Щоденник Лудоманія та борги vs моя боротьба з ними (мої дії)

• Автор теми Автор теми RoK
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 114
  • Перегляди Перегляди 11K
Добрго дня всім. Час для звіту, тому традиційно в цій темі відповідаю собі на моє отаннє повідомлення :D
Вдалось скоротити свій борговий статок на 14 907 грн!😇
Мій статок: -48 909 грн.
(станом на 07.05.24)

Отже, як я проживав цей місяць, та що робив:
Не розкішний місяць
Вдалось суттєво перевершити власні прогнози та цілі, тільки завдяки тому, що мене відправили у відпустку, і я отримав відпускні. Тому відповідно травень місяць не буде сильно дохідним. З головних + є те, що я повністю закрив рахунок SportBank(ліміт15к), оплатив навчання за два місяці(3600) та багато енономив.

ДИВ.НИЖЧЕ👇
Таблиця 1(Статок) та Таблиця 2(Динаміка):Вдалось скоротити борг на 23%, що дає мені надію, що я все ж до осені вийду в +.
Таблиця 3(Дохід): Я очікував трішки більше отримати, але так як вимушено відправили у відпустку то і так добре. Також були додаткові доходи.
Таблиця 4(Витрати): Дуже економний місяць, але не можна сказати що я економив на усьому, але мені вистачало. Впевнений у 90% форумчан витрати були куди більші.

Таблиця 1 (Статок).png

Прогноз на травень:
Я вже отримув кошти за відпускні і інвестував їх у скорочення боргів, отже надходжень великих нажаль не буде, але і витрати будуть не великі. Місячний бюджет заклав на 7000 грн, решту в борги.
Ціль:
- Фінанси: Скоротити статок боргу до -42 000 грн. до 06.06.
- Збільшувати додатковий дохід та продовжувати вкладати час на саморозвиток та навчання.
Круто, так держать

Мій статок: -48 909 грн. (станом на 07.05.24)
Доброго дня, час звіту!
Не вдалось суттєво скоротити борг, адже більшість відпускних пішли в рахування що минулого звіту.
Мій статок: -48 528 грн. (станом на 07.06.24)
Добре що хоч в мінус не зайшов, тяжкий місяць, були проблеми зі здоров"ям, та інші витрати які в цілому не дали виконати місячний план(мав скоротити борг до -42к)

ДИВ.НИЖЧЕ👇
Таблиця 1(Статок): Фактично борг залишився такий же як і був, але закрив розстрочку та дещо перерозподілив борги між кредиткою та людьми.
Таблиця 2(Витрати): Минулий місяць фактично вклався в запланований бюджет, але на початку цього витратив вже 70% минуломісячного бюджету, а ще тільки 7 день... Насправді, я оплатив навчання, та купив лед лампи та ехолот для забави(в Китаї). Надалі планую економити, хоч і точно вийду за межі бюджету.
Таблиця 3(Дохід): На щастя, відповідно витратам, також вдалося більше заробити. Але цьому доходу можна порадіти.
Таблиця 1 (Статок).png

Прогноз на червень:
Цей місяць відпрацюю на основній роботі від А-Я(20 днів), зароблю ~17к, скоріш за все більше не зароблю. Також оплачу остаток навчання.
Ціль:
- Фінанси: Скоротити статок боргу до -39 500 грн. до 08.07.

Доброго дня, час звіту!
Не вдалось суттєво скоротити борг, адже більшість вілпускних пішли в рахування що минулого звіту.

Мій статок: -48 528 грн. (станом на 07.06.24)
Добре що хоч в мінус не зайшов, тяжкий місяць, були проблеми зі здоров"ям, та інші витрати які в цілому не дали виконати місячний план(мав скоротити борг до -42к)

ДИВ.НИЖЧЕ👇
Таблиця 1(Статок): Фактично борг залишився такий же як і був, але закрив розстрочку та дещо перерозподілив борги між кредиткою та людьми.
Таблиця 2(Витрати): Минулий місяць фактично вклався в запланований бюджет, але на початку цього витратив вже 70% минуломісячного бюджету, а ще тільки 7 день... Насправді, я оплатив навчання, та купив лед лампи та ехолот для забави(в Китаї). Надалі планую економити, хоч і точно вийду за межі бюджету.
Таблиця 3(Дохід): На щастя, відповідно витратам, також вдалося більше заробити. Але цьому доходу можна порадіти.
Таблиця 1 (Статок).png

Прогноз на червень:
Цей місяць відпрацюю на основній роботі від А-Я(20 днів), зароблю ~17к, скоріш за все більше не зароблю. Також оплачу остаток навчання.

