фотографії дітей у труні.

Я обіцяла багатьом людям та підписникам детально розказати, що ж саме передбачає цей зп.

? Попереджаю, список довгий, але важливий:

➡️ В Україні буде створено реєстр колекторських компаній.

Усі фірми, які займаються колекторською діяльністю, будуть повинні подати до НБУ відомість про включення до реєстру.

Якщо вони продовжать працювати без реєстрації, – будуть накладенні штрафні санкції у розмірі 1 000 – 10 000 неоподаткованих мінімумів (це десь приблизно 2 189 000 грн – 21 890 000 грн). ?

А ті компанії, які працюватимуть із такими «сірими» колекторами, отримають штраф уже в розмірі 5 000 – 8 000 неоподаткованих мінімумів.

➡️ Як колектори зможуть інформувати боржника?

Податковий комітет прийняв дві мої дуже важливі поправки:

? По автодозвону колектори зможуть телефонувати людям максимум 30 хв. на добу, а не нескінченно.
(АЛЕ майте на увазі: 30 хвилин рахується лише тоді, якщо людина прослухала інформацію про свою заборгованість повністю).

? Також прийнята інша моя важлива поправка:

усі гарантії Закону розповсюджуються не лише на боржника, а й на його близьких осіб – більше жодних дзвінків родичам, тим, хто з вами проживає поруч, вашим далеким друзям і співмешканцям.

? Дзвонити колектори зможуть лише з 9 ранку до 20 вечора.
Жодних дзвінків у вихідні та вночі. (Це була поправка Виктория Кинзбурская, за що їй дякую).

? Колектори зможуть прийти до боржника особисто, ЛИШЕ якщо він їм дозволить.

? Боржник ніколи не буде компенсувати кредитору витрати на стягнення боргу.

? Колекторам категорично забороняється чіпати неповнолітніх, а також тих, хто перебуває на стаціонарі, має інвалідність І групи або недієздатних.
(Поправка Igor Fris, яку прийняв Податковий комітет).

? Передача чужих номерів та ПІБ – буде каратись кримінально. І за цим будемо сильно слідкувати.
(Поправка пана Pavel Sushko).

➡️ Які ж нові правила взаємодії колекторів із боржниками будуть діяти?

❌ Колекторам категорично забороняється:

⛔️ Шантажувати, залякувати, нехтувати правами й свободою споживача, його родичів або третіх осіб.

⛔️ Робити щось, що може загрожувати життю і здоров’ю людини.

⛔️ Надсилати листи з написами «Виконавчий документ», «Лист про стягнення», «Повідомлення про виселення», а також друкувати на них погрозливі картинки.

⛔️ Бачитися з боржником частіше, аніж 2 рази на добу.

⛔️ Вимагати погашення боргу не тим способом, про який зазначено у кредитному договорі.

⛔️ Обманювати про розмір боргу та наслідки.

⛔️ Розповідати про заборгованість третім особам.

⛔️ Вимагати виплату від родичів, колег або знайомих боржника.

⛔️ Приховувати ПІБ колектора, номер телефону, електронну пошту або адресу відправника поштового листа.

➡️ Уже в п'ятницю, 8 квітня, більша частина положень закону вступить у дію.

Також через 3 місяці (після вступу в дію всіх положень закону), Нацбанк зможе перевіряти роботу колекторів.

І якщо зареєстрована фірма порушить закон більше двох разів, взагалі буде знята з реєстру.

Будемо дуже пильно з усіма депутатами й колегами, Нацбанком слідкувати за виконанням цього закону.

❗️ Із п'ятниці повідомляйте про кожну дію колекторів, яка їм не відповідає.

? Нагадую, що більше й оперативніше пишу в телеграм-каналі ??

Ось ще
І ще

Вкладення

• 0957F3EF-1C16-488F-8A93-1D14279553D5.webp
    0957F3EF-1C16-488F-8A93-1D14279553D5.webp
    150.4 Кб · Перегляди: 96
  • 5127F53A-94B2-41C0-9EA4-6097CE98A449.webp
    5127F53A-94B2-41C0-9EA4-6097CE98A449.webp
    133.4 Кб · Перегляди: 68
➡️ Кінець погрозам і неадекватності: про новий «колекторський закон»
———

Друзі! Є гарні новини!

➡️ Сьогодні нарешті підписано наш законопроект #4241 щодо захисту боржників від неадекватних колекторів!

Уже завтра закон має бути опублікований, і він вступить в дію!

Ви пам’ятаєте, що ця історія тягнеться довго. Ми намагалися врегулювати колекторську діяльність у Парламенті вже декілька разів, але вдала спроба відбулася лише нещодавно.

Це велика заслуга Olga Vasilevskaya-Smagliuk та всього нашого комітету.

Сподіваюсь, закон зупинить «колекторське свавілля», яке перейшло всі межі розумного.

І, повірте, ця історія торкнулась не лише найнезахищеніших верств населення, але й усіх в Україні.

За цей час побачила історії, від яких фільм «Дзвінок» виглядає дитячими іграми.

Починається все з автодозвону вам кожен день та ніч по 5 годин із незнайомих номерів, бо людина, яка з вами працює, заборгувала банку 200 гривень (реальна історія). А закінчується сюжетом, коли «чорні» колектори надсилають погрози бабусі, мамі в смс-ках й фотографії дітей у труні.

Я обіцяла багатьом людям та підписникам детально розказати, що ж саме передбачає цей зп.

? Попереджаю, список довгий, але важливий:

➡️ В Україні буде створено реєстр колекторських компаній.

Усі фірми, які займаються колекторською діяльністю, будуть повинні подати до НБУ відомість про включення до реєстру.

