Добрый день. Манивео спустя пол года просрочки подали в суд. На суде присутствовать не смогу так как нахожусь заграницей и выехать смогу в следующем году. Что меня ожидает за не явку? Какие последствия и т.д. Возможно ли в принципе уже в следующем году заехать в Украину и оспорить решение суда?
Как узнали что в суд на Вас подали?Увидел уже в сообщении,... Давно такого не было... В Киевский конечно же? Дистанционно с адвокатом общайтесь, мне кажется первый суд надо не профукать, потом сложнее будет

Сьогодні взнали родичі про манивео...и фуууух,думала буде гірше,Віолетта Андріївна впевнена була в тому що я сама буду до неї дзвонити і умоляти не дзвонити рідним і от облом....тепер маючи підтримку рідних питання буду рішати тільки через суд...і ніяких тепер перемовин

Ещё один прикол от них. Если именно продали (а не отдали на прозвон, например), то потеряли право на требование, теперь только новый кредитор (коллектор, фактор) может требовать и принимать оплату, с момента продажи права требования МФО уже не при чём. Некоторым даже по второму кругу займы выдают)) так что пусть определятся, кто Ваш кредитор - они или коллекторы, ну и сколько тело кредита, а то полная ересь получается
мені на елетронку так і написали, ви нам нічого не винні, ваш кредит передано третім особам. А третя особа Таліон пише, що у вас непогашений кредит у манівео)))

мені на елетронку так і написали, ви нам нічого не винні, ваш кредит передано третім особам. А третя особа Таліон пише, що у вас непогашений кредит у манівео)))
Так скажите,мне простили,что хотите?)))

Підкажіть, від чого залежить продадуть чи подадуть в суд?

Ну так пусть тогда и те,и другие идут лесом,если не могут определиться,кто в данный момент является кредитором

Так кто из них писдит я не понял что то?

Так кто из них писдит я не понял что то?
хто його знає...я не спілкуюся ні з одними, ні з другими. Нахіба вони мені здалися, хай в суд подають,якшо шось, бо вже їх не один рік "кормила", дітям не мала змоги купити найелементарніше, майже всі кошти ішли на ці грьобані кредити!!Так що хай гуляють...
Підкажіть, від чого залежить продадуть чи подадуть в суд?
я думаю, це залежить від того, виходите ви з ними на зв"язок чи ні, чи були пролонгації і дивлячись яка сума кредиту.

хто його знає...я не спілкуюся ні з одними, ні з другими. Нахіба вони мені здалися, хай в суд подають,якшо шось, бо вже їх не один рік "кормила", дітям не мала змоги купити найелементарніше, майже всі кошти ішли на ці грьобані кредити!!Так що хай гуляють...

я думаю, це залежить від того, виходите ви з ними на зв"язок чи ні, чи були пролонгації і дивлячись яка сума кредиту.
сумма сумой
я к примеру не выхожу , мне с 20 тела сделали 55k за почти три месяца , адекватных пропоцизий я не слышал от них , оплатил только 6k , что мне брать ретрукторизацию у них или общаться только о чем ? у меня есть перед этим закрытые договора , данный договор в период карантина я считаю незаконным по насчитыванию по 9k в месяц , после того как договор истек по дате , мне выгоднее суд чем им что то платить , тело могу оплатить но не то что они считают ...

сумма сумой
я к примеру не выхожу , мне с 20 тела сделали 55k за почти три месяца , адекватных пропоцизий я не слышал от них , оплатил только 6k , что мне брать ретрукторизацию у них или общаться только о чем ? у меня есть перед этим закрытые договора , данный договор в период карантина я считаю незаконным по насчитыванию по 9k в месяц , после того как договор истек по дате , мне выгоднее суд чем им что то платить , тело могу оплатить но не то что они считают ...
А мені з 12 тіла вже за 34 перевалило і капає кожен день. Віддавати нічого немає бажання, навіть тіло...та і нема чим.Не спілкуюся ні з ким.

Только что заходила на сайт "Судова влада" искала себя 1?? ну а вдруг кто-то хотел со мной посудиться??
Так вот я была удивлена количеством назначенных слушаний против енотов....
Хотя не спорю от них дел больше одно даже о мошенничестве.....
Но я не о том....
Молодцы люди, не боятся....подают в суд на не признание договора....про ложную информацию....
Жаль только что на это все тоже не малые деньги нужны....адвокат и все такое....
Меня они быстро продали...а недавно прислали письмо....мол брала 13....должна 26....прощаем половину....не вернёшься 13....продадим в суд что брала 26.....
Но я на это все уже давно не обращаю внимания...1.5 года игнора....я заплатила им все что брала....хотят пусть в суд подают
можеш подсказать как именно себя искать там

у меня 9 выплаченных кредитов еноту, 10й висит на 20к, при этом 15к выплатила пролонгациями, хотели еще 30к, сейчас 2 мес. просрочки, жду что же дальше...да, и написала в нбу о нарушениях, с просьбой повлиять и применить к каждому договору двустороннюю реституцию.
Я тоже писал, к сожалению уже в НБУ, по этому вопросу. В ответе указывают такие вещи по признанию договора каким-то не таким:
"Виходячи з норм статей 15, 16, 204, 215, 216 Цивільного кодексу України
повноваженнями по визнанню договорів недійсними наділені лише суди."