Ціль:
- Фінанси: Скоротити статок боргу до -39 500 грн. до 08.06.
Щось шини нинчє на йдуть))
Жартую...
Насправді мені подобається, хоча сам так не робив і не робитиму ніколи мабуть)
Я про ведення "дебету/кредиту" з фінансами власними

Сьогодні час звітуватись, але у зв"язку з сьогоднішніми подіями я просто не хочу цього робити. :confused:

Здається, давно не звітувався, але вже на початку вересня знову вийду на зв'язок зі звітом! А поки що поділюся, як у мене справи. Літо було багате на події, і почну з головного:
Фінанси:
  • Планував до вересня розрахуватися з усіма боргами та вийти в плюс, але, на жаль, не вийде. Буду приблизно в мінусі на 30 тисяч гривень, але це не критично.
  • Никитос, я не дотримав слова щодо закриття боргів до вересня, хоча дуже старався. Сподіваюся, у тебе все вийде!
  • На мій фінансовий стан вплинули такі чинники:
    • Лікування: Виникли проблеми зі спиною, звернувся до приватної клініки. На щастя, все добре, але лікування обійшлося в 6 тисяч гривень.
    • TEMU: Трохи захопився покупками на цій платформі для себе та сім'ї. Речі корисні, але з огляду на мій фінансовий статок, можна було б і почекати. Витратив приблизно 10 тисяч гривень.
    • Сім'я: Дружина на третьому місяці вагітності. Це дуже важливий крок для нас, тому всі необхідні процедури, огляди, консультації, вітаміни, харчування тощо – забезпечую. Це відчутно б'є по бюджету, але воно того безперечно варте.
Висновки:
  • Загалом мої витрати зросли приблизно вдвічі-вдвічі з половиною порівняно з попередніми періодами, але все, крім TEMU, виправдано.
  • Також потрібно буде трохи вкластися в ремонт квартири, щоб підготувати її до народження малюка.
  • Враховуючи всі ці обставини та розуміючи, що витрати тільки зростатимуть, ставлю перед собою НОВІ ЦІЛІ до грудня місяця:
    1. Вийти в плюс та позбутися боргів.
    2. Зробити частковий ремонт квартири.

• На мій фінансовий стан вплинули такі чинники:
    • Сім'я: Дружина на третьому місяці вагітності. Це дуже важливий крок для нас, тому всі необхідні процедури, огляди, консультації, вітаміни, харчування тощо – забезпечую. Це відчутно б'є по бюджету, але воно того безперечно варте.
Це чудовий чинник. :smile:
Вітаю Вас та Вашу дружину! )

Настав час підбити підсумки, хоча почати доведеться з однієї з найважчих подій у моєму житті. Два тижні тому пішов з життя мій дід, а дружина того ж дня потрапила до лікарні з ризиком переривання вагітності (на щастя, все обійшлося). Дід був надзвичайною людиною, працьовитою і шанованою всіма односельцями. Він любив природу в усіх її проявах, чи то тварини, комахи, рослини. Це був чудовий дід, але хвороба виявилася сильнішою. Я вдячний Богу за те, що він прожив довге життя – 83 роки – і так багато дав нам. Він нікому нічого не був винен, і я маю брати з нього приклад у цьому. Тому, хоча в голові зараз сумбур і не дуже хочеться думати про борги, я прагну прожити своє життя гідно і якнайшвидше виправити допущені раніше помилки.
Фінансовий статок на 10.09.2024:
  • Поточний борг: -28 372 грн.
  • Позитивні зміни: Завдяки додатковим доходам (подарунки з мого дня народження, відпускні, підробітки) вдалося значно зменшити заборгованість.
  • Стратегія:
    • Використання кредитної картки для оптимізації виплат та зменшення фінансового навантаження.
    • Перерозподіл боргу між приватними особами та банком з метою утримання загальної суми боргу банку в межах - 10-15 тис. грн.
  • Витрати: Ремонт квартири триває, поки що без великих вкладень, але планується придбання дивану та інших дрібниць.
НОВІ ЦІЛІ до грудня місяця:
  1. Вийти в плюс та позбутися боргів.
  2. Зробити частковий ремонт квартири.
Загальний настрій:
Статок боргу вже менше 700$. Це вже не виглядає критично)
Незважаючи на фінансові труднощі, зберігається оптимізм та активна робота над досягненням поставлених цілей. Є розуміння поточного курсу та впевненість у його правильно.
Безымянный.png

