Как жить при маленькой зарплате в достатке и без долгов?

• Автор теми Автор теми Admin
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 244
  • Перегляди Перегляди 6K
Різниці великої немає, але ціни дійсно капець... 10 таблеток антибіотика майже 1000 грн. Я в аптеці просто офігіла.
Біогая (від животика)-450,феністил(алергія)-230,нурофен(температура)-140,це те,що як отченаш має бути в аптечці малюка...про решту мовчу:підгузники,серветки,їжа...одяг,Господи прости,і на це держава дає 860 гривень...

Так, у мене зараз дитина хворіє, операція+аналізи+стаціонар і базові ліки більше 20к, і щодня докуповую щось нове
Я все це пройшла.Мало того що пакет ліків у реанімацію передаєш, ще й ска приходиш в палату а там список з миючими засобами купити треба....Вони як мишки,не в руки дали,а на ліжко поклали дитяче як нас вже перевели в звичайну палату. Я просто проігнорила той список.Правда виписували із мордою перекриаленою,ну мені було по..й....

Цікавіше буде, коли порахувати стаж курця і витрати)) я за свої 16 років куріння квартиру скурив)
Я думаю уже тоже квартиру скурила(с 16 лет) и на пролонгациях машину могла б купить .

Цікавіше буде, коли порахувати стаж курця і витрати)) я за свої 16 років куріння квартиру скурив)
А я и твою и свою) были ГОДА блин, по 2 пачки красного мальборо… ума палата)

Ну от. Я вже більше року не курю, і дуже цьому радий)
Красавчик. Я тоже брошу курить. Скоро. Я не могу представить утро без стиков и кофе. Вот прям бомжом себя чувствую без стиков.

Вот я и муж курим. То есть за день на двоих уходит уже 150 грн. И так каждый день. Значит живём в достатке, раз на стики модем потратить так легко деньги. Плюс пивасик или ещё что-то. Пфффф, то я аристократ
Вопрос был о маленькой зарплате и достатке... пристрастия, и сколько на них тратиться, обычно говорит о силе привязанности к привычке. Я тоже курю. И муж. Не приходило в голову бросить курить даже во время безденежья. Хотя да, это дорого .
Средний класс - это те, кто живут в достатке. Средний класс - это те, кто тратит меньше 40% дохода на еду, медицину и жилье в месяц.
Вот, плюс минус можно прикинуть - в достатке или нет:)

Красавчик. Я тоже брошу курить. Скоро. Я не могу представить утро без стиков и кофе. Вот прям бомжом себя чувствую без стиков.
До речі кидав курити не через брак грошей - надто стали помітні проблеми з кашлем, і серце давало про себе знати..

Ну от. Я вже більше року не курю, і дуже цьому радий)
Що і Вам щиро бажаю, і раджу.
Мля...молодець.А ми з чоловіком можна сказати розійшлися із за курива.Я пішла в декрет.Як завжди нехватка коштів,дитина хворіє.Він палив 2 пачки в день кент 4..Сума була чи маленька.Ну і коли ми вже залізли в кредити,купа боргів Він мені сказав Я курив курю і буду курити.А ви шукайте вихід з дитиною з проблем самі.Я кидать курить ради вашого блага не буду.І все.Дитина під мишку,сумка на руці і все..фініт а-ля комедія...Він свій вибір зробив.

Вірно сказано.У кожного свій достаток.І кожен розраховує на свої потреби і фін можливості.Але якби ми все правильно робили,то мабуть нас би тут не було.Десь і ми прошляпали.Хотілось трішки краще,а потім закрию.І ось ми не закрили ,а перекрили наступним.І так мотузочка затягується з кожним кредитом.І все.
Вот вот. Это прямо обо мне. Не захотелось отказаться на время от своего привычного уровня достатка. Хотя блин, ввела бы режим экономии - на пару месяцев... но нет... вышли с детьми на улицу - хочу сок/мороженное/булочку. = (10+20+15)×2= 90грн. Блин, ия кофе хочу , ну и булочку тоже можно = 90+25+15=130 грн... блин, и это просто вышли на улицу!!! А можно: покушали дома, попить взяли с собой водички. Всё... но это ж не то..

