Щоденник Крипто-лудоманія. 800 тис боргу. Спроба вибратись

Хочу подякувати за вашу розповідь! Сама опинилася в дуже скрутному становищі з цими МФО. Років 5 тому також на фьючерсах втратила близько 3к $, але тоді гарно заробляла, хоча і в кредити влізла. Дуже вчасно припинила платити, закінчилося судом на мою користь з моно, ідея списали пів тіла (120 к) але кошмарили дзвінками знатно. Після цього кредити в банках для мене неможливі, чому і рада. АЛЕ! В цьому році я дізналася про МФО, а трохи раніше про бінарні опціони( Піду писати мабуть свій щоденник. Бо тяжко капець. Ночі не сплю, сьогодні от до ранку читала форум. Бо наодинці з цими думками просто жесть.
Наснаги вам в боротьбі з боргами і причинами які спонукають брати кредити в МФО. Хоч це важко але бажано заспокоїтись і щоб ця ситуація не впливала на ваш сон чи їжу - це база без якої погані думки беруть верх

Оновлення 05.01.26 протермінування 90-110 днів
Усіх з Новим Роком!
Ділюся прогресом за грудень 2025:
Закрив :
FirstCredit за тіло 5000 через процедуру прощення відсотків та штрафів.
LegkoCredit – 4300 тіло + 700 грн
TrebaCredit – 9800 тіло + 200грн

Домовився про реструктуризацію:
Кредит плюс нарахували майже 90 тис - пропонували за тіло одним платежем, погодились на розбиття тіла 33000 на 5 платежів по 6600 раз в місяць. Вніс перший платіж.
SOS Credit приємно здивував. При тілі 26000 запропонували закриття кредиту одним платежем 16400. Врахували платежі до протермінування. Після 3-х днів перемовин погодились на мої умови - 2000 гарантійний платіж, який відразу вніс. Далі 3 платежі по 4800 раз в місяць.
Слон з тіла 8000 хотіли 38000))) після дня перемовин погодились на розбиття тіла на 4 платежі раз в місяць по 2000. Перший вніс.
Вийшло так багато погасити, бо несподівано отримав річну премію. Дуже соромно та картаю себе, що такі суми йдуть на погашення боргів, а не в сімейний бюджет. Але це приємніше ніж "втрачати" усе під час лудки.
Серед свого списку МФО знайшов #1 по неадекватності апетитів, це Процент – з тіла 8000 намалювали 5x 40000 по супер лояльній пропозиції пропонували закрити за 24000. Та продовжують дзвінки до роботодавця.
Відклав процедуру банкрутства до першого програшу в суді з суттєвим множником тіла.

Оновлення 31.01.26

Протермінування приблизно 4-4,5 місяці

Вітаю, от і ще один місяць позаду. Якщо чесно, у цьому місяці не вдалося закрити жодного кредиту - всі кошти пішли на платежі по реструктуризаціях:

ШвидкоГроші: тіло 13 000. Домовились на 20 000, розбили на 4 платежі. Вніс уже 3-й платіж - 5 000.
SOS Credit: тіло 26 000. Домовились на 16 400: 2 000 гарантійний платіж + 3 платежі по 4 880. Вніс перший платіж.
Кредит Плюс: тіло 33 700. Домовились на 5 платежів по 6 600. Вніс 2-й платіж.
Слон Кредит: тіло 8 000, розбили на 4 платежі. Вніс 2-й.
Неочікувано вдалося домовитися по ТОП1. Вони продали кредит з тілом 22 000 Фінбусту, а ті - Технофінансу. У перший же день після купівлі запропонували закрити все одним платежем за 16 400. Домовився розбити на 5 місяців по 3 257. Перший платіж уже вніс.

Кредити почали активно «гуляти» по колекторських компаніях, тому промоніторив, що маємо зараз:
Манівео та Лімон - Таліон Плюс
Тенго - Факторинг Партнерс
Панго - ЄПАБ
Мілоан - Кредит Кепітал
Єгроші - Кредит Кепітал - Фінбуст

Банки теж сильно активізувалися. Найбільше - Ідея: майже через день шлють листи про можливий позов до суду. ПУМБ кілька разів надсилав SMS про суд. Навіть Моно прислав паперовий лист про виїзну кредитну комісію з датою і часом)
По термінах розумію, що суди вже не за горами. Підкажіть, будь ласка, орієнтовну вартість послуг адвокатів у судах з банками та МФО.
Місяць був дуже важкий. Постійно накриває думка, що ці гроші недоотримує моя сімʼя, а моє минуле хобі надто дорого обходиться для них. Тому найближчі місяці концентруююсь на збільшенні доходу