Останнє редагування:
Настав час підбити підсумки, хоча почати доведеться з однієї з найважчих подій у моєму житті. Два тижні тому пішов з життя мій дід, а дружина того ж дня потрапила до лікарні з ризиком переривання вагітності (на щастя, все обійшлося). Дід був надзвичайною людиною, працьовитою і шанованою всіма односельцями. Він любив природу в усіх її проявах, чи то тварини, комахи, рослини. Це був чудовий дід, але хвороба виявилася сильнішою. Я вдячний Богу за те, що він прожив довге життя – 83 роки – і так багато дав нам. Він нікому нічого не був винен, і я маю брати з нього приклад у цьому. Тому, хоча в голові зараз сумбур і не дуже хочеться думати про борги, я прагну прожити своє життя гідно і якнайшвидше виправити допущені раніше помилки.
Світла пам'ять вашому дідусеві.
Якщо він привив внукові таку повагу і любов, тож у вас є насправді гарний привід рівнятися на нього.

RoK, рідних втрачати дуже важко,тримайтесь. У Вас є з кого брати приклад,щоб для своїх онуків бути таким самим ...

Сьогодні пройшов місяць з мого останнього звіту, настав час чесно відповісти самому собі)

Фінансовий звіт за 10.09-10.10 2024 року

Минулий місяць виявився досить складним з фінансової точки зору. Хоча мій дохід склав 20 тисяч гривень (що дещо перевищило мої очікування, адже бра відпустки і т.д.), непередбачені витрати суттєво вплинули на мій бюджет.

До основних статей витрат відносяться:
  • святкування днів народження хрещеників; (-3400 грн.)
  • благодійна допомога; (-2120 грн)
  • витрати, пов'язані з вагітністю дружини; (-5166 грн)
  • оплата навчання; (-1980 грн)
  • проведення ремонтних робіт. (-1753 грн)
    Та інші витрати, бакалія, комуналка, транспорт, одяг, ресторани, спорт.
В результаті, мій борг зріс на 13% та наразі становить 32 259 гривень.

Фінансовий статок на 10.10.2024:
  • Поточний борг: -32 259 грн.

Фінансові цілі на жовтень:
Незважаючи на труднощі, мені вдалося закрити деякі "хвости" у фінансових справах, що створює основу для покращення фінансового стану в наступному місяці. Очікується, що дохід у жовтні буде дещо вищим, а витрати - меншими. Моя ціль - зменшити борг до 25 тисяч гривень до 8.11

Плани на майбутнє:
У вересні я практично завершив ремонт вітальні, проте залишилось придбати диван вартістю близько 20 тисяч гривень. Щоб уникнути подальшого зростання боргу, планую купити його у грудні, коли мій борг зменшиться до 10-15 тисяч гривень.
Вересень був фінансово напруженим місяцем, але я зберігаю оптимізм та планую покращити своє фінансове становище в найближчому місяці.
Screenshot_2024-10-10-08-59-07-584_com.saldo.finance.webp

"Звіт за період 10.10-05.11.2024 року.
Незважаючи на значні витрати, пов'язані з очікуванням поповнення в сім'ї та проведенням ремонтних робіт, навчанням, благодійністю та іншими витратами вдалося скоротити боргове навантаження на 16,3%. Це мало, але що є то є.

