Оновлення 01.05.2026. (Протермінування приблизно 7–7,5 місяців)
Доброго!
Забув запостити оновлення за квітень 2026, виправляюсь
МФО
Станом на 1 травня вніс 2 платежі по реструктуризаціях:
Кредит Плюс - 6600 грн (5 з 5)
Технофінанс (ТОП1) - 3257 грн (4 з 5)
Відповідно, «Кредит Плюс» закритий по тілу - 33700 грн за 5 місяців реструктуризації, чому я безмежно радий.
Повний список закритих кредитів за 7 місяців:
Перші 100К, 15% від загального боргу по тілу, вдалося погасити за 7 місяців, сумарно трішки менше тіла. Початок довгого шляху. В принципі, непоганий результат, а якщо порівняти зі своїм початковим станом і думкою, що вибратись з цієї ями взагалі неможливо, то результат просто чудовий.
Суди
Як вже писав у попередніх постах, МФО активно почали подавати на мене до суду:
- ТОВ «1 Безпечне агентство необхідних кредитів» у березні подало об’єднаний позов по кредитах MyCredit (13 000) та Click (12 000) на 45 000 + 4 500 судових витрат. Коштів на юридичні послуги у мене не було, вирішив захищатись сам з ChatGPT. У травні отримав рішення - вдалося зменшити суму до 34 600 та судові витрати до 1 500. Сумарно позов зменшився на 13 тис.
- Панго з тілом 7 000 продали ЄАПБ, ті подали до суду у квітні. Просять 22 тис. + судові. Захищаюсь з Tarass . Після підготовки відзиву, який не дуже сподобався ЄАПБ, у них вийшов справжній батл відзивів на відзив та уточнень. Результат - нове засідання у червні (+1 місяць на витребування доказів). Дякую пану Тарасу за професіоналізм та за те, що терпить потік моїх дурних і не дуже питань)))) Це я так прошу корпоративну знижку )))
- Манівео (Таліон Плюс) з тілом 30 тис. нарахувало майже 108 тис., подало до суду, великодушно зменшивши позов до 93 тис. + 5 тис. правової допомоги. Пан Tarass готує відзив.
Банки:
Провів переговори з 3-ма банками:
- Моно не пропонує реструктуризацію. На поступки не йдуть.
- ПУМБ неочікувано запропонував непогані умови, на які я погодився під впливом кількості судових справ, що у мене є. З 60 тис. тіла нарахували майже 90 тис. Зменшили суму боргу до 75 тис., які я буду сплачувати 4 роки по 2600 під 36% річних, вніс перший платіж.
- Ідея Банк - невгамовний від лояльних пропозицій під 100% річних та гарантійним платежем 6 тис., до лякання конфіскації і т.д. А ще була пропозиція реструктиризації під заставу квартири та з поручителями))) Але я розповів їм, що я рахую лояльним, та зіткнув їх з ПУМБом. Ідея запропонувала теж з тіла 55 тис. оформити реструктуризацію на 80 тис. на 4 роки по 2700–2800, але з гарантійним платежем 5000. Але коштів немає від слова зовсім, думаю ще почекають.
Загалом:
Відключив фільтр дзвінків взагалі, зараз їх стало 20–50 в день, переважно це Таскомбанк та Ідея Банк.
По версії УБКІ я вже не антимільйонер:
Але подумав, що кілька кредитів не попадають в їхній моніторинг. Вирішив сам підбити хотєлки МФО та банків і поділитися з вами своєю чорною бухгалтерією:
Всього 600 тис. по тілу, 1,25 млн хотєлок!!! Я, м’яко кажучи, в шоці.
Ощадбанк, Кредит Каса, Свеа Фінанс (Селфі Кредит) не відображається в УБКІ.
План на наступний місяць — закрити реструктуризацію ТОП1 та підзбирати кошти для життя з ВП.
Шановні форумчани, будь ласка, поділіться досвідом про ВП, якщо дохід лише офіційний (ЗП+ пенсія).