Щоденник Лудоманія та борги vs моя боротьба з ними (мої дії)

• Автор теми Автор теми RoK
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 114
  • Перегляди Перегляди 11K
Вчора з дружиною купували посудомийку(це тільки її бажання), цього разу за її кошти(то я купую меблі, техніку, то вона, у нас це норм)
Вартість 12к, я вирішив скористатись цією ситуацією, щоб знову вийти на пільговий період в СПОРТБАНК (кред. ліміт 20к), при цьому позичивши в батька 9200 грн.(йому частину віддам з авансу а решту з зп).
Появився новий борг у батька, але ці кошти лежать на кредитній картці, тому нічого не втрачаю.

В пільговий період вийшов, до кінця наступного місяця повністю покрию кред. ліміт. Судячи по тому, скільки вони знімають, то я з економлю ~3 к грн. тому вважаю що зробив вірно.
до прикладу: за той місяць з мене списав:
- спортбанк(-20к) списано -1608,99 грн
- монобанк(-40к) списано -1276 грн.

Якщо і користуватись кредитним лімітом, то це тільки не спортбанк. Коли запросив виписку нарахувань, її мені не надали, а лише стягують коти не пояснюючи нічого. У моно виписку отримав відразу, за кожний день нарахувань.

Надалі, спортбанк не отримає від мене а ні копійки, але користуватись буду (кешбек цікавить) ну і можливо доведеться щось купити на кредитку(в крайньому випадку!!!)

Стало трішки сумно, вирішив написати. :scratch_one-s_head:
Десь трішки втрачається мотивація... дохід прогнозовано впав, а витрати збільшились((

Вкладення в рекламу не приносить свої плоди, йду в мінус, хоч продаю тільки якісні товари. Тестую різні аудиторії, і все ніяк..(
Потрібно вкластись трішки в дім, за останній час накопилось багато чоловічої роботи вдома, що потребують вкладень.
Стабільно, банки комісію за використання кредитних лімітів знімають...
+ Я вступив у вуз, і за рік потрібно буде заплатити 18 000(1/5 від суми, треба внести цього місяця) це теж суттєво відстрочить мій день від фінансової залежності.

Цей місяць виглядає провальний, порівняно з іншими місяцями, де вдавалось скорочувати борги в позитивній динаміці. Спробую хоча б створити плацдарм, для наступного, щоб заробити більше коштів.

Останнє редагування:
Борг станом на 11.09. Залишок: - 69 674 грн.
Борг станом на 12.10. Залишок: - 74 717
Як так вийшло??! А все дуже просто:
Мій дохід цього місяця склав: ~15 000, що є не дуже добре.
Як я "економив":
  • Бакалія/ресторан/їдальня: 3232 грн (21.55% від доходу) Минулі місяці +/- вписувався в 3к, але тут особливих змін не має.
  • Транспорт: 870 грн (5.80% від доходу) Машини не маю, на громадському транспорті зазвичай використовує +/- 400 грн.
  • Освіта: 8360 грн (55,73% від доходу) Навчаюсь в двох університетах, заочно(закінчую) та стаціонар. Обоє за контрактом. Заочно оплатив повністю.
  • Подарунки: 2150 грн. (14.33% від доходу) Відгуляв день народження похрестниці.
97% моїх витрат ЗП описано вище. В таблицю не враховано комунальні платежі(~3тис.), та кухонний кран 852 грн. Та маю 800 грн готівкою, до авансу(7 днів)

Що по боргах??
1) Спорт Банк -20 000 грн (Кредитка),= -20549 грн. Залишок: -17 445 грн.
Почав гасити борг, планував до кінця жовтня закрити, але вже точно можу сказати що не встигну. одже до кінця листопада закрию. + в тому, що вийшов в пільговий період, і не будуть щомісячно стягувати 1,8-2к грн.
2) Монобанк (Кредитка), залишок - 39851,63 грн. Залишок: -41 217 грн.
Тут нічого нового, плачу мінімальний платіж, і щомісячно списують ~1300 грн. Цей борг точно піде у новий рік, однак я ще подумаю, як я зможу зменшити його, та повернутись в пільговий період(це з економить мені ~2600 грн.)
3) Facebook залишок -8054 грн.
Цей борг поки особливо не рахую, так як користуюсь рекламою. Однак, місяць в торгівлі провальний, з невеликим збитком.

