Выиграла суд с Дорошкевич. Как выиграть суд с частным исполнителем.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
как долго длились эти все судебные разбирательства? у меня с мая месяца все тянутся..решение суда есть, а вот не вступило в силу еще,изза карантина, она аппеляцию подала, пока ничего не понятно.

у меня списала, пока еще не вернула,продолжаем судиться
У меня такая же ситуация.. Суд был в мае.. Подана апеляційна скарга.. И висит на судовой уже месяц.. Все соцвыплаты за один месяц списаны под ноль в привате(((

Всім привіт! Виграла я окружний суд та апеляцію по дорошкевич і фінфорс. Судовий збір отримала від неї і розблокувала рахунки))
Дуже вдячна форуму! Тут знайшла зразок заяви в адмінсуд, що далі робити підсказали юристи форуму. Дуже всім вдячна! Тепер буду зносити колейчука напис?
Я вас искренне поздравляю!!!
А скажите, пожалуйста, через сколько дней-недель она вернула вам деньги за судебный сбор?
А то мне пока только с карты арест сняли.

А скажите, пожалуйста, через сколько дней-недель она вернула вам деньги за судебный сбор?
напишите ей на почту заявление о возврате + банковские реквизиты приложите.

Все соцвыплаты за один месяц списаны под ноль в привате(((
Занимательная ситуация. Насколько я понимаю, то списать могут только когда накопилась полная сумма, а после этого списания ИП считается исполненным и счета будут разблокированы. Если всё верно, то хоть счёт разблокируют. Но с возвратом денег конечно заморочиться потом ещё придётся, если исполнитель этого не сделает добровольно-добросовестно... Или может они уже частями списывают, как знать.
Если ИП всё-таки ещё не исполнено, то видимо нужно добиваться от банка справки о том, что счёт социальный. И на основании этой справки и какого-то ещё закона (сходу не вспомню, по поводу запрета на арест социальных, з/п и т.п. счетов) обращаться за снятием ареста (только снова-таки не скажу, кто за это больше в ответе - исполнитель или банк, кого напрягать по этому вопросу). Исполнители тоже ж пишут просто, мол арестовать то что не запрещено законом - а там уже разбирайтесь на местах, где и какие счета... Тут может юристы или опытные уточнят верный ход действий. Кстати, Tarass , раз Вы уже здесь - может объясните кратко эти нюансы, будем признательны)
Ещё интересно насчёт заявы об обеспечении иска - была ли таковая и страхует ли она от списаний, или только от ареста средств на новых счетах.

Занимательная ситуация. Насколько я понимаю, то списать могут только когда накопилась полная сумма, а после этого списания ИП считается исполненным и счета будут разблокированы. Если всё верно, то хоть счёт разблокируют. Но с возвратом денег конечно заморочиться потом ещё придётся, если исполнитель этого не сделает добровольно-добросовестно... Или может они уже частями списывают, как знать.
Если ИП всё-таки ещё не исполнено, то видимо нужно добиваться от банка справки о том, что счёт социальный. И на основании этой справки и какого-то ещё закона (сходу не вспомню, по поводу запрета на арест социальных, з/п и т.п. счетов) обращаться за снятием ареста (только снова-таки не скажу, кто за это больше в ответе - исполнитель или банк, кого напрягать по этому вопросу). Исполнители тоже ж пишут просто, мол арестовать то что не запрещено законом - а там уже разбирайтесь на местах, где и какие счета... Тут может юристы или опытные уточнят верный ход действий. Кстати, Tarass , раз Вы уже здесь - может объясните кратко эти нюансы, будем признательны)
Ещё интересно насчёт заявы об обеспечении иска - была ли таковая и страхует ли она от списаний, или только от ареста средств на новых счетах.
Списывают и частями, что есть на счёте. Обеспечение приостанавливает все отчисления до решения суда.

Пишіть їй заяву, щоб повернула і в банкі закажіть довідку з реквізитами, щоб вислали вам на емейл
Пишіть їй заяву, щоб повернула і в банкі закажіть довідку з реквізитами, щоб вислали вам на емейл
У мене 22 був суд і 24 спочатку повернула ко7ти, а потім через годину зняла арешт

Державний герб України

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 липня 2020 року

м. Київ

Справа № 918/635/18

"Отже, виконуючи рішення суду, виконавець може накладати арешт на будь-які кошти на рахунках боржника в банківських установах, крім тих, накладення арешту на які заборонено законом. При цьому саме банк, який виконує відповідну постанову виконавця про арешт коштів боржника, відповідно до частини третьої статті 52 Закону України «Про виконавче провадження» повинен визначити статус коштів і рахунка, на якому вони знаходяться, та в разі їх знаходження на рахунку, на кошти на якому заборонено накладення арешту, банк зобов`язаний повідомити виконавця про цільове призначення коштів на рахунку та повернути його постанову без виконання, що є підставою для зняття виконавцем арешту із цих коштів згідно із частиною четвертою статті 59 Закону України «Про виконавче провадження»."

