Оновлення (прострочення приблизно 1 рік)
Доброго. Давно не писав. Опишу останні зміни та жахливість боргів.
1. Виконавче провадження
Як писав раніше, у мене з’явилося наприкінці червня моє перше в житті виконавче провадження по двох кредитах - Май Кредит та Клік Кредит - на суму 40 050 грн.
Спочатку воно мене зовсім не злякало - подумав: нічого страшного, відраховуватимуть 20% від зарплати.
Але виконавець встановив мені ліміт у 2 мінімалки - 17 300 грн, незважаючи на те, що роботодавець відраховував йому 20%. Та розблокував пенсійну картку. А залишок списував у 0 в кінці місяця.
Загалом вийшло списання більше 50% заробітної плати.
Дуже гнітюча ситуація - бачити баланс на карті та не могти ним скористатись. Відчуття було, що взагалі втрачаю контроль над ситуацією.
Як на зло, окрім стандартних життєвих витрат, додались специфічні юридичні (про суди нижче).
Через нестачу коштів перестав вносити платежі по реструктуризації ПУМБу, платежі по кредитках БВР та Приват.
Виконавче - це жахливий досвід, до якого мені потрібно звикати.
Учора я його закрив - повисіло на мені 2,5 місяці. Тому можна записати у список ще два закритих кредити:
Переплата за рік - 7 750 грн, та погашено майже 156 тис. по тілу боргів.
Наче непогано - але цей 0 на рахунках просто вбиває. Я добре розумію, що винен у цьому тільки я зі своєю лудоманією.
2. Суди
За ці 2 місяці, що не писав на форумі, я:
- Програв суд з Манівео (Таліон Плюс), сума позову - 100 тис. + судовий збір. Захищався з адвокатом. Це яскравий приклад, коли не грає ролі, чи писав ти відзив, чи ні. Суддя просто присуджує усе, що хоче позивач, — з пенями та штрафами. Перечитав усі його рішення за пів року у справах з МФО - жодного зменшення позовних вимог. Подали апеляцію з адвокатом.
- Кредит Каса подала до суду. Тіло - 26 400 грн, хочуть 125 тис. + збір. Захищаюсь з адвокатом, подали відзив, чекаємо рішення.
- Ну і апогей пи..ця: за останні 3 тижні прилетіло ще 5 позовів!!!
Не знаю, як можна культурно назвати цю таблицю, можливо, «Жнива лудомана».))))))))))))
Не повторюйте моїх помилок, прошу вас… Загалом 8 позовів на 550 тис. грн. Сумарне тіло - 173 тис.
Особливо веселить ФК Процент, який нарахував 60 тис. з 8 тис.
Через виконавче я ледь назбирав на апеляцію з Манівео та суд з Кредит Касою - по всіх 5 нових справах вирішив захищатися сам. Ну як вирішив - просто немає коштів на 5 справ )
3. МФО
Список МФО зменшується переважно через суди
Є Гроші (Технофінанс) - вношу по 500 грн на місяць, щоб не подали до суду, але думаю завершувати цю практику.
Активізувався Кріпсі, але якось після всіх цих позовів вони мене зовсім не тригерять.
4. Банки
Через порушення реструктуризації ПУМБ дуже активізувався, проходиться дзвінками по оточенню.
Ще не вирішив, чи намагатися увійти в графік. Умови непогані, але далі в мене буде 2–3 виконавчих - умовно ті ж -50% доходу ,не знаю чи потягну
У Моно вже теж загострення.
5. Загальна картина
1 млн 300 тис. грн з мене хочуть. ...
Плани надалі — хз. Але точно to be continued .....