4) Друг(NEW БОРГ): -8000 грн. в загальному, це є оплата на навчання, погашення заборгованості перед спортбанком, мінімальний платіж моно.

Підсумки та прогноз:
Залишок: - 74 717. (борг збільшився на 7% від минулого місяця)
Наступні два місяці усіяні днями народження рідні (6!) + новорічні свята. Тому, суттєво скорочувати свої борги нажаль, не вдасться. хоч і буду трішки більше заробляти. Також в таблиці не врахована оплата за навчання, але частка до кінця року вже оплачено.

Борг станом на 12.10. Залишок: - 74 717
Як так вийшло??! А все дуже просто:
Мій дохід цього місяця склав: ~15 000, що є не дуже добре.
Як я "економив":
  • Бакалія/ресторан/їдальня: 3232 грн (21.55% від доходу) Минулі місяці +/- вписувався в 3к, але тут особливих змін не має.
  • Транспорт: 870 грн (5.80% від доходу) Машини не маю, на громадському транспорті зазвичай використовує +/- 400 грн.
  • Освіта: 8360 грн (55,73% від доходу) Навчаюсь в двох університетах, заочно(закінчую) та стаціонар. Обоє за контрактом. Заочно оплатив повністю.
  • Подарунки: 2150 грн. (14.33% від доходу) Відгуляв день народження похрестниці.
97% моїх витрат ЗП описано вище. В таблицю не враховано комунальні платежі(~3тис.), та кухонний кран 852 грн. Та маю 800 грн готівкою, до авансу(7 днів)

Що по боргах??
1) Спорт Банк -20 000 грн (Кредитка),= -20549 грн. Залишок: -17 445 грн.
Почав гасити борг, планував до кінця жовтня закрити, але вже точно можу сказати що не встигну. одже до кінця листопада закрию. + в тому, що вийшов в пільговий період, і не будуть щомісячно стягувати 1,8-2к грн.
2) Монобанк (Кредитка), залишок - 39851,63 грн. Залишок: -41 217 грн.
Тут нічого нового, плачу мінімальний платіж, і щомісячно списують ~1300 грн. Цей борг точно піде у новий рік, однак я ще подумаю, як я зможу зменшити його, та повернутись в пільговий період(це з економить мені ~2600 грн.)
3) Facebook залишок -8054 грн.
Цей борг поки особливо не рахую, так як користуюсь рекламою. Однак, місяць в торгівлі провальний, з невеликим збитком.

4) Друг(NEW БОРГ): -8000 грн. в загальному, це є оплата на навчання, погашення заборгованості перед спортбанком, мінімальний платіж моно.

Підсумки та прогноз:
Залишок: - 74 717. (борг збільшився на 7% від минулого місяця)
Наступні два місяці усіяні днями народження рідні (6!) + новорічні свята. Тому, суттєво скорочувати свої борги нажаль, не вдасться. хоч і буду трішки більше заробляти. Також в таблиці не врахована оплата за навчання, але частка до кінця року вже оплачено.
Всім привіт, звітую вам з затримкою в пару днів. Мені вже другий місяць поспіль я ЗБІЛЬШУЮ свій борг, тим самим віддаляю себе від фінансової незалежності. Але є також позитивні моменти, давайте спочатку розглянемо борги:
1) Спорт Банк -20 000 грн (Кредитка),= : -17 445 грн. Залишок: -19 990 грн.
Збільшив борг так як постійно користуюсь нею, але головне те, що до кінця року буду в пільговому періоді.

2) Монобанк (Кредитка), -41 217 грн. Залишок: -15 752 грн.
Вдалось суттєво зменшити борг, та головне, вийти в пільговий період.(Нагадаю, я щомісяця плачу за кретитну картку ~1300 грн) Від тепер, ці кошти будуть спрямовані на борги, а не на оплату за користування лімітом. Це був найбільший борг за всі мої борги.

