Мне помог НБУ со смартивеем

• Автор теми Автор теми Laracroft
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 154
  • Перегляди Перегляди 13K

существо ты невоспитанное, звонилкой работаешь, тебя я вижу не посылали сегодня, так вот я это делаю
От скажіть для чого привселюдно на форумі демонструвати своє Невігластво? Навідміну від вас, я на форумі зареєстрований більше 3 місяців. Комусь подобається, що я пишу, комусь ні. Я зрозумів би, коли б щось писали старожили форуму, досвідчені і які мають розуміння.
Ви - новачок. І намішали в купу і хороші речі, і одночасно лайно. І коли вам вказують, на недоліки - ви істерично нападаєте.
Мені чесно поуй, що буде з вашими запитами. Просто, прочитавши вас - ще якісь новачки почнуть бездумно писати і натворять дєлов

существо ты невоспитанное, звонилкой работаешь, тебя я вижу не посылали сегодня, так вот я это делаю
От скажіть для чого привселюдно на форумі демонструвати своє Невігластво? Навідміну від вас, я на форумі зареєстрований більше 3 місяців. Комусь подобається, що я пишу, комусь ні. Я зрозумів би, коли б щось писали старожили форуму, досвідчені і які мають розуміння.
Ви - новачок. І намішали в купу і хороші речі, і одночасно лайно. І коли вам вказують, на недоліки - ви істерично нападаєте.
Мені чесно поуй, що буде з вашими запитами. Просто, прочитавши вас - ще якісь новачки почнуть бездумно писати і натворять дєлов
Как по мне, вы слишком агрессивно настроены. Я разместила этот пост для информации, а не для того чтобы вы тут мерялись пис...не надо считать кого то глупее себя, ок??

Да не ведитесь на провокации!!! Будьте умнее)

Как по мне, вы слишком агрессивно настроены. Я разместила этот пост для информации, а не для того чтобы вы тут мерялись пис...не надо считать кого то глупее себя, ок??
А коли людина пише абсолютно недостовірну інформацію, яка може нанести шкоду іншим?

Давайте прекращайте собачиться.
Касательно запросов в МФО и жалоб в НБУ для начала прочитайте:
Упоминается НКФУ, но актуально и для НБУ.
Такие документы вообще лучше заказать у юриста. Жалоба в НБУ - это не шаблонный документ. Она составляется под конкретные документы и ситуацию. Кроме того, до обращения в НБУ, нужно писать в МФО и получить ответ.
Всегда рассчитывайте, что у Вас только 1 попытка обратиться в НБУ.

пункт 5 части 3 статьи 18 Закона Украины про защиту прав потребителей. Читайте, уважаемый!
Цей пункт обмежує лише нарахування штрафів чи пені, але не %
я писала с просьбой применить двустороннюю реституцию к каждому договору, так как договор содержит нарушения, в письме четко указывала статьи законов. мне кажется, что нбу отвечает так, если не доказываешь свою правоту, это как в суде...
У більшості мфо в договорах можна визнати лише окремі пункти недійсними. Але договір в цілому ні. Про це говорить судова практика.
Вже не раз на форумі наводили приклади - коли люди хотіли через суд визнавати договір недійсним. І їм відмовляли. Що вже говорити про НБУ, який не виконує функції суду
Вже просто зустрічала випадки щодо цього і такі пояснення були у нбу - мол, ви користувалися коштами компанії, тому пролонгації оправдані(( найбільший мінус з цього, що, наприклад, з тіла 8к хтось оплатив 20к одним платежем і повернув переплату, а хтось 30к пролонгаціями, ще й винен, і ще й мфочмошка права(((
Це якщо ви визнали, що ви підписували пролонгації.
Але при підписанні пролонгації - потрібно щоб була дотримано письмова форма договору. Інакше вона нікчемна.
Тому, якщо ви не Визнаєте підписання пролонгацій - то кошти мають зараховуватися іншим чином. Але це все потрібно обгрунтувати правильно

Останнє редагування:
что значит не будет считать, суммы были оплачены по этому договору, у меня в манивео 20000, я пролонгациями уже оплатила 15000, сейчас хотят еще 29000, и я их платить не буду, потому что брала у них ранее кредитв и уже столько оставила этим манивео, что не ясно уже они мне должны, или я им?

можно и электронное, только там обязательно указывать свои данные, приложить доказательства, и вам должен прийти номер обращения. я писала на электронку им, на след. день пришло смс с номером о моем запросе, так как отправлять укрпочтой письма и договора это долго и дорого для меня, нужно искать где распечатать, потом подготовить много этих конвертов, а у меня займов 15, по каждому из них выйдет страниц на 15 одно письмо. в общем, я решила писать все в эл. виде. написала 07.07 первые 2 обращения