Станом на сьогоднішній день загальний фінансовий стан становить -26 980 грн.
  • Найближчим часом планується придбання лінолеуму для ремонту (~10тис.)
  • 1 важливий день народження (~2тис.)
Ціль: Утримати рівень заборгованості не вище 30 000 грн до 06.12.2024 року."
Нажаль, я точно увійду в новий рік з боргами, тому що витрати збільшуватимуться. Але не зважаючи на все, рухаємося вперед! ️
Важко, але цікаво. Головне – сім'я і затишок в домі!
Без імені.webp

Останнє редагування:
Незважаючи на значні витрати, пов'язані з очікуванням поповнення в сім'ї та проведенням ремонтних робіт, навчанням, благодійністю та іншими витратами вдалося скоротити боргове навантаження на 16,3%. Це мало, але що є то є.

Нажаль, я точно увійду в новий рік з боргами, тому що витрати збільшуватимуться. Але незважаючи на все, рухаємося вперед! ️
То Вас можна вітать з поповненням в родині?

Як називається додаток?

Нажаль, я точно увійду в новий рік з боргами, тому що витрати збільшуватимуться. Але не зважаючи на все, рухаємося вперед! ️
Без імені.png
як називається додаток?

То Вас можна вітать з поповненням в родині?
У дописі за серпень RoK писав, що дружина на третьому місяці вагітності. )✨

Ще ні, якщо все буде добре, то це буде друга половина лютого. А поки треба готуватись та підганять матеріальні та фінансові хвости)
О, у мене донечка теж народилась у лютому. ) Теж мала бути друга половина лютого, але вона вирішила, що їй більш цікаво буде народитись у першій половині. ))
Ви кого очікуєте, якщо можна поцікавитись? ) 🩷🩵

У дописі за серпень RoK писав, що дружина на третьому місяці вагітності. )✨

О, у мене донечка теж народилась у лютому. ) Теж мала бути друга половина лютого, але вона вирішила, що їй більш цікаво буде народитись у першій половині. ))
Ви кого очікуєте, якщо можна поцікавитись? ) 🩷🩵
Чекаємо хлопчика Віктора, в честь моїх дідів, які за життя користувались великою повагою в регіоні де вони жили. Мені дуже пощастило з ними.

Всім привіт!)
Мій фінансовий статок впав у двічі.... з -26 980 до -57 782 грн.
Внаслідок значних інвестицій у підготовку до народження дитини та повної оплати навчання.

Цей місяць був витратний: навчання(15к), ремонт (лінолеум(8к), диван(24к)), та інші незначні покупки.
Свідомо йду на цей крок, розуміючи, що краще зробити це зараз.

Моя маленька мета - до нового року знизити борг до -49 000 грн і створити всі умови для комфортного життя сім'ї. Незважаючи на тимчасові фінансові труднощі, я впевнений, що з часом зможу все закрити не переплачуючи жодної гривні.

Останнє редагування:
Привіт усім!
Не писав тут вже пів року, здебільшого через зайнятість, але за цей час у моєму житті багато чого змінилося.

Народження сина та фінансові зміни​

Почну з головного: у мене народився син Віктор, якому зараз майже 4 місяці! Ця подія значно вплинула на мої витрати, але водночас відкрила нові можливості. Окрім основної роботи (з якою, до речі, є деякі проблеми), у мене з'явилася постійна додаткова робота, що приносить +7-8 тисяч гривень на місяць, а також два додаткові підробітки з різним доходом.
Минулого місяця мені вдалося заробити сукупно 33 тисячі гривень, що вдвічі збільшило мій основний дохід!

Придбання, витрати та нові цілі​

За цей час я придбав деякі речі, зокрема телефон для дружини та диван у квартиру (мінус 25 тисяч гривень). Також було багато витрат, пов'язаних з дитиною, але все чудово!
Моя мета – до 6 серпня закрити ВСІ борги!
Наразі я продовжую залишатися "поза грою" і поки що не планую повертатися

photo_2025-06-12_15-11-00 (3).webp
.

Назад
Угорі