3) Facebook залишок -8555 грн.
Тут особливо без змін, бізнес не йде)

4) Друг(NEW БОРГ): -8000 грн. Залишок: -35 216 грн. (!!!) Так, я позичив більше коштів щоб увійти в пільговий період, щоб не переплачувати банкам, і планую покрити більшу половину цього боргу до кінця року. і в новий рік маю плани гасити картки, при цьому залишаючись в пільговому періоді, щоб не переплачувати.

Підсумки та прогноз:
Залишок боргу був: - 74 717.
Залишок боргу на сьогодні: - 79 512 грн.
(-)Збільшив борг на 4795 грн.

(+) Маю невикористані власні кошти: 8200 грн.
(+) Відгуляв дні народження 3 близьких людей!
(+) Вклався в дім. Купив ролети на вікна (-7500 грн)
(+) Не має мінімальних платежів та списання відсотків за користування кредитками до кінця року!)

Планую ще найближчим часом придбати пилосос, і зменшити борг до 60 000 (до 22.12.23)

Я довго не вкладувався в квартиру, а в мене є сім'я, тому не все має йти в борги, тим більше що про них ніхто не знає)

Залишок боргу на сьогодні: - 79 512 грн.(20.11.23)
Пройшов місяць, час звітуватися!

1) Спорт Банк -20 000 грн (Кредитка),= минулий місяць: -19 990 грн. Залишок: 20 000 грн.
Не гашу цей борг, знаходжусь в пільговому періоді, і не плачу відсотки. Дійшло до того, що вони вирішили підняти мені ліміт, але я за рамки 20к не виходжу.
2) Монобанк (Кредитка), минулий місяць: -15 752 грн. Залишок: -28 245 грн.
в пільговому періоді до кінця січня, тому збільшив борг придбаннями товарів, та через них виводив кошти без комісії, закрив ними інший борг.
Цей борг може чекати ще довго, я не спішу його закривати, і чи треба....=)
4) Друг(NEW БОРГ): минулий місяць: -35 216 грн. залишок: -1500 грн.
-----------------------------------------------
Залишок боргу був минулого місяця: -79 512 грн. станом на зараз: -58 300 грн.

Завдяки тому що зумів вийти в пільговий період, економлю ~3,5к/місяць. + мав додатковий дохід. загалом зменшив суму боргу на 21 212 грн.
Спробую до кінця року скоротити борг до -50 000. але це буде важко.... до нового року маю 4 дні народження близьких людей, та самі новорічні свята, тому витрати будуть суттєвими. Також 3600 треба заплатити за навчання.
З плюсів: маю 1900 грн в боржниках. аванс через пару днів ~5000, та ЗП за грудень ~10 000

Пройшов місяць, час звітуватися!

1) Спорт Банк -20 000 грн (Кредитка),= минулий місяць: -19 990 грн. Залишок: 20 000 грн.
Не гашу цей борг, знаходжусь в пільговому періоді, і не плачу відсотки. Дійшло до того, що вони вирішили підняти мені ліміт, але я за рамки 20к не виходжу.
2) Монобанк (Кредитка), минулий місяць: -15 752 грн. Залишок: -28 245 грн.
в пільговому періоді до кінця січня, тому збільшив борг придбаннями товарів, та через них виводив кошти без комісії, закрив ними інший борг.
Цей борг може чекати ще довго, я не спішу його закривати, і чи треба....=)
4) Друг(NEW БОРГ): минулий місяць: -35 216 грн. залишок: -1500 грн.
-----------------------------------------------
Залишок боргу був минулого місяця: -79 512 грн. станом на зараз: -58 300 грн.