пункт 5 части 3 статьи 18 Закона Украины про защиту прав потребителей. Читайте, уважаемый!
Це не тіло + 50%. Цей пункт пов'язаний із відсотками при прострочки, які повинні бути не більше 50% від тіла продукту. Не всі кредити підпадають під цей закон. Там є нюанси. Тіло + відсотки +50% від тіла при прострочки. А якщо в договорі вказано про пролонгації й є додаткові угоди, то вони взагалі не рахуються в погашення, а тільки продовжують строк договору. Я так це все розумію.
Давайте прекращайте собачиться.
Касательно запросов в МФО и жалоб в НБУ для начала прочитайте:
Упоминается НКФУ, но актуально и для НБУ.
Такие документы вообще лучше заказать у юриста. Жалоба в НБУ - это не шаблонный документ. Она составляется под конкретные документы и ситуацию. Кроме того, до обращения в НБУ, нужно писать в МФО и получить ответ.
Всегда рассчитывайте, что у Вас только 1 попытка обратиться в НБУ.
Дякую, що написали, бо вже набридло, коли запитують, як писати, зразки просять і т.п. Шановні новачки! На форумі є вся інформація! Потрібно годинами шукати та читати. Єдиного зразка немає, потрібно думати, писати, дивлячись на свою ситуацію, договір. Я теж була новачком, але якось сама шукала, читала, аналізувала і т.д. Не можете чи не хочете самі, то звертайтеся до юристів.

Останнє редагування:
Останнє редагування:
Цей пункт обмежує лише нарахування штрафів чи пені, але не %

У більшості мфо в договорах можна визнати лише окремі пункти недійсними. Але договір в цілому ні. Про це говорить судова практика.
Вже не раз на форумі наводили приклади - коли люди хотіли через суд визнавати договір недійсним. І їм відмовляли. Що вже говорити про НБУ, який не виконує функції суду

Це якщо ви визнали, що ви підписували пролонгації.
Але при підписанні пролонгації - потрібно щоб була дотримано письмова форма договору. Інакше вона нікчемна.
Тому, якщо ви не Визнаєте підписання пролонгацій - то кошти мають зараховуватися іншим чином. Але це все потрібно обгрунтувати правильно
в каком законе это прописано и какой пункт, можете уточнить? насчет пролонгаций, почему именно пролонгации в письменной форме?

в каком законе это прописано и какой пункт, можете уточнить? насчет пролонгаций, почему именно пролонгации в письменной форме?
Прописано, що саме?
Стосовно пролонгацій. Це Додаткова угода до кредитного договору . Вона має бути в письмовій формі. Недотримання письмової форми - робить таку угоду нікчемною

Прописано, що саме?
Стосовно пролонгацій. Це Додаткова угода до кредитного договору . Вона має бути в письмовій формі. Недотримання письмової форми - робить таку угоду нікчемною
хм, это хорошо, но каким законом вы руководствуйтесь при этом? для меня это важно, так как я платила, делала пролонгации.

хм, это хорошо, но каким законом вы руководствуйтесь при этом? для меня это важно, так как я платила, делала пролонгации.
Згідно ст.1055 Цивільного кодекса України:
"1. Кредитний договір укладається у письмовій формі.
2. Кредитний договір, укладений з недодержанням письмової форми, є нікчемним."
Стосовно пролонгацій, то потрібно думати і рахувати. Іноді їх не вигідно визнавати. А іноді навпаки - Томущо продовжується строк договору - а тоді ваш договір підпадає під закон про споживче кредитування. А там зовсім по іншому рахується %

Згідно ст.1055 Цивільного кодекса України:
"1. Кредитний договір укладається у письмовій формі.
2. Кредитний договір, укладений з недодержанням письмової форми, є нікчемним."
Стосовно пролонгацій, то потрібно думати і рахувати. Іноді їх не вигідно визнавати. А іноді навпаки - Томущо продовжується строк договору - а тоді ваш договір підпадає під закон про споживче кредитування. А там зовсім по іншому рахується %
а как же закон об электронной коммерции? тоесть эл. договор же может приравниваться к такому, что и в письменной форме, но те же мфо нарушают этот закон, 11 статью, если не ошибаюсь?

а как же закон об электронной коммерции? тоесть эл. договор же может приравниваться к такому, что и в письменной форме, но те же мфо нарушают этот закон, 11 статью, если не ошибаюсь?
Електронна форма договору є
Заключеною в письмовій формі згідно закону про електронну комерцію,якщо людині була надана Оферта і людина акцептувала її ( тобто підписала цифро буквенним ідентифікатором.
Як правило самі договори в мфо більш менш законні.
Але як показує практика в мфо пролонгація - це натискання кнопки. Ніхто не надає оферти і не підписує її.

Останнє редагування:
Електронна форма договору є
Заключеною в письмовій формі згідно закону про електронну комерцію,якщо людині була надана Оферта і людина акцептувала її ( тобто підписала цифро буквенним ідентифікатором.
Як правило самі договори в мфо більш менш законні.
Але як показує практика в мфо пролонгація - це натискання кнопки. Ніхто не надає оферти і не підписує її.
да, это так и было, точно. спасибо за уточнение. но так не во всех мфо, манивео высылают

да, это так и было, точно. спасибо за уточнение. но так не во всех мфо, манивео высылают
Ну основний договір в них типу з ідентифікатором. А Додаткова угода без. Принаймні я не бачив з оним.
І не пам'ятаю, щоб в електронному кабінеті вони висилали оферту на доп угоду. Просто натискали кнопку

и мне пожалуйста
отправила еще одну жалобу на кредит ап! єто вообще капец,с 5 к насчитать 56300 к.!!!!! притом что и акт вынесен и розпоряжение нацкомфин,если нбу ответит что пишите в суд ,тогда в этой стране точно защиты нет!

Останнє редагування:
Доброго дня, якщо є можливість - вишліть мені будь ласка ваш зразок. Дякую

Назад
Угорі