👨‍💻 Питання до юриста. Куток позичальника

Подскажите пожалуйста,если я допустим живу в Запорожье,а мфо в Киеве,и они захотели подать в суд.В какой суд они должны подавать?В Запорожье ж,по моему месту жительства, правильно?Если не обязательно,то как я тогда могу очутиться в Киеве,для защиты своих интересов?Просто мне в одном разделе написали,что в суд подают по месту истца и я в шоке,как тогда защищаться?
Общее правило - по месту ответчика.
Но если в договоре есть оговорка о месте его исполнения по адресу кредитора, тогда тут МФО может подать в суд по своему адресу.

Доброго всім дня. Сьогодні на електронну адресу прийшов ось такий лист:
"
ПОПЕРЕДЖЕННЯ!

м. Київ​

18.12.2020 р.​

*** Наталія ***

В результаті порушення Вами зобов'язань перед ТОВ "УКР КРЕДИТ ФІНАНС" за кредитним договором № ****** від 09.11.2020 р. компанія розпочала підготовку позовної заяви для передачі Вашої справи до суду.​
Остання можливість не допустити судовог
розгляду – сплатити борг
18 000 грн!

Дізнатися як ще можна сплатити, натисніть тут

Відповідно до чинного законодавства України, у разі примусового стягнення заборгованості, Ви будете зобов'язані сплатити витрати, пов'язані з процедурою судового стягнення. Нижче у листі розрахунок можливих витрат у разі судового розгляду по Вашій справі.​

УВАГА!
Сплатіть борг і Ви уникнете додаткових витрат до загальної суми заборгованості у розмірі 7 790 грн*

Отримати детальну інформацію щодо заборгованості Ви можете за номером телефону:
+38 044 333 51 43
Розрахунок можливих витрат у разі судового розгляду по Вашій справі:

Борг на 18.12.2020 р.
18 000 грн.
Державне мито за подачу позовної заяви і витрати на IТЗ (інформаційно-технічне забезпечення) судового засідання

750 грн
Витрати на правову допомогу (адвоката)
5 890 грн.
Витрати на оплату послуг представників позивача
150 грн.
Витрати на оцінку майна боржника

1 000 грн.​

Висновок: Прогноз 7 790 грн дод. витрат
Отже, сплативши борг до судового розгляду, Ви уникаєте додаткових витрат у розмірі 7 790 грн**
* За рішенням суду, відповідно до ст. 81, ст. 84, ст. 88 ЦПК України позичальник буде зобов'язаний сплатити не лише накопичену суму боргу і відсотки, але і усі витрати, пов'язані із стягненням боргу,а також судові витрати. Суму заборгованості можуть віднімати з його зарплати або можуть накласти арешт на майно боржника з метою подальшого його продажу і перерахуванням виручених коштів в рахунок погашення боргу.
** Ці розрахунки є приблизними, точні суми будуть розраховані в ході судочинства. Після прийняття судом рішення і його виконання Виконавчою службою, з Боржника будуть стягнуті в примусовому порядку усі витрати пов'язані із стягненням заборгованості.

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ:
Вміст цього електронного листа та будь-яких вкладень в ньому, призначений виключно для адресата та може містити конфіденційну інформацію. Якщо ви не є визначеним одержувачем цього повідомлення, негайно сповістить відправника, відправивши повідомлення, а потім видаліть це повідомлення та всі вкладення.
Коректне відображення тексту електронної пошти та вкладень було перевірено на платформі Windows за допомогою Інтернет-браузера Google Chrome.
Передача електронної пошти не може бути гарантовано безпечною або без помилок, оскільки інформація може бути перехоплена, пошкоджена, втрачена, знищена, надходить пізно або неповно. Отже, відправник не несе відповідальності за будь-які помилки чи упущення у змісті цього повідомлення, які виникають в результаті передачі електронної пошти.

Скажіть будь ласка, який % ймовірності цього позову? І що мені робити далі? Дякую

Natali Natalia, тут не вгадаєте.
І в Україні немає державного мита за подачу позовної заяви і витрат на IТЗ. Є судовий збір.
Претензію писав дилетант.