Abramenko, добый день . Напищите пожалуйста как боротся с этими мерзавцами. Я живу на Закарпатье а часный исполнитель киева дорошкевич и клименко открыли исполнительный лист. По клименко уже на роботу пришол
Напишіть в приват
как долго длились эти все судебные разбирательства? у меня с мая месяца все тянутся..решение суда есть, а вот не вступило в силу еще,изза карантина, она аппеляцию подала, пока ничего не понятно.

у меня списала, пока еще не вернула,продолжаем судиться
Вступить в силу після постанови апкляційного суду

ВІ--- ТА----ЮЮ))))!!!!))
Я по набрала кредитів у мфо десь приблизно 20 перекривала просто, рік тому.
Я в декреті, чоловік їде за кордон на роботу їм затримали зарплату, і я взяла потім пішло поїхало пішли погрози я схудла не їла була депресія, жити не хотіла поназичувала у родичів десь 3 тис євро позакривали майже всі, 4 лишилось і тоді коли, ці доставали я по набрала понаново знову перекривати, були листи погрози все було фотоколажі і я зрозуміла, що я знову в ямі і ще і родичам треба відавати і я перестала платити, чоловік заробляв за кордоном і ми потроху відавали людям а їм рішила нічого не платити.
Новий рік всі люди святкують а Є кеш взялось за мене знайшли мою маму її деректора погрожували фотоколажі поробили кинули в інтернет, подала заяву у поліцію толку 0.Маму мою звільнили з роботи, ми домовились з ними прл закриття, і я оплатила їм.
14 мфо у мене є і досі.
На пасху під час карантину наклали арешт на дитячі кошти, і я узнала, що у нас у місті є безоплатна правова допомога, я пішла до них позповіла їм мені відмовили закрили перед мною двері, но я так прлсто не здалась я зателефонувала і поскаржелась на них потім сам деректор зателефонував і надав список документів які мені потрібно принести, щоб вони надали мені адвоката, знайшли ми подали позов тепер чнкаєм рішення.
Ось така моя історія.
Розміщаю вам тут бо ту тему закрили)

Державний герб України

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 липня 2020 року

м. Київ

Справа № 918/635/18

"Отже, виконуючи рішення суду, виконавець може накладати арешт на будь-які кошти на рахунках боржника в банківських установах, крім тих, накладення арешту на які заборонено законом. При цьому саме банк, який виконує відповідну постанову виконавця про арешт коштів боржника, відповідно до частини третьої статті 52 Закону України «Про виконавче провадження» повинен визначити статус коштів і рахунка, на якому вони знаходяться, та в разі їх знаходження на рахунку, на кошти на якому заборонено накладення арешту, банк зобов`язаний повідомити виконавця про цільове призначення коштів на рахунку та повернути його постанову без виконання, що є підставою для зняття виконавцем арешту із цих коштів згідно із частиною четвертою статті 59 Закону України «Про виконавче провадження»."
Спасибо большое! Значит в такой ситуации нужно напрягать банк.
Интересно, на практике банк без особых проволочек признаёт средства на счету не подлежащими аресту, если на этот счёт поступает соцвыплата, з/п и т.п., или изощряются как угодно?
В какой-то теме видел отзыв, что банк обосновал отказ (признать средства на счету не подлежащими аресту) примерно так, что на этот счёт поступали не только соцвыплаты, но и частные переводы... Но это практически с любым счётом и у каждого, реже или чаще, бывает.

Интересно, на практике банк без особых проволочек признаёт средства на счету не подлежащими аресту, если на этот счёт поступает соцвыплата, з/п и т.п., или изощряются как угодно?
В какой-то теме видел отзыв, что банк обосновал отказ (признать средства на счету не подлежащими аресту) примерно так, что на этот счёт поступали не только соцвыплаты, но и частные переводы... Но это практически с любым счётом и у каждого, реже или чаще, бывает.
изощряется конечно)))
нет у них желания разбираться, что и как(((

