🏦 НБУ: діяльність "BitCapital" незаконна

Mercato®

Антиколектор онлайн ™️
Юридична компанія
Дописи
8291
Рішення
1
Реакції
16591
Бали
10005
Сайт
anticollector.center
Про це НБУ повідомив сьогодні - 04.02.2025 о 20:00.

Із повідомлення:

"Національний банк України за результатами аналізу правочинів, що укладаються сервісом "BitCapital", виявив у таких правочинах ознаки фінансової послуги з надання коштів у кредит, що порушує Закон України "Про фінансові послуги та фінансові компанії". З метою ухилення від виконання вимог законодавства України ця послуга маскується в договорах зі споживачами як надання позик у криптоактивах. Поглиблений аналіз показав, що сервіс "BitCapital", формально надаючи позики в USDT, фактично видавав кредити в національній валюті України – гривні, оминаючи всі встановлені законом регуляторні механізми."

"Проведена перевірка, яка, в тому числі, полягала в глибинному аналізі договорів та розкриття інформації на онлайн-ресурсі сервісу "BitCapital", виявила системні порушення законодавства України, а саме:

🔹 перевищення граничної денної процентної ставки;
🔹 недотримання законодавства про захист прав споживачів у частині вимог до договорів та відображення повної вартості кредиту;
🔹 інформаційну непрозорість та введення в оману щодо умов кредиту;
🔹 відсутність обов'язкової інформації до розкриття на вебсайті тощо."

Про це НБУ повідомив сьогодні - 04.02.2025 о 20:00.

Із повідомлення:

"Національний банк України за результатами аналізу правочинів, що укладаються сервісом "BitCapital", виявив у таких правочинах ознаки фінансової послуги з надання коштів у кредит, що порушує Закон України "Про фінансові послуги та фінансові компанії". З метою ухилення від виконання вимог законодавства України ця послуга маскується в договорах зі споживачами як надання позик у криптоактивах. Поглиблений аналіз показав, що сервіс "BitCapital", формально надаючи позики в USDT, фактично видавав кредити в національній валюті України – гривні, оминаючи всі встановлені законом регуляторні механізми."

"Проведена перевірка, яка, в тому числі, полягала в глибинному аналізі договорів та розкриття інформації на онлайн-ресурсі сервісу "BitCapital", виявила системні порушення законодавства України, а саме:

🔹 перевищення граничної денної процентної ставки;
🔹 недотримання законодавства про захист прав споживачів у частині вимог до договорів та відображення повної вартості кредиту;
🔹 інформаційну непрозорість та введення в оману щодо умов кредиту;
🔹 відсутність обов'язкової інформації до розкриття на вебсайті тощо."

Так нехай закриють їх контору.

Так она в Украине и не открыта🤷
Та це понятно. Тоді, мабуть якось їх заблочити, чи що, щоб українці не брали в них позики. І раз НБУ визнав їх діяльність незаконною, то відповідно , в судах вони(біти) мали б програвати.

Там в рішенні НБУ написано що все бітам заборонено на території надавати кредит, якщо вони про ігнорують, я думаю тоді вже СБУ в підвал заскоче в гості

Треба ще на крипси писати)

Вкладення

• Screenshot_20250204-230738.webp
    Screenshot_20250204-230738.webp
    272.6 Кб · Перегляди: 279
Останнє редагування:
Там в рішенні НБУ написано що все бітам заборонено на території надавати кредит, якщо вони про ігнорують, я думаю тоді вже СБУ в підвал заскоче в гості
Цікаво тепер, як вони будуть себе поводити. Чи море по коліно і продовжують тероризувати 🙄

Подивимся. Але мало віриться. Буду радий помилятися.
А якщо щось і вирішать, то на це підуть роки.

Цікаво тепер, як вони будуть себе поводити. Чи море по коліно і продовжують тероризувати 🙄
Можуть ще більше озвіріти

Воно ж неадекватне

Воно ж неадекватне
Во-во, ще реально почнуть на людей полювати 😬

А я думаю, що все-таки все. Тут вже рівень інший пішов, як то кажуть)
Плакати та сумувати точно не будемо 😄

щоб українці не брали в них позики
Такое желание у граждан возникает только тогда, когда уже набрались.
Кто их заставляет брать?
Никто.
А как отдавать, так сразу "надо блокировать/закрывать эти конторы"
Да не надо. Вообще не надо.
Просто надо не брать и все.
Это вот совершенно простой, бесплатный и быстрый способ не наживать себе проблемы.

