🏦 НБУ: діяльність "BitCapital" незаконна

Питав, що відбувається 🤪 Я вже думала, вони мої гроші знайшли. А ніт, хочуть ще 🤡
Я правильно розумію, у вас була позика, ви закрили її гривнями, а вони сказали що не прийшли кошти і просять ще?

А можно подробнее?) Нашли, и что сказали?
Спочатку, почали за упокой, як завжди. Я думала, не буду вести бесіду, сенс.
Але вони вишли на родичів одразу. Вже телефонували. Після «інтелігентної» розмови сказали, що закриють.
Попрохали усі дані тієї карти, на яку я кидала оплату, квитанцію надходження грошей.
Подивимось, чи дотримаються слова чи просто ще один скам від них 😁

Але вони вишли на родичів одразу. Вже телефонували. Після «інтелігентної» розмови сказали, що закриють.
Попрохали усі дані тієї карти, на яку я кидала оплату, квитанцію надходження грошей.
Тобто спроба ще здерти грошей була? Бо я собі це уявила типу « Шановна, ми тут 3 місяці не знаходили собі місця, все перекопали і нарешті знайшли Вашу оплату. Винуватих розстріляли, ось Вам відео. Прийміть наші вибачення.»
А вони он шо..

Так, це помітно. Я ж кажу, планують велику аферу щодо узаконення своєї діяльності 🫣
Аферу - так, узаконення - точно ні) Для цього їм як мінімум треба зареєструватись під новою назвою в Україні як МФО, яке видає кредит в гривні і немає нічого спільного з криптою. А це вже не їх історія. Навіщо їм переходити с прибутку мінімум в х2 від суми "позики" до законного 1% в день?) До того ж дуже багато хто успішно їм платить все що вони просять, їх все і так влаштовує, ніяких податків, перевірок, контролю і т.д))

Тобто спроба ще здерти грошей була? Бо я собі це уявила типу « Шановна, ми тут 3 місяці не знаходили собі місця, все перекопали і нарешті знайшли Вашу оплату. Винуватих розстріляли, ось Вам відео. Прийміть наші вибачення.»
А вони он шо..
Аха я б тоді дуже здивувалась 🤣
Звичайно були, цитую : «Договариваться и закрывать адекватно готовы?»

І де тут радіти? :scratch_one-s_head:І що таке "квитанція надходження грошей"? І які УСІ данні карти Ви їм надали?

Аферу - так, узаконення - точно ні) Для цього їм як мінімум треба зареєструватись під новою назвою в Україні як МФО, яке видає кредит в гривні і немає нічого спільного з криптою. А це вже не їх історія. Навіщо їм переходити с прибутку мінімум в х2 від суми "позики" до законного 1% в день?) До того ж дуже багато хто успішно їм платить все що вони просять, їх все і так влаштовує, ніяких податків, перевірок, контролю і т.д))
Це теж вірно. Але знову ж таки, як від них захистити себе тоді 🫣 Не брати - ок. Але ж дані вже там є у них

от реально круто вийшло
А я ж почитав оту відмазку лобайчук з нацбанку поняв що нічого робити вони не будуть з бікапіталом і заплатив. Всі мої бойові виплати пішли цім жулікам ((
а тут нбу передумав. Хочу запитати в лобайчук, хай тепер повертає мої гроші.
Або напишу гендиректору нбу чого він тримає в себе таких неграмотних.
І в суд на лобайчук подам щоб відшкодовувала
Дайте і мені зразок заяв будь ласка
тримай зразок заяви, відкоригуй та відправ через онлайн-звернення до НБУ.
Ще зареєструємо звернення до президента , волонтери допоможуть набрати 25 тис голосів для розгляду.
Повернемо твої гроші, бро !

АДРЕСАТ: Голові Національного банку України Пишному Андрію Григоровичу
Україна, 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9
e-mail: [email protected]