VIP_Client_MFO, ви молодець що розгрібайте всі ці кредити, з часом все виплатите. Далі головне не взяти нові 🫂

Zoltan, треба накривати на стіл чи вони з своїм приїдуть?:посмішка:

Zoltan, треба накривати на стіл чи вони з своїм приїдуть?:посмішка:
Стіл, то по багатому, а в мене кредити, думав натяк що хоча б прибратися в хаті)

VIP_Client_MFO, ви молодець що розгрібайте всі ці кредити, з часом все виплатите. Далі головне не взяти нові 🫂
Дякую за підтримку

Оновлення 02.03.2026

Протермінування приблизно 5–5,5 місяці

Вітаю всіх. Ділюся успіхами своєї боротьби з боргами. Нарешті закрив по реструктуризації Швидко Гроші. Вніс 4-й платіж - 5 тис, чому дуже радий. Тіло було 13 тис закрив за 20 тис фактично за 5 місяців користування. Загалом за ці 5 місяців вдалося закрити :
НазваТілоЗаплатив
Монто30003100
Старфін30003100
Ева30003200
Легко43005000
Треба980010000
FirstCrerdit50005000
Швидко гроші1300020000
4110049400

Виходить я переплатив цим МФО +20 % в принципі не так і погано
Ще повносив платежі по решті своїх реструктуризацій:

sos кредит
48002 з 3
Технофінанс (ТОП1)32572 з 5
Кредит Плюс66003 з 5
Слон20003 з 4
16657

Індекс чи то щастя чи то нещастя по версії УБКІ виглядає так:
photo_2026-03-02_20-11-31.webp

А за ці 5 місяців загальна сума боргу по УБКІ змінювалась так:
Безымянный.webp

Це був надзвичайно важкий місяць навіть порівняно з попередніми. Доходи сильно впали через лікарняний - ледь вистачило на комуналку за 2 місяці . Я про неї зовсім за був через ці всі платежі (
Мфо продовжуть лякати судами , та присилають все більше паперового спаму по Укрпошті.
Банки , по більшості 7-ми з 9 банків не вношу мін. платежі. Вирішив вносити по Привату, там ліміт лишився 7 тис . Платіж просто символічний і у них моя пенсійна та соціальна картка , все одно спишуть заборгованість. Та по банку Власний Рахунок , через бонуси та розмір мін платежу ))) Всі інші банки повний ігнор. Моно продовжує слати мокалатуру на пошту , та повідомлення - СУД БЛИЗЬКО. Чомусь зразу уявляю вершника апокаліпсису))))))
ChatGPT Image 2 бер. 2026 р., 19_51_22.webp

Загалом продовжую далі вносити регулярні платежі по вже оформлених реструктиризаціях, але нові угоди ставлю на паузу. напевно на цілу весну, потрібно заощадити на фінансову подушку та на форс-мажор і майбутні суди . і хоч трішки мінімізувати вплив мого дорогого хоббі на сім’ю

Вот тут важно. Я тут делал ошибки :) Семья важнее, чем платежи банкам и МФО
От тут на перших місяцях важко знайти баланс, з одного боку чим пошвидше хочеться хоч щось закрити, з іншого сім'я. Та і в дружини бачу терпець скоро лопне, в лютому, щоб внести усі платежі довелось позичити кошти з її кредитки(

Оновлення 31.01.26

Протермінування приблизно 4-4,5 місяці

Вітаю, от і ще один місяць позаду. Якщо чесно, у цьому місяці не вдалося закрити жодного кредиту - всі кошти пішли на платежі по реструктуризаціях:

ШвидкоГроші: тіло 13 000. Домовились на 20 000, розбили на 4 платежі. Вніс уже 3-й платіж - 5 000.
SOS Credit: тіло 26 000. Домовились на 16 400: 2 000 гарантійний платіж + 3 платежі по 4 880. Вніс перший платіж.
Кредит Плюс: тіло 33 700. Домовились на 5 платежів по 6 600. Вніс 2-й платіж.
Слон Кредит: тіло 8 000, розбили на 4 платежі. Вніс 2-й.
Неочікувано вдалося домовитися по ТОП1. Вони продали кредит з тілом 22 000 Фінбусту, а ті - Технофінансу. У перший же день після купівлі запропонували закрити все одним платежем за 16 400. Домовився розбити на 5 місяців по 3 257. Перший платіж уже вніс.