Доброго всім дня. Сьогодні на електронну адресу прийшов ось такий лист:
"

Скажіть будь ласка, який % ймовірності цього позову? І що мені робити далі? Дякую
О мне такое каждую неделю присылают)) За одно переживаю, у меня нету имущества, а за оценку 1000 грн. нужно

Скажіть будь ласка,чи можна без суду розібратися з Приват банком,маю кредитку на 5000 ,4 роки платила по ній відсотки загальна сума яких вже перевищує 8000, зараз перестала платити бо не мала змоги оскільки безробітна,під час карантину нараховують "подвійні" відсотки і реструктуризацію відмовили робити...що можна зробити в моїй ситуації?

Скажіть будь ласка,чи можна без суду розібратися з Приват банком,маю кредитку на 5000 ,4 роки платила по ній відсотки загальна сума яких вже перевищує 8000, зараз перестала платити бо не мала змоги оскільки безробітна,під час карантину нараховують "подвійні" відсотки і реструктуризацію відмовили робити...що можна зробити в моїй ситуації?
Ні)

В приватбанке кредитка на 24к скорее всего дело дойдет до суда, в наличии имущества нет, официального дохода так же нет, так как временно не работаю только соцвыплаты, что им может светить со всего этого?

Подскажите как мне можно посмотреть ваш вебинар на тему незаконности "бесконечности" договоров ?Или пока я не форумчанин,я не могу этого сделать?

В приватбанке кредитка на 24к скорее всего дело дойдет до суда, в наличии имущества нет, официального дохода так же нет, так как временно не работаю только соцвыплаты, что им может светить со всего этого?
Если ничего нет, то и взыскать нечего.
Но внесут в ЕРД.
Подскажите как мне можно посмотреть ваш вебинар на тему незаконности "бесконечности" договоров ?Или пока я не форумчанин,я не могу этого сделать?
Перейдите на моем сайте в раздел "Вебинары".

Если ничего нет, то и взыскать нечего.
Но внесут в ЕРД.

Перейдите на моем сайте в раздел "Вебинары".
Посмотрел ваш вебинар,очень интересный и познавательный,но..Ответ на вопрос ,который меня мучает,так и не совсем понял.А точнее ,о сроках начисления процентов по договору.
Если у вас будет время и возможность,прокомментируйте пожалуйста постанову Верховного Суда,насчёт сроков начисления процентов : Постанова від 28.03.2018 у справі 444/9519/12 (п.54).
Дело в том,что не так давно вышло видио на ютуб канале "кредитов нет",где оперируя данным постановлением,кредитор требует с займа мфо (кредит 365) 3 000 грн с ответчицы 120 000 тысяч, и суд я так понимаю на данный момент на стороне истца,тк он,в своем ответе на отзыв иска,указал на данное постановление, аргументируя законность начисленных за два года таких огромных сумм.
P.S. Я не в коем случае не хочу сказать,своими словами,что не верю вашим словам в вебинаре,просто хочется узнать ваше мнение и возможно немного успокоиться,тк у меня куча мфо,а платить нечем,а 90% из них,указали срок действия до фактического погашения,и считают проценты,как ненормальные.

Reward, % начисляются только за срок кредитования - от даты до даты. Это неоднократно подтверждали суды высших инстанций.

Добрый день, подскажите пожалуйста есть просрочки в трёх микрозаймов ни пролонгаций ничего не делал, сейчас нахожусь в другой вообще стране. А они угрожают что департируют меня. Чего мне вообще ожидать ?

Добрый день, подскажите пожалуйста есть просрочки в трёх микрозаймов ни пролонгаций ничего не делал, сейчас нахожусь в другой вообще стране. А они угрожают что департируют меня. Чего мне вообще ожидать ?
Добрый. Не депортируют)

Вкладення

• F6704220-8EC0-4E9C-B02E-0D4F8FBE07DF.webp
    F6704220-8EC0-4E9C-B02E-0D4F8FBE07DF.webp
    80.5 Кб · Перегляди: 72
Останнє редагування:
Назад
Угорі