Поздно нашел этот форум к сожалению, как думаете можно было отправлять письмо такого содержания, не признаю ли я здесь договоры?
З 01.10.2019 на мій мобільний номер телефону почали надходити дзвінки про нібито існуючу заборгованість за кредитами перед компаніями:
1. ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ГЕЛЕКСІ", Код ЕДРПОУ: 41229318
2. ТОВ "ФК Є ГРОШІ", Код ЕДРПОУ: 41538600
3. ТОВ "ФК "ДЖОБЕР", Код ЕДРПОУ: 41939706
4. ТОВ "УКР КРЕДИТ ФІНАНС", Код ЕДРПОУ: 38548598
5. ТОВ "ГОУФІНГОУ", Код ЕДРПОУ: 42059219
6. ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КРЕДИТНА УСТАНОВА "ЄВРОПЕЙСЬКА КРЕДИТНА ГРУПА", Код ЕГРПОУ:40203427
7. ТОВ "МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА", Код ЕГРПОУ:38569246
8. ТОВ"ВЕЛЛФІН", Код ЕГРПОУ: 39952398
9. ТОВ "КФ.ЮА", Код ЕГРПОУ: 41940643
Між мною й цими компаніями кредитні угоди не укладались. Вимоги надати документи, які б підтверджували правовідносини між мною й цими компаніями ігноруються з боку компаній дотепер. Перераховані компанії, як донори інформації надали дані за кредитами, що були мною отримані в ТОВ "УБКІ" для формування записів в моїй кредитній історії, що призвело до значного погіршення моєї кредитної історії. Моїм родичам та колегам поступають дзвінки від вищеозначених компаній з вимогою погасити неіснуючі борги за мене.
Вважаю, що дії відповідних компанії порушують ліцензійні вимоги встановлені постановою Кабінету Міністрів України №913 від 07.12.2016 й порушують ст.19 Закону України "Про захист прав споживачів".
Прошу Вас, як орган регулювання фінансового ринку України, зробити запит у відповідні компанії для отримання наступних документів:
- оригінали (дублікати) кредитних договорів, що відповідають вимогам Закону України "Про споживче кредитування", вимогам ст. 6 Закону «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг», ст. 11 і 18 Закону «Про захист прав споживачів», ст. 10561 Цивільного кодексу;
- первинна банківська документація, яка б підтверджувала рух коштів з зазначенням отримувача коштів й цілей перерахунку коштів;
- документи, що підтверджують виконання умов п.2 ст. 12 Закона України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг";
- документи, що підтверджують мою згоду на збір, обробку й використання моїх персональних даних;
- документи, що підтверджують мою згоду на надання інформації третім особам, в тому числі в бюро кредитних історій.
На підставі отриманих документів, прошу Вас надати висновок, щодо виконання ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг відповідними компаніями та виконання умов законодавства України в частині кредитування фізичних осіб за нібито існуючими правовідносинами між мною й вищеозначеними компаніями. Прошу застосувати заходи впливу до відповідних компаній, які припинять агресивну підприємницьку діяльність з боку цих компаній до мене й моїх родичів. Прошу Вас, застосувати заходи впливу до ТОВ "УБКІ" для вилучення інформації щодо правовідносин з вищеозначеними компаніями, у зв’язку з тим, що я не надавав право на збір й обробку персональних даних цим компаніям й не надавав право на передачу інформації в будь-яким третым особам, в тому числі бюро кредитних історій.