В договоре написано, что подтверждаю, что я дал согласие на эту подпись?

• Автор теми Автор теми Dima_zp_ua
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 73
  • Перегляди Перегляди 3K
Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Вот нашёл определение одноразовый идентификатор <одноразовий ідентифікатор - алфавітно-цифрова послідовність, що її отримує особа, яка прийняла пропозицію (оферту) укласти електронний договір шляхом реєстрації в інформаційно-телекомунікаційній системі суб'єкта електронної комерції, що надав таку пропозицію. Одноразовий ідентифікатор може передаватися суб'єктом електронної комерції, що пропонує укласти договір, іншій стороні електронного правочину засобом зв'язку, вказаним під час реєстрації у його системі, та додається (приєднується) до електронного повідомлення від особи, яка прийняла пропозицію укласти договір;>
Определение взято из закона про электронную коммерцию вот ссылка Закон №675-VIII от 03.09.2015, Про електронну комерцію

Вот нашёл определение одноразовый идентификатор <одноразовий ідентифікатор - алфавітно-цифрова послідовність, що її отримує особа, яка прийняла пропозицію (оферту) укласти електронний договір шляхом реєстрації в інформаційно-телекомунікаційній системі суб'єкта електронної комерції, що надав таку пропозицію. Одноразовий ідентифікатор може передаватися суб'єктом електронної комерції, що пропонує укласти договір, іншій стороні електронного правочину засобом зв'язку, вказаним під час реєстрації у його системі, та додається (приєднується) до електронного повідомлення від особи, яка прийняла пропозицію укласти договір;>
Определение взято из закона про электронную коммерцию вот ссылка Закон №675-VIII от 03.09.2015, Про електронну комерцію
Но это не то, что присылают мфо

Dima_zp_ua, Одноразовий ідентифікатор і Електронний підпис,різниці немає так?Навіть звучить майже однаково,я й не помітив різниці,точно

Я би на вашому місці навіть не вживав слово «договір», бо це не договір а хз що.

Вот дальше интереснее про электронный договор, должен храниться в централизованном хранилище и не должно быть так, что хранится где-то в одном экземпляре и может быть изменен <Електронний документ не може бути застосовано як оригінал:
1) свідоцтва про право на спадщину;
2) документа, який відповідно до законодавства може бути створений лише в одному оригінальному примірнику, крім випадків існування централізованого сховища оригіналів електронних документів;
3) в інших випадках, передбачених законом.
Нотаріальне посвідчення цивільно-правової угоди, укладеної шляхом створення електронного документа (електронних документів), здійснюється у порядку, встановленому законом.>
Dima_zp_ua, Одноразовий ідентифікатор і Електронний підпис,різниці немає так?Навіть звучить майже однаково,я й не помітив різниці,точно

Есть разница и лена огромна, но мфо как раз заключают договора с одноразовым тндитификатооом
Я не спец, пытаюсь разобраться как действовать, вот и пишу, что бы разобраться всем вместе

@Dima_zp_ua,як на мене є електронний підпис,якого ні у вас ні в мене немає,а є одноразовий ідентифікатор,при якому договір знову ж таки буде визнаний нікчемним.В чому тут ще розбиратись?Ще добавте сюди статтю 1055 і вони вже починають голову ламати як вас "взути" в судовому процесі

