інфу знайти звісно не проблема, проте в моєму випадку, буквально на днях, вони почали террор по контактах 10 чи навіть 15 річної давнини. контактах із зовсім іншого життя, з якого мене вже давно викреслили ) так що знаю тільки обривками про розсилку з паспортом, комусь ще певно дзвонили. мені теж писали, питали чи хочу я й надалі ганьбитися, відповів, щоб ні в чому собі не відмовляли та розсилали по всіх контактах, після відправив в бан. такий от спосіб нагадати людям, що я ве ще живий і все ще ***** ) ну а потім чи вони, чи кріпсі зателефонували та погрожували одному з контактів розправою над нею, її батьками, довели до істерики, налякали малих дітей, тупо месиво. більше деталей не знаю, проте це якийсь розгін від 0 до 100 за 3 секунди. саме дивне, що вони при розсилці нащось затирають паспортні дані, але при цьому погрожують життю людей, яким через пару хвилин в гуглі стало б ясно, що погрожувати така собі ідея. тож певно стопкрана у них в принципі не існує. або розсилають одні, а з погрозами дзвонять ті, хто і так на зоні.
ну і стосовно звернень в поліцію чи кіберполіцію, хотілося б помилятися, але всі такі історії у нас кришує сбу, так що особливої віри в те, що без тицяння з гори вищої за ту, що кришує, будуть якісь рухи, нажаль дуже наївно. да і в кінці кінців без класичного вже для України "розголосу" максимум на що можна розраховувати - знайдуть кількох звонілок та відчитаються про виконану роботу, а власники так і залишаться в тіні. то ж тут, нажаль, насамперед треба не поліція, а нормальне розслідування рівня бігусів чи схем, бо як би не виявилося, що кінцеві бенифіціари цього свята сидять на росії.