Якщо вони продовжать працювати без реєстрації, – будуть накладенні штрафні санкції у розмірі 1 000 – 10 000 неоподаткованих мінімумів (це десь приблизно 2 189 000 грн – 21 890 000 грн). ?

А ті компанії, які працюватимуть із такими «сірими» колекторами, отримають штраф уже в розмірі 5 000 – 8 000 неоподаткованих мінімумів.

➡️ Як колектори зможуть інформувати боржника?

Податковий комітет прийняв дві мої дуже важливі поправки:

? По автодозвону колектори зможуть телефонувати людям максимум 30 хв. на добу, а не нескінченно.
(АЛЕ майте на увазі: 30 хвилин рахується лише тоді, якщо людина прослухала інформацію про свою заборгованість повністю).

? Також прийнята інша моя важлива поправка:

усі гарантії Закону розповсюджуються не лише на боржника, а й на його близьких осіб – більше жодних дзвінків родичам, тим, хто з вами проживає поруч, вашим далеким друзям і співмешканцям.

? Дзвонити колектори зможуть лише з 9 ранку до 20 вечора.
Жодних дзвінків у вихідні та вночі. (Це була поправка Виктория Кинзбурская, за що їй дякую).

? Боржник ніколи не буде компенсувати кредитору витрати на стягнення боргу.

? Колекторам категорично забороняється чіпати неповнолітніх, а також тих, хто перебуває на стаціонарі, має інвалідність І групи або недієздатних.
(Поправка Igor Fris, яку прийняв Податковий комітет).

? Передача чужих номерів та ПІБ – буде каратись кримінально. І за цим будемо сильно слідкувати.
(Поправка пана Pavel Sushko).

➡️ Які ж нові правила взаємодії колекторів із боржниками будуть діяти?

⛔️ Шантажувати, залякувати, нехтувати правами й свободою споживача, його родичів або третіх осіб.

⛔️ Робити щось, що може загрожувати життю і здоров’ю людини.

⛔️ Надсилати листи з написами «Виконавчий документ», «Лист про стягнення», «Повідомлення про виселення», а також друкувати на них погрозливі картинки.

⛔️ Вимагати погашення боргу не тим способом, про який зазначено у кредитному договорі.

⛔️ Обманювати про розмір боргу та наслідки.

⛔️ Розповідати про заборгованість третім особам.

⛔️ Вимагати виплату від родичів, колег або знайомих боржника.

⛔️ Приховувати ПІБ колектора, номер телефону, електронну пошту або адресу відправника поштового листа.

➡️ Уже в п'ятницю, 8 квітня, більша частина положень закону вступить у дію.

Також через 3 місяці (після вступу в дію всіх положень закону), Нацбанк зможе перевіряти роботу колекторів.

І якщо зареєстрована фірма порушить закон більше двох разів, взагалі буде знята з реєстру.

Будемо дуже пильно з усіма депутатами й колегами, Нацбанком слідкувати за виконанням цього закону.

❗️ Із п'ятниці повідомляйте про кожну дію колекторів, яка їм не відповідає.

? Нагадую, що більше й оперативніше пишу в телеграм-каналі ??

Ось ще

Это просто замечательно! Блаженны верующие, ибо они наследуют рай.)

? більше жодних дзвінків родичам, тим, хто з вами проживає поруч, вашим далеким друзям і співмешканцям.
? Дзвонити колектори зможуть лише з 9 ранку до 20 вечора. Жодних дзвінків у вихідні та вночі.
калы скажут что это не они звонят
и как же будут следить за этим? если за 200 грн работники банков, полиции и т.д. продают инфо о человеке
вот тут разрыв шаблона - т.е. должник запретил его посещать, а калы будут приходить по 2 раза в сутки
лучше бы Нацком курировал шараги, от Нацбанка пользы никакой, и за выполнением этого закона никто не будет следить.
интересно что сами депутаты имеют доли и в мфо и в кало-шарагах, которые помимо кредитов занимаются отжимом квартир, предприятий и т.д. это все пыль в глаза и лицемерие.
вот что я думаю о депутатах, которые говорят что этот закон подействует на калов:
artworks-000233775742-58ag1y-t500x500.jpg

и как же будут следить за этим? если за 200 грн работники банков, полиции и т.д. продают инфо о человеке

вот тут разрыв шаблона - т.е. должник запретил его посещать, а калы будут приходить по 2 раза в сутки

лучше бы Нацком курировал шараги, от Нацбанка пользы никакой, и за выполнением этого закона никто не будет следить.
интересно что сами депутаты имеют доли и в мфо и в кало-шарагах, которые помимо кредитов занимаются отжимом квартир, предприятий и т.д. это все пыль в глаза и лицемерие.
вот что я думаю о депутатах, которые говорят что этот закон подействует на калов:
Интересно как они будут просить разрешения прийти..? :ahaha: :dash1:

Читала что шараги,это те же самые банки и деньги там крутятся банковские, просто закон запрещает банкам кредитовать под такой башенный процент , поэтому они крутят деньги в этих конторах . Поэтому наверно и телефоны и информация вся от туда

Закон еще не в силе

но там есть такое понятия как встреча кредитора с должником При Согласии должника на эту встречу.
Закон еще не в силе

но там есть такое понятия как встреча кредитора с должником При Согласии должника на эту встречу.
Запрещено:

проводить личные встречи без предварительного согласования.

Думаю что не будет встреч

Но вот смс и прочая электронная смс пугня и телефонные разговоры что будет всреча, ждите, и т.ддддддд будет как и была.

Назад
Угорі