Хотя многие мфо высылают на электронку договор, наверно последний пункт не подходит вот дальше из за кона про электронный документооборот<Електронний підпис
Для ідентифікації автора електронного документа може використовуватися електронний підпис.
(частина перша статті 6 у редакції
Закону України від 15.04.2014 р. N 1206-VII)
Накладанням електронного підпису завершується створення електронного документа.
Відносини, пов'язані з використанням удосконалених та кваліфікованих електронних підписів, регулюються Законом України "Про електронні довірчі послуги".
(частина третя статті 6 у редакції
Закону України від 05.10.2017 р. N 2155-VIII)
Використання інших видів електронних підписів в електронному документообігу здійснюється суб'єктами електронного документообігу на договірних засадах.
Стаття 7. Оригінал електронного документа
Оригіналом електронного документа вважається електронний примірник документа з обов'язковими реквізитами, у тому числі з електронним підписом автора або підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронні довірчі послуги".
(частина перша статті 7 із змінами, внесеними
згідно із Законом України від 15.04.2014 р. N 1206-VII,
у редакції Законів України
від 03.09.2015 р. N 675-VIII,
від 05.10.2017 р. N 2155-VIII)>
Тут я понимаю так, что есть правило это электронная подпись и способы приравненные к собственноручным подписям которые прописаны в другом законе и типа договоренность перед подписанием договора, которой скорее всего не было, теперь попробую посмотреть закон про приравненную подпись
Тут в начале закона ещё есть нюанс, что у электронный документ должен иметь реквизиты в том числе и электронные, это наверно на него должна быть ссылка постоянная? Или х/з...
Вот ссылка закон большой и много интересного например как понятие идинтификации и так далее Закон №2155-VIII от 05.10.2017, Про електронні довірчі послуги
Что скажут юристы, это про нас? Мы можем с этим работать?
@Dima_zp_ua,як на мене є електронний підпис,якого ні у вас ні в мене немає,а є одноразовий ідентифікатор,при якому договір знову ж таки буде визнаний нікчемним.В чому тут ще розбиратись?Ще добавте сюди статтю 1055 і вони вже починають голову ламати як вас "взути" в судовому процесі
Можно ссылку на статью? А то я не спец, это же она к какому то закону должна быть? Весь текст и почему они меня взуют? Я например вижу, что электронный договор это не просто, совсем как не просто и электронная подпись это не самая большая проблема для мфо, что бы договора были рабочими там есть ещё много условий и это я не спец и только присмотрелся, но я не юрист могу ошибаться и дальше вопрос, опять же с пролонгациями если я могу доказать, что договор заключён юридически не правильно то есть никчемный, но при этом делал пролонгации?
Или же если договор изначально никчемный, то мфо не могли перечесть мне деньги и начислять проценты? А значит я должен вернуть им их деньги, а они мне те что я им перечислил, это по моему называется реституциям?

Останнє редагування:
Раз тут разговор о Е-гроши, меня вот тоже интересует у них в договоре указано "ціль кредиту споживчі цілі"! Но их "сотрудник" с пеной у рта доказывает что у них не потребительский кредит.. + если будет суд то их юристы меня порвут! У них видите ли есть выписка с банка о переводе средст

Раз тут разговор о Е-гроши, меня вот тоже интересует у них в договоре указано "ціль кредиту споживчі цілі"! Но их "сотрудник" с пеной у рта доказывает что у них не потребительский кредит.. + если будет суд то их юристы меня порвут! У них видите ли есть выписка с банка о переводе средст
А в чем разница лично для вас?

А в чем разница лично для вас?
Разница в том что насчитали с 3 тисяч почти 24, а по закону 50% от тела кредита и 15% штрафы и вся остальная х*рня от тела кредита! А сотрудники доказывают что этот закон о потребительском кредитовании! А у них микрозайм! А в договоре "споживчі цілі", так потребительским или нет?

Rowena, я так поняла начисленные % зависят от срока договора и суммы
Если договор до 30дней и меньше минимальной зарплаты то начисляют % до "победы" (это не считая штрафа и пени , которые не более 50% тела)
А пролонгация с доп.соглашением продлевает срок, например еще на месяц, и если перестать платить , то получается %( штрафы и пеня все также) замораживаются

споживчий кредит (кредит) - грошові кошти, що надаються споживачу (позичальникові) на придбання товарів (робіт, послуг) для задоволення потреб, не пов’язаних з підприємницькою, незалежною професійною діяльністю або виконанням обов’язків найманого працівника.
Это закон Про споживче кредитування, Про споживче кредитування вот ссылка, но он не маленький и там есть нюансы надо изучать, например есть пункт, что закон не распространяется на кредиты до месяца и меньше минималки, а есть пункт, что если от месяца до трёх то действуют только некоторые пункты, но определение тоже с него

Останнє редагування:
Интересно, если срок договора 29 дней - то это не потребительский кредит и этим законом не регулируется?