Я по набрала кредитів у мфо десь приблизно 20 перекривала просто, рік тому.
Я в декреті, чоловік їде за кордон на роботу їм затримали зарплату, і я взяла потім пішло поїхало пішли погрози я схудла не їла була депресія, жити не хотіла поназичувала у родичів десь 3 тис євро позакривали майже всі, 4 лишилось і тоді коли, ці доставали я по набрала понаново знову перекривати, були листи погрози все було фотоколажі і я зрозуміла, що я знову в ямі і ще і родичам треба відавати і я перестала платити, чоловік заробляв за кордоном і ми потроху відавали людям а їм рішила нічого не платити.
Новий рік всі люди святкують а Є кеш взялось за мене знайшли мою маму її деректора погрожували фотоколажі поробили кинули в інтернет, подала заяву у поліцію толку 0.Маму мою звільнили з роботи, ми домовились з ними прл закриття, і я оплатила їм.
14 мфо у мене є і досі.
На пасху під час карантину наклали арешт на дитячі кошти, і я узнала, що у нас у місті є безоплатна правова допомога, я пішла до них позповіла їм мені відмовили закрили перед мною двері, но я так прлсто не здалась я зателефонувала і поскаржелась на них потім сам деректор зателефонував і надав список документів які мені потрібно принести, щоб вони надали мені адвоката, знайшли ми подали позов тепер чнкаєм рішення.
Ось така моя історія.
Розміщаю вам тут бо ту тему закрили)
То Ви все таки боєць)))))
Правильно будьте і надалі такою))
Найстрашніше Ви вже пережили!)
Головне ,людям віддати...
Все наладиться))))
Читайте форум,заспокоюйтеся,,ми поряд))))
Не соромтеся , пишіть , запитуйте)))
Форумчани допоможуть))

Это мне так отвечали.

Шановний ******* !

Ми уважно розглянули Ваше звернення та у відповідь повідомляємо наступне.
На Ваш рахунок №, відкритий у ПАТ «КРЕДОБАНК» (надалі – Банк), накладено арешт на підставі Постанови про арешти коштів ВП№ від р. (вик.лист №вид. ****** рай.судом м.Києва) на суму ***,00грн. Порядок примусового списання коштів визначено Главою 5 Інструкції «Про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті», затвердженою 21.01.2004 року Постановою НБУ №22 (надалі - Інструкція). Зокрема, відповідно до п. 5.1. Інструкції : «Відповідно до статті 1071 Цивільного кодексу України кошти можуть бути списані з рахунку клієнта без його доручення на підставі рішення суду, а також у випадках, установлених законом». Варто також зауважити, що чинним законодавством не передбачено обов’язку Банку перевіряти обґрунтованість чи правомірність платіжної вимоги, та/або встановлювати контроль за джерелом походження коштів на арештованому рахунку.
Особа, з рахунку якої були списані кошти за виконавчим документом, в разі незгоди із таким списанням або арештом повинна звернутися до стягувача або органу, який здійснює процедуру примусового стягнення.

Все наладиться))))
Форумчани допоможуть))
[/QUOTE
Дякую за підтримку, я вже не боюсь їх тільки хочеться що суд скасував постанову і все бо там вже хороша су
Все наладиться))))
Форумчани допоможуть))
Дякую за підтримку, я вже не боюсь їх тільки хочеться що суд скасував постанову і все бо там вже хороша сума зібралась, шкода відавати їй.

Дякую за підтримку, я вже не боюсь їх тільки хочеться що суд скасував постанову і все бо там вже хороша сума зібралась, шкода відавати їй.
Повірите щиро ,що все буде так ,як Ви цього хочете. І воно ТАК БУДЕ!!!))
Носика вище підніміть , спинку вирівняйте,і з посмішкою завтра зустрічайте новий день))))

Варто також зауважити, що чинним законодавством не передбачено обов’язку Банку перевіряти обґрунтованість чи правомірність платіжної вимоги
Стрёмно звучит, однако. Намёк на то, что мы можем списать безоговорочно по чьей-то прихоти, не проверяя даже законности и обоснованности, а держатель счёта пусть дальше выясняет, кто и на каких основаниях...
Особа, з рахунку якої були списані кошти за виконавчим документом, в разі незгоди із таким списанням або арештом повинна звернутися до стягувача або органу, який здійснює процедуру примусового стягнення.
Получается, брать справку что счёт социальный и с ней - к исполнителю? А исполнитель по всей видимости с таким вопросом (соц.счёт) отправит в банк,по замкнутому кругу. ? Он-то обычно указывает "помимо того, арест чего запрещён законом" - как бы и снял с себя ответственность.

Тут видимо надо крепко думать, как на них надавить.

Повірите щиро ,що все буде так ,як Ви цього хочете. І воно ТАК БУДЕ!!!))
Носика вище підніміть , спинку вирівняйте,і з посмішкою завтра зустрічайте новий день))))
Завтра на роботу)))
Касиром працюю на касі..

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Назад
Угорі