Завдяки тому що зумів вийти в пільговий період, економлю ~3,5к/місяць. + мав додатковий дохід. загалом зменшив суму боргу на 21 212 грн.
Спробую до кінця року скоротити борг до -50 000. але це буде важко.... до нового року маю 4 дні народження близьких людей, та самі новорічні свята, тому витрати будуть суттєвими. Також 3600 треба заплатити за навчання.
З плюсів: маю 1900 грн в боржниках. аванс через пару днів ~5000, та ЗП за грудень ~10 000
Я помилився, не врахував один борг + сплатив навчання.
Стан боргів на 20.12.23:

1) Спорт Банк (Кредитка) Залишок: -20 000 грн
2) Монобанк (Кредитка)
Залишок: -33 101 грн
3) Facebook
Залишок: -8 555 грн.
4) Друг(NEW БОРГ): .
Залишок: -6 595 грн.

Залишок боргу був минулого місяця: -79 512 грн. станом на зараз: -68 251 грн. (а не -58 300 грн. як було написано вище)
За місяць сума боргу зменшилась на ~11 500 грн.
+ Проплатив інтернет на рік. В місяць виходило 165 грн/місяць, але по акції при оплаті на рік вийшло ~85 грн місяць, вважаю вдалою інвестицією)

Останнє редагування:
Мета: ДО КІНЦЯ РОКУ зменшити загальний борг до -40 000, та не платити банкам за користуванням кредиткою.
Закрити: Друг, Мама, закрити картку спортбанк, зменшити ліміт моно до 20 000 і бути в пільговому періоді.

Я дуже задоволений тим, що не граю і не маю бажання, і тим, як я вирішую свої фінансові проблеми(про які ніхто практично не знає). Джуе надіюсь, що стану прикладом для інших, і що моя історія когось та і мотивує.
Дану цілю поставив 14.08.23, по боргах опишу дещо пізніше що маю зараз, але опишу що збулося, а що ні.

• Загальний борг зменшити до -40 000 до нового року -НЕ ВДАЛОСЯ.
Насправді, це було дуже реально, але я навчаюсь на двох факультетах, плата за навчання, диплом.... при цьому купував техніку в дім(пилосос 6500, ролети 7500, кран 1300) Купував справді хороші речі, було багато днів народжень та простих гулянок, загалом, жив на широку ногу. тому і не вдавалось.
Тільки за навчання за останні місяці сплатив ~40к
Маю 3 картки Моно ліміт 40 к, спорт ліміт 26 к. Пумб 10 к.

Пумб треба закрити, але для цього треба йти в банк. Картку заблокував. боргів по ній не маю.
Моно - 3 місяці в пільговому періоді(до кінця лютого)
Спорт банк - 3 місяці в пільговому періоді(до кінця лютого)

Друг закритий. (ВИКОНАНО)
Маю певні борги перед Мамою, але вони свіжі, так як недавно позичав щоб покласти на карту і бути в пільговому періоді. (НЕ ВИКОНАНО)
Карту спортбанку впринципі можу закрити протягом місяця. але вона ще може бути мені корисною. (НЕ ВИКОНАНО)
Моно ліміт не знизив(40к), але можу це зробити хоч зараз. ці кошти можуть бути в пригоді щоб щось комусь купити і налом взяти і перекинути в інший борг, або продовжити ліміт.

Через пару днів напишу оновлений список по боргах. Їх +/- 70к.
Загалом, при всіх факторах йду непогано. Очікую найближчі 3 місяці суттєво скоротити борги.

-68 251 грн -Борг станом на 20.12.23
Всім привіт, час звітуватись!
Дещо реорганізував свої борги, надто багато витрат було, зате тепер з дипломом(окрім цього ще на одному фак. навчаюсь)
Як і прогнозувалось, два місяці були дуже важкі в плані фінансів, тому борг вдалось тільки наростити, але не дуже суттєво.
Що я маю на даний момент:

1) Борг батькам: -38 600 грн.
Допомогли оплатити навчання, та дали кошти щоб я поклав на карту щоб залишився в пільговому періоді.
2) Моно банк(Ліміт): -13 085 грн.
Картка ліміту 40к, але тяжко її було часто поповняти щоб бути в пільговому періоді. Тому завдяки позиці в батьків вдалось суттєво скоротити борг.
3) СпортБанк(Ліміт): -11 985 грн.
Картка ліміту 26к, теж саме що і в моно, тримаю в пільговому періоді, і в обох варіантах витрачаю кошти з картки, але коли отримую дохід кладу назад, або віддаю борг батькам.
4) Facebook - 8 555 грн.
Традиційно останній борг серед приоритетів в боргах, його в принципі можна і не платити, але планую ще працювати з цим рекламним кабінетом в ФБ, тому він буде останній в списку.