Кредити почали активно «гуляти» по колекторських компаніях, тому промоніторив, що маємо зараз:
Манівео та Лімон - Таліон Плюс
Тенго - Факторинг Партнерс
Панго - ЄПАБ
Мілоан - Кредит Кепітал
Єгроші - Кредит Кепітал - Фінбуст

Банки теж сильно активізувалися. Найбільше - Ідея: майже через день шлють листи про можливий позов до суду. ПУМБ кілька разів надсилав SMS про суд. Навіть Моно прислав паперовий лист про виїзну кредитну комісію з датою і часом)
По термінах розумію, що суди вже не за горами. Підкажіть, будь ласка, орієнтовну вартість послуг адвокатів у судах з банками та МФО.
Місяць був дуже важкий. Постійно накриває думка, що ці гроші недоотримує моя сімʼя, а моє минуле хобі надто дорого обходиться для них. Тому найближчі місяці концентруююсь на збільшенні доходу
Вітаю! Розумію, що ситуації в усіх різні та адвокати трапляються також різні. Розкажу про свій досвід. Мала просрочені борги по банках, але це ще з 2021 тягнулося. Альфа та Укрсіб продали, там було по 50к. Ніяк не кошмарять, єдине, що в кредитній історії видно як незакриті. Ідея знатно задовбував і мене і близьких. З ним була прям запекла боротьба по телефону і листувалися. Разів три юрист складав мені грамотні листи з проханням списати відсотки та зробити реструктуризацію. Залякували судами також. Борг був майже 130к. Минулого року у вайбері вийшла на мене ввічлива менеджер, сама запропонувала половину списати. Надіслали гарантійний. Мама допомогла, і одним платежем закрили за 57к. Моно була кредитка, борг 83к. Але половину з цього просто нараховані відсотки. Я з ними довго й нудно переписувалася, щоб зупинили нарахування, але вони все одно. Намагалася домовитися про часткове списання — ні в какую. Лякали судом. Я ок, давайте суд, швидше вирішимо. Бо від адвокатів знала, що з моно є гарні шанси взагалі після суду нічого не платити. Але це був мега довгий процес, місяців 7-8 поки дочекалися суду (10000 заплатила адвокату за ознайомлення з документами і присутність у суді), потім вони подали апеляцію, ще чекали півроку десь розглад, і ще 5к адвокату за відповідь на апеляцію. По ітогу - суд відмовляє банку.

Щиро дякую, що поділились своїм досвідом ще й такми позитивним. Судів не те що боюсь просто не маю ніякого досвіду в цих юридичних штуках тому готуюся до найгіршого - схоже це мію наступний бос складнішого рівня )

Щиро дякую, що поділились своїм досвідом ще й такми позитивним. Судів не те що боюсь просто не маю ніякого досвіду в цих юридичних штуках тому готуюся до найгіршого - схоже це мію наступний бос складнішого рівня )
Я, навпаки, переживши з банками та судами, думаю, що то були квіточки порівняно з тим, як мфо кошмарять і нараховують. До того ж, коли починається судовий процес, дзвінки взагалі припиняються, і я розуміла, що це все не швидко і як мінімум 8 місяців до винесення рішення можна жити спокійно і відкладати кошти.

Вау тобто апеляція суттєво виграє час , навіть коли суд програний?

Я просто спілкувася з непрофільним юристом, без досвіду робота з банками та МФО, описав свою ситуацію, то він добрячу мене накрутив в перший місяць. суди програються , і варто домовлятися і спілкуватись з усіма до судів навіть на 10x погоджуватись - що ситуація пиз-ць квартиру заберуть з роботи звільнять ))))

Останнє редагування:
Вау тобто апеляція суттєво виграє час , навіть коли суд програний?

