Ознайомився з вашим vip-щоденником і хочу дещо додати.
Люди вибираються з цього коли: а) мають щире бажання вилізти з боргової ями б) мають силу волі та готові не лише мріяти, а й діяти. І чарівне слово
"діяти" тут означає змінити своє мислення та спосіб життя: підвищити рівень фінансової грамотності, змінити роботу, оточення, звички, підхід до грошей.
Виходячи з вашої ситуації (принаймні те, що ви описали), то існує декілька ймовірних сценаріїв. Або ви себе заженете в "щурячі перегони", закриваючи один МФО за іншим і виживаючи до наступної зп (обмежуючи себе у всьому в режимі гіперекономії). Або почнете позичати у родичів чи друзів, щоб закривати тіла кредитів і не брати нових, але вляпаєтесь в чергові борги перед людьми. Або ж ви візьмете на себе відповідальність та складете реальний план як вийти з цього болота. Наприклад, пошукати додаткові джерела доходу, підробіток, або змінити основну роботу, щоб збільшити дохід.
Вихід завжди є. Спойлер: перші двері зазвичай ведуть до виходу із тепличної зони комфорту
Втім, поки що я не бачу в цьому щоденнику чіткого плану дій, окрім самокопання і пошуку простих рішень. Хоча поради щодо того ж самого "рекредит" ви вже отримали.
Ще є варіант піти шляхом найменшого спротиву, прийнявши всі наслідки. Це означає просто забити і спокійно жити собі далі. Як на мене, це лише втеча від проблем, а не їх вирішення. Проте вибір, як завжди, за вами.