Интересно, если срок договора 29 дней - то это не потребительский кредит и этим законом не регулируется?
Я ещё не дочитал до конца, но там где прочитал написано, что закон не распространяется и все, а что распространяется не понятно пока

Я ещё не дочитал до конца, но там где прочитал написано, что закон не распространяется и все, а что распространяется не понятно пока
Распространяется Закон о защите прав потребителей и гку

Вот ещё интересный пункт, про споживче кредитування Стаття 19. Черговість погашення вимог за договором про споживчий кредит

1. У разі недостатності суми здійсненого платежу для виконання зобов’язання за договором про споживчий кредит у повному обсязі ця сума погашає вимоги кредитора у такій черговості:

1) у першу чергу сплачуються прострочена до повернення сума кредиту та прострочені проценти за користування кредитом;

2) у другу чергу сплачуються сума кредиту та проценти за користування кредитом;

3) у третю чергу сплачуються неустойка та інші платежі відповідно до договору про споживчий кредит.
Вот про 50% которые все обсуждают Стаття 21. Особливості відповідальності споживача за договором про споживчий кредит

1. Споживач, який порушив своє зобов’язання щодо повернення кредиту та процентів за ним, має відшкодувати кредитодавцю завдані цим збитки відповідно до закону з урахуванням особливостей, визначених цією статтею.

2. У договорах про споживчий кредит пеня за невиконання зобов’язання щодо повернення кредиту та процентів за ним не може перевищувати подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня, та не може бути більшою за 15 відсотків суми простроченого платежу.

Сукупна сума неустойки (штраф, пеня), нарахована за порушення зобов’язань споживачем на підставі договору про споживчий кредит, не може перевищувати половини суми, одержаної споживачем за таким договором, і не може бути збільшена за домовленістю сторін.
Это пункт про то что на форуме писали юристы, если вам не предоставляют копию договора, бесплатно то значит они от него отказались, если я правильно понял Споживач має право безкоштовно отримати копію проекту договору про споживчий кредит у письмовій чи електронній формі за своїм вибором. Це положення не застосовується у разі відмови кредитодавця від продовження процесу укладання договору зі споживачем.
Или наоборот работает если продали коллекторам х/з

Останнє редагування:
Вот ещё интересный пункт, про споживче кредитування Стаття 19. Черговість погашення вимог за договором про споживчий кредит

1. У разі недостатності суми здійсненого платежу для виконання зобов’язання за договором про споживчий кредит у повному обсязі ця сума погашає вимоги кредитора у такій черговості:

1) у першу чергу сплачуються прострочена до повернення сума кредиту та прострочені проценти за користування кредитом;

2) у другу чергу сплачуються сума кредиту та проценти за користування кредитом;

3) у третю чергу сплачуються неустойка та інші платежі відповідно до договору про споживчий кредит.
Вот про 50% которые все обсуждают Стаття 21. Особливості відповідальності споживача за договором про споживчий кредит

1. Споживач, який порушив своє зобов’язання щодо повернення кредиту та процентів за ним, має відшкодувати кредитодавцю завдані цим збитки відповідно до закону з урахуванням особливостей, визначених цією статтею.

2. У договорах про споживчий кредит пеня за невиконання зобов’язання щодо повернення кредиту та процентів за ним не може перевищувати подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня, та не може бути більшою за 15 відсотків суми простроченого платежу.

Сукупна сума неустойки (штраф, пеня), нарахована за порушення зобов’язань споживачем на підставі договору про споживчий кредит, не може перевищувати половини суми, одержаної споживачем за таким договором, і не може бути збільшена за домовленістю сторін.
Это пункт про то что на форуме писали юристы, если вам не предоставляют копию договора, бесплатно то значит они от него отказались, если я правильно понял Споживач має право безкоштовно отримати копію проекту договору про споживчий кредит у письмовій чи електронній формі за своїм вибором. Це положення не застосовується у разі відмови кредитодавця від продовження процесу укладання договору зі споживачем.
Или наоборот работает если продали коллекторам х/з
Это наверное единственная статья этого Закона, которой они придерживаются в 1ч)))

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Назад
Угорі