ЗАГАЛЬНА СУМА БОРГУ: -72 225 грн.
Маю також своїх боржників на суму: +2500 грн. Яку в більшій мірі повернуть найближчими днями, які підуть в погашення.

Прогноз до 09.03:
Окрім дня святого валентина, 8-го березня, бакалії, та щомісячної плати за квартиру та навчання, особливих витрат не планується, тому відтепер більше концентруюсь на швидкому скороченні боргів.

Мета до 09.03:
Скоротити суму боргу до -59 800 грн. (Це скоротити борги на 12 425 грн.,що є для мене дуже амбітно.)

Останнє редагування:
Тришкі ниття, куди ж як не сюди:)
Ось вже весна на порозі, потрібно купити собі одяг(~5к грн), сплатити борг за навчання (~5к) та останнім часом маю великі проблеми з зубами, старі плобми випадають, а зуби просто кришаться. Впевнений, потрібно 3-5 пломб, та ставити два штифта та імплантацію, навіть боюсь уявити скільки грн обійдуться ці проблеми. При всьому дууже не полюбляю стоматологів, це завжди викликає відчутний біль, анастезія мене щось не дуже бере.
Напевне вірним варіантом було б лікувати зуби, вже тотім одяг та борги. Але поки виходить тільки витрачати. До 10 березня точно буду вкладатись в зменшення боргів, далі буде видно...

останнім часом маю великі проблеми з зубами, старі плобми випадають, а зуби просто кришаться. Впевнений, потрібно 3-5 пломб, та ставити два штифта та імплантацію, навіть боюсь уявити скільки грн обійдуться ці проблеми.
Самые правильные инвестиции - в свое здоровье. Подумай об этом.
Напевне вірним варіантом було б лікувати зуби, вже тотім одяг та борги
:yes2:

Тришкі ниття, куди ж як не сюди:)
Ось вже весна на порозі, потрібно купити собі одяг(~5к грн), сплатити борг за навчання (~5к) та останнім часом маю великі проблеми з зубами, старі плобми випадають, а зуби просто кришаться. Впевнений, потрібно 3-5 пломб, та ставити два штифта та імплантацію, навіть боюсь уявити скільки грн обійдуться ці проблеми. При всьому дууже не полюбляю стоматологів, це завжди викликає відчутний біль, анастезія мене щось не дуже бере.
Напевне вірним варіантом було б лікувати зуби, вже тотім одяг та борги. Але поки виходить тільки витрачати. До 10 березня точно буду вкладатись в зменшення боргів, далі буде видно...
О, друже, як я тебе розумію. Самому прийшлося зараз ставити імплант, коронку і 3 пломби, пішло на все 50к і це ще не вечір. Прийшлося заради цього, навіть трохи ще в борги залізти, добре, що хоч це родичі, а не МФО. А перед цим робили лапароскопічну операцію, добре, що 90% витрат покрила медична страховка, а то і там прийшлося би викласти більше 20тис.
Здоров'я, то така штука, що швидко псується і важко лікується.

та останнім часом маю великі проблеми з зубами, старі плобми випадають, а зуби просто кришаться. Впевнений, потрібно 3-5 пломб, та ставити два штифта та імплантацію, навіть боюсь уявити скільки грн обійдуться ці проблеми. При всьому дууже не полюбляю стоматологів, це завжди викликає відчутний біль, анастезія мене щось не дуже бере.
Зараз, до стоматолога - зараз. Потім буде або піздно, або задорого. Якщо торбує- одразу ідти, і пофігу скільки це коштує, бо потім буде набагато дорожче.
Я міг пі#*%&ім виплатити по "кредитам" але стоматологи виявляється ще гірші за МФО))) ууууу СКА ненавиджу і обожнюю одночасно))))

Останнє редагування:
Назад
Угорі