а вот что пишут про пролонгации, после указания какую сумму вы уже оплатили:
"відповідно до вимог Додаткових угод до Договору, відповідно до яких, сторони дійшли згоди продовжити строк, на який був наданий кредит за Договором, за умови сплати фактично нарахованих процентів за користування кредитом та пеню, у випадку її наявності."

И самое главное во всех ответах НБУ, даже когда вы реально переплатили и у вас есть все квитанции, на которые не обращают внимания, когда вам насчитали 50000 за кредит в 2000, они пишут следующее:
"Враховуючи вищевказане зазначаємо, якщо на Вашу думку товариства своїми діями порушують Ваші права та інтереси, то законодавство України, а саме положення статті 55 Конституції України та статей 15, 16 Цивільного кодексу України, визначає порядок вирішення спорів, закріплює право осіб на звернення до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав та інтересів. Статтею 124 Конституції України та статтею 5 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» передбачено, що правосуддя в Україні здійснюється виключно судами. Делегування функцій судів, а також привласнення цих функцій іншими органами чи посадовими особами не допускаються."

Эту фразу писал и Нацком, но они просто напоминали об этом праве подать в суд, а сами составляли акты о нарушении прав потребителя и применяли "засоби впливу" на товариства. НБУ тоже упоминает о нарушении прав и про 50% от вартості продукціі, но потом вот это
"
Також, повторно зазначаємо, що проценти (плата за користування
кредитом) можуть нараховуватися виключно в межах визначеного договором
строку кредитування.
У разі невиконання позичальником свого обов’язку щодо повернення суми кредиту та процентів за його користування у строк кредитування, кредитодавець має право на нарахування неустойки (ст. 549 Цивільного кодексу України) та індексу інфляції за весь час прострочення, а також трьох процентів річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом (ст. 625 Цивільного кодексу України)."

Так что, на НБУ рассчитывать теперь не приходится. Надо поднимать задницу и топать по судам.

Я тоже писал, к сожалению уже в НБУ, по этому вопросу. В ответе указывают такие вещи по признанию договора каким-то не таким:
"Виходячи з норм статей 15, 16, 204, 215, 216 Цивільного кодексу України
повноваженнями по визнанню договорів недійсними наділені лише суди."

а вот что пишут про пролонгации, после указания какую сумму вы уже оплатили:
"відповідно до вимог Додаткових угод до Договору, відповідно до яких, сторони дійшли згоди продовжити строк, на який був наданий кредит за Договором, за умови сплати фактично нарахованих процентів за користування кредитом та пеню, у випадку її наявності."

И самое главное во всех ответах НБУ, даже когда вы реально переплатили и у вас есть все квитанции, на которые не обращают внимания, когда вам насчитали 50000 за кредит в 2000, они пишут следующее:
"Враховуючи вищевказане зазначаємо, якщо на Вашу думку товариства своїми діями порушують Ваші права та інтереси, то законодавство України, а саме положення статті 55 Конституції України та статей 15, 16 Цивільного кодексу України, визначає порядок вирішення спорів, закріплює право осіб на звернення до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав та інтересів. Статтею 124 Конституції України та статтею 5 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» передбачено, що правосуддя в Україні здійснюється виключно судами. Делегування функцій судів, а також привласнення цих функцій іншими органами чи посадовими особами не допускаються."

Эту фразу писал и Нацком, но они просто напоминали об этом праве подать в суд, а сами составляли акты о нарушении прав потребителя и применяли "засоби впливу" на товариства. НБУ тоже упоминает о нарушении прав и про 50% от вартості продукціі, но потом вот это
"
Також, повторно зазначаємо, що проценти (плата за користування
кредитом) можуть нараховуватися виключно в межах визначеного договором
строку кредитування.
У разі невиконання позичальником свого обов’язку щодо повернення суми кредиту та процентів за його користування у строк кредитування, кредитодавець має право на нарахування неустойки (ст. 549 Цивільного кодексу України) та індексу інфляції за весь час прострочення, а також трьох процентів річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом (ст. 625 Цивільного кодексу України)."

Так что, на НБУ рассчитывать теперь не приходится. Надо поднимать задницу и топать по судам.

тоесть, ни да, ни нет, НБУ сохраняет нейтралитет и не хочет вмешиваться, не принимает сторону ни кредитора, ни заемщика, но... без суда платить никому не буду, а в суде с хорошим юристом или хорошей подготовкой можно ожидать только победу?

Назад
Угорі