Я теж дуже сильно цього боялася аж трясло. Саме цьому на пролонгаціях заплатила стільки, що можна вже було квартиру купити. Чим скоріше вони дізнаються, тим краще буде для вас, повірте. Почуваєш себе як звірятко, яке загнали в кут. І панічні атаки, і погані думки щось з собою зробити, але це того не варте. Краще це ви розповісте, чим ці нелюди. І у вас спаде тягар таємниці з душі.
Від мене відмовилась тільки тітка (хоча була дуже близькою мені людиною). А от мама та бабуся звісно сварили, але не покинули і підтримують. Я думала вони мене з хати виженуть і не захочуть мене більше бачити і будуть гнобити, але я помилялась. Основна претензія "чому раніше не сказала?!".
На роботі також всім пофіг, вони про це не думають 24\7 як ми. Головне всім пояснити, що вони брешуть про те, що ви брали на них кредити, робили їх "поручителями" і т.д. це все психологічна давка. Все буде добре, особливо з цим форумом. Я коли його знайшла, то стало набагато легше. Хоча вперше, коли сюди потрапила і читала, що всі пишуть розповідати рідним, то думала "ага, що ви там розумієте, наче це так просто". Зараз це згадую і розумію, яка я була дурна