До речі кидав курити не через брак грошей - надто стали помітні проблеми з кашлем, і серце давало про себе знати..
Мені здається тут справа не в грошах,а в мотивації.Колись і я мала цю звичку,але дві смужки на тесті...15 років не курю.Чоловік під вікнами пологового поклявся покинути,два місяці кидав,уже 14 років не палить...Діти мотивують))) принаймні у нас так було

Вот вот. Это прямо обо мне. Не захотелось отказаться на время от своего привычного уровня достатка. Хотя блин, ввела бы режим экономии - на пару месяцев... но нет... вышли с детьми на улицу - хочу сок/мороженное/булочку. = (10+20+15)×2= 90грн. Блин, ия кофе хочу , ну и булочку тоже можно = 90+25+15=130 грн... блин, и это просто вышли на улицу!!! А можно: покушали дома, попить взяли с собой водички. Всё... но это ж не то..
Мля а як дітям відмовити?Коли влітку всі ідуть і їдять його пачками......

Мля а як дітям відмовити?Коли влітку всі ідуть і їдять його пачками......
Ну вот для меня , это пожалуй показатель достатка, когда я могу мелким не отказывать в их просьбам в разумных пределах. Но все же, когда вышла в просрочки, и ещё не нарисовался доп.заработок, месяца 3 где то было, что приходилось объяснять. Сори. Не сейчас. Надо поекономить. Я перестала с собой кошелёк брать на прогулки:) мы идём гулять а не кушать, пить, покупать какую то копеечную ерунду в магазинчике. Работало :) но кошки на душе скребли.

Ну вот для меня , это пожалуй показатель достатка, когда я могу мелким не отказывать в их просьбам в разумных пределах. Но все же, когда вышла в просрочки, и ещё не нарисовался доп.заработок, месяца 3 где то было, что приходилось объяснять. Сори. Не сейчас. Надо поекономить. Я перестала с собой кошелёк брать на прогулки:) мы идём гулять а не кушать, пить, покупать какую то копеечную ерунду в магазинчике. Работало :) но кошки на душе скребли.
Ага...було і в мене таке.В минулому році навіть дитині на день народження іграшки не купила.Гулять-брала суму яку могла дозволити собі витратити.Я в цьому році все наздогнала.Дитина отримала все на що у Миколая і діда мороза і мами вистачило грошей.

Я курила з 9 класу, 10 років десь, потім просто вирішила кинути. І кинула.

Я курила з 9 класу, 10 років десь, потім просто вирішила кинути. І кинула.
Я бросила курить при беременности и ГВ. Но сейчас на такие кардинальные меры,чтоб бросить курить, не решусь ?

І здається що це бездонна яма.Ти купуєш,а все мало.......тримайтеся...Все налагодиться.
Дякую, за тиждень після операції ми підхопили всією сім’єю корону, все лиш починається

Невероятно интересный вопрос: как жить при маленькой зарплате в достатке и без долгов?
Сегодня разговорился со знакомой, говорит, что 8000, которые она получает, реально не хватает ей на месяц. Муж зарабатывает столько же. Двое детей. Семейный бюджет примерно 15-16 тыс грн в месяц. При всем этом много уходит на детей (садик, школа, одежда и пр.), а на себя не так уж и много остается. Поэтому бывает, что она раз, и влезет в кредит, оп, и оформит микрозайм.
Говорю, "ну, тебя реально это спасает?".
Отвечает, "Да, но все равно тяжело".
Блин, она берет кредит, чтобы отдать больше! Конечно тяжело будет! Но все равно убеждена, что кредиты ее выручают.
Понятно, что ответ на этот вопрос: найти работу более оплачиваемую. Хоть мы живем в мегаполисе, все равно работы не так уж и много. И этим работодатели пользуются.
Да будет срач дискуссия!
А в каком мегаполисе вы живете, где 8000 нормальная зарплата, стесняюсь спросить?

Назад
Угорі