Вже 7 років кожного ранку я ходжу однією дорогою, де поруч з новобудовами розташовані прості приватні будинки, спершу на зупинку громадського транспорту до університету, а згодом і до власного офісу. І найперше, що запам'яталося мені, це німецька вівчарка, яка була в будці біля самої брами одного з будинків і кожного ранку несамовита лаяла на мене. І кожен вечір, як я повертався, сусідські діти завжди з нею гралися. Мабуть, понад півроку собака на мене гавкала, і тільки після цього перестала, мабуть привикла до запаху, а може й візуально запам'ятала весь одяг, в якому я можу йти і зрозуміла, що загроза від мене не йде.
І так 5 років, з дня в день я бачив цю вівчару. 2 роки назад одного літнього ранку, йдучи на роботу я побачив пустий ланцюг, думав бігає по подвір'ю. І так впродовж 2 місяців я бачив лише пустий ланцюг. Мабуть, десь після 2 тижнів я зрозумів, що собаки не стало. Ну і через 2 місяці, йдучи тією ж дорогою, я побачив в величезній будці, яка була побудована для великого собаки, маленьке-маленьке цуценя, якому було від сили 2-3 місяці. Минуло ще трохи часу, цуценя росло, почало і воно тепер на мене скаволіти, а згодом і гавкати як дорослий пес. Через декілька місяців собака привикнув і мене не замічав. Сусідські діти вже підросли й з ним не так активно гралися. А собака один в один зараз нагадує ту дорослу вівчарку, яку я зустрів вперше.
Я до чого веду. Перші 2 місяці вам буде важко. Згодом ви однозначно купите цуцика такої самої породи, такого самого окрасу, і будете любити його як свою першу собаку. Я сам з дитинства ріс поруч з собаками

Я не Мауглі якщо що

Зараз в моїх батьків вже третій алабай - коли я був маленький в 7 років, пам'ятаю як не стало першого - повернувся з 1 класу зимою, мені відкрили двері, але ніхто до дверей не підбігав, як згодом виявилося, алабайчик вибіг під машину, але водій через ожеледицю не затормозив вчасно. В 8 років батько на мій день народження приніс після роботи цуценя білого алабая, той прожив 12 років і помер своєю смертю. Зараз, коли приїзджаю в батьківський дім, вже зустрічає третій

Так склалося, що собаки живуть до 15 років, і якщо ви їх любите, то у вас в житті буде не один, а декілька вірних друзів, кожен в свій період життя. Раджу глянути фільм " Життя і мета собаки" 2017 року( A Dog's Purpose, Собачья жизнь) - не рейтинговий, проста сімейна драма, але вам повинен зайти саме зараз