ЗАЯВНИК: ______________

ЗАЯВА
«__» ________ 2025 року об ___ годині ___ хвилин я, __________________________,
отримав телефонний дзвінок на мій номер телефону _______________ від невідомої особи (жінки/чоловіка), що не назвала свої ім’я.Ця особа стверджувала, що я нібито винен компанії BitCapital грошові кошти у розмірі __________ грн. Також вона вимагала від мене негайно ці грошові кошти повернути, бо інакше для мене настануть тяжкі наслідки.
В ході вивчення правових підстав для здійснення онлайн-сервісом "BitCapital" зазначених дій я ознайомився з розміщеним на одному з онлайн-форумів відповіддю начальника Управління захисту прав споживачів фінансових послуг Ольги Лобайчук. Зокрема, у відповіді О.Лобайчук було зазначено, що станом на 13.01.2025 "BitCapital" не включена до Державного реєстру фінансових установ та Реєстру осіб, які не є фінансовими установами , не включене до реєстру колекторських компаній і тому Національний банк України не здійснює нагляд за діяльністю "BitCapital".
Грунтуючись на відповіді уповноваженої посадової особи Національного банку О.Лобайчук я прийняв рішення щодо оплати суми, яку вимагали особи "BitCapital" і здійснив її оплату.
Однак 04 лютого 2025 року на офіційному сайті Національного банку України була розміщена інформація "Щодо ведення незаконної діяльності онлайн-сервісом "BitCapital". Зокрема, в публікації зазначено, що Національний банк виявив у правочинах "BitCapital" ознаки фінансової послуги з надання коштів у кредит. Тобто Національним банком підтверджено, що нагляд за діяльністю онлайн-сервісу "BitCapital" є обов'язком Національного банку, що є протилежним поясненню О.Лобайчук, отриманому раніше.
Таким чином , в результаті надання некомпетентного пояснення від посадової особи Національного банку Ольги Лобайчук шахраї незаконно отримали належні мені кошти.
Зважаючи на зазначене
ПРОШУ:
- провести службове розслідування щодо ознак некомпетентної відповіді О.Лобайчук, що призвела до незаконного привласнення належних мені коштів онлайн-сервісом "BitCapital" та щодо ознак зацікавленості О.Лобайчук у продовженні здійснення діяльності онлайн-сервісом "BitCapital";
- вжити заходів щодо повернення мені незаконно сплачених "BitCapital" коштів за рахунок винної особи;
Відповідь прошу надати на електронну пошту _____@__ у встановлені законодавством терміни.

Також, враховуючи те, що в результаті некомпетентних дій посадової особи Національного банку О.Лобайчук громадянами України, в тому числі військовослужбовцями Сил оборони України, онлайн-сервісу "BitCapital" були незаконно сплачені кошти, наразі у ветеранських спільнотах та волонтерських організаціях розглядається питання щодо реєстрації звернення до Президента України про визнання невідповідності займаній посаді начальника Управління захисту прав споживачів фінансових послуг Ольги Лобайчук та відшкодування потерпілим від її некомпетентний дій сум незаконно сплачених онлайн-сервісу "Bitcapital" коштів.

__.__.20__ року
Заявник ______________ ___________________

Я скажу так... Выглядит это "я возьму и не отдам, а потом они пи......сы."
Не надо брать.
Давайте вспомним 90е. Вышибалы были вне закона. Деньги в долг под проценты давали вне закона. На счётчик ставили вне закона. Но это помогало "заёмщикам"?

Нет, модно сказать, что 90е давно прошли. Это да. Но история циклична.

Не нужно создавать себе проблемы.

А самое главное - такие деньги добра не принесут.
В 90-х в борг давали не через інтернет на невідомий криптогаманець, а налом, ну і суми там в більшості випадків були не декілька сотень доларів.

І де тут радіти? :scratch_one-s_head:І що таке "квитанція надходження грошей"? І які УСІ данні карти Ви їм надали?
Карта їх, на яку я кидала кошти оплати. У мене є скріни всього процесу.
Ну, для мене це вже якийсь прогрес у цьому ділі. Тому я радію 😁

Це раптом Ви ще гроші маєте. І не маєте нервів. 🤦‍♀️ покидьки.
Після цього зазвичай слідує терор дикий 😝 Після таких їх повідомлень 👍

Карта їх, на яку я кидала кошти оплати. У мене є скріни всього процесу.
Ну, для мене це вже якийсь прогрес у цьому ділі. Тому я радію 😁
Та все ж гроші вони ще не знайшли 😕 і напевно не знайдуть. Але може закриють таки 👏

Та все ж гроші вони ще не знайшли 😕 і напевно не знайдуть. Але може закриють таки 👏
Сказали, закриють. Минулого разу вони морозились, казали, це не ми, я сама все вигадала.
Тому, це прогрес 👍

В 90-х в борг давали не через інтернет на невідомий криптогаманець, а налом, ну і суми там в більшості випадків були не декілька сотень доларів.
Просто так деньги никто не даёт. Это уже пора усвоить.

Назад
Угорі