Я просто спілкувася з непрофільним юристом, без досвіду робота з банками та МФО, описав свою ситуацію, то він добрячу мене накрутив в перший місяць. суди програються , і варто домовлятися і спілкуватись з усіма до судів навіть на 10x погоджуватись - що ситуація пиз-ць квартиру заберуть з роботи звільнять ))))
Коли в мене починались просрочки по банках, я прям вивчала максимально що могла. І форуми, і безкоштовні юридичні консультації де могла, ютуб дивилася. Юристів багато було з якими спілкувалася. Дійсно, можуть різне казати і різні стратегії радити. Пару разів навіть платила за нібито потрібні заяви чи звернення, потім розуміла, що то все до одного місця. Поки не дійшло до суду - все можна самому. Шукайте досвідченого адвоката саме по кредитам, і такого, щоб робив гарні прогнози) Може щось у людей і відбирають, якщо декілька машин чи квартир. Як мені пояснювали, житло відбирати не можуть. Найгірше, це блокування рахунків, і то тимчасово, адвокати це вирішують, і примусові відрахування від ЗП, але там також з нюансами, не більше 15-20%. Але! Це моя історія. Щоб не сприймали за чисту монету. Єдине, що точно можу сказати, з банками і судами все в правовому полі вирішується і без житла і роботи ніхто не залишається, якщо не під залог.
Так, апеляція можлива після рішення суду, і це ще мінімум півроку. Але вже після апеляції нічого не зробите. У мене спочатку суд виніс рішення на мою користь, потім банк подав апеляцію. І тут адвокат сказав треба заморочитись вже, бо буде остаточне рішення. То я його контролювала щоб по срокам вчасно все зробив і саму відповідь вичитувала і розбиралася.

Вітаю всіх. Ділюся успіхами своєї боротьби з боргами. Нарешті закрив по реструктуризації Швидко Гроші. Вніс 4-й платіж - 5 тис, чому дуже радий. Тіло було 13 тис закрив за 20 тис фактично за 5 місяців користування
Дуже круто це читати, ти молодець, надихаєш мене що не все пропало і реально можна буде списати всі ті штрафи і за тіло позакривати. Продовжуй і далі детально описувати як справи і з яким МФО що, я це дуже уважно читаю, а в майбутньому ще перечитувати буду, бо в мене борги в кожному, яке б ти не написав.. і банки я теж не плачу..

Дуже круто це читати, ти молодець, надихаєш мене що не все пропало і реально можна буде списати всі ті штрафи і за тіло позакривати. Продовжуй і далі детально описувати як справи і з яким МФО що, я це дуже уважно читаю, а в майбутньому ще перечитувати буду, бо в мене борги в кожному, яке б ти не написав.. і банки я теж не плачу..
Радий допомогти , поки себе відчуваю не молодцем, а долбойо-м звичайним , який думав що війде в 2% відсотка успішних трейдерів на фючах ))) і сам ставився до цього як до рулетки. А борги це наслідок, поступово відамо. Якщо цікво і далі буду робити такі деталізовані пости щомісяця. Вирішив ще почати вести свої витрати - можу теж скидати щомісячний звіт що до них

це твій щоденник, можеш робити що забажаєш, аби допомагало. Я у себе теж пишу що треба і що не треба інколи, емоції вони такі, іноді хочется щось писати, іноді не дуже

Доброго. Потрібна ваша консультація. Учора отримав лист з описом вкладення. Позовна заява від адвоката ТОВ 1 безпечне агенство необхідних коедитів. Об'єднаний позов по кредитах My Credit (13 000) та клік (12 000) позов на 45 000 +4500 судові витрати. В судовій владі та електронному суді пусто поки. Може це бути просто блефом чи чекати таки реєстрацію заяви найближчим часом? Шукати адвоката уже та готуватися до відзиву... Може порадьте когось. Правда коштів на це поки не маю( Сподівався що в мене є в запасі 3 місяці, протермінування 6 місяців лише

Доброго. Потрібна ваша консультація. Учора отримав лист з описом вкладення. Позовна заява від адвоката ТОВ 1 безпечне агенство необхідних коедитів. Об'єднаний позов по кредитах My Credit (13 000) та клік (12 000) позов на 45 000 +4500 судові витрати. В судовій владі та електронному суді пусто поки. Може це бути просто блефом чи чекати таки реєстрацію заяви найближчим часом? Шукати адвоката уже та готуватися до відзиву... Може порадьте когось. Правда коштів на це поки не маю( Сподівався що в мене є в запасі 3 місяці, протермінування 6 місяців лише
Дивно, зазвичай рідко подають, мене чекали майже 4 роки. Моніторити електронний суд декілька днів і уже діяти по ситуації, по факту 2 тіла, не так і багато запросили. Або якщо буде суд, готувати відзив самому(якщо коштів не знайдеться), заодно можна буде прокачати навички юриста:superman:

Назад
Угорі