Заблокируют эту. Люди расстроится, ибо больше нигде же не дают и будут искать. И, о, чудо, найдут.
Появился какая-то NFTmoney или HUMSTERcapital. Наберутся там.
И опять будет все по-новой.

Люди сами создают себе проблемы.

Такое желание у граждан возникает только тогда, когда уже набрались.
Кто их заставляет брать?
Никто.
А как отдавать, так сразу "надо блокировать/закрывать эти конторы"
Да не надо. Вообще не надо.
Просто надо не брать и все.
Это вот совершенно простой, бесплатный и быстрый способ не наживать себе проблемы.

Заблокируют эту. Люди расстроится, ибо больше нигде же не дают и будут искать. И, о, чудо, найдут.
Появился какая-то NFTmoney или HUMSTERcapital. Наберутся там.
И опять будет все по-новой.

Люди сами создают себе проблемы.
Ситуації бувають різні.
Знову ж таки, ніхто не відмовляється віддавати. Все діло у тому, як вони себе поводять та вішають «ліві» кредити на людей, бо їм треба закрити свою касу.
У мене з ними проблем не було. Ніколи. Доки вони не вкрали гроші, при цьому по телефону клялись, що знайдуть все. До цього дня шукають. Свою частину угоди я виконала. Біти - злились.
Вигідно мені, що б їх закрили? Ні, бо мені потрібні мої 27 тис. назад. Отримаю я їх? Знову ж ні. Але позика висить не закрита до сих пір, що не має бути моєю проблемою

Думаю що трохи затихнуть.Зовсім не зможуть ігнорувати рішення НБУ.
Вчора тільки писала що останні 2 тижня на диво тихо.Тільки декілька дзвінків з 063106 .Подивимося.Думаю що будуть себе більш нормально вести.Вчора читала що даже за тіло закрили.Без торгу)))Це щось взагалі не в їхньому дусі

Подивимся. Але мало віриться. Буду радий помилятися.
А якщо щось і вирішать, то на це підуть роки.

Воно ж неадекватне
Куди ще далі?Якщо фото дівчини підлітка (доньки)виставляти на сайті інтим послуг і цім шантажувати та залякувати дитину!Мразоти.

Останнє редагування:
Ну додіки ж по факту в Дніпрі , мамкиних рішал в сізо кинуть вже є за що
Яки докази?
У мене наприклад групи Вайбер з колажами збирав номер який я бачила в першій раз.Зараз цей номер відключен.Менеджер мені писав паралельно,предлагая швидко все закрить і казав що він не знає хто це створює якись колажи і тероризує знайомих та мою дитину.Я також надавала скриншоти в поліцію.Номер відключений!як доказать щось?В таких як я повно,як мені сказали .

Роботу почали шукати, бояться )
І це так для інфо , можете зареєструватися як роботодавець, отримаєте контакт і спілкуйтеся, думаю багато хто хоче так зробити ). Посилання відфільтрований пошук:

Яки докази?
У мене наприклад групи Вайбер з колажами збирав номер який я бачила в першій раз.Зараз цей номер відключен.Менеджер мені писав паралельно,предлагая швидко все закрить і казав що він не знає хто це створює якись колажи і тероризує знайомих та мою дитину.Я також надавала скриншоти в поліцію.Номер відключений!як доказать щось?В таких як я повно,як мені сказали .
А ещё к этому всему прибавить то, что пока вина не доказана, никто не считается виноватым.
Роботу почали шукати, бояться )
І це так для інфо , можете зареєструватися як роботодавець, отримаєте контакт і спілкуйтеся, думаю багато хто хоче так зробити ). Посилання відфільтрований пошук:

И чем такое поведение будет лучше поведения тех же звонилок?

Вот это мне, если честно непонятно...
Позвонить поматюкать и поугрожать?
Как по мне, опускаться до такого уровня не стоит.

Треба ще на крипси писати)
І крипсі теж. Сьогодні 20% від тіла просили і написали, що припинять нарахування на три дні. Хоч щось хочуть отримати) Попередження: безліцензійна діяльність

Яки докази?
Менти піднімають *****, роблять обшук вдома в кількох звонарів , там будуть діалоги , скріншоти, якісь робочі переписки , хто робить колажі і т.д.

А ещё к этому всему прибавить то, что пока вина не доказана, никто не считается виноватым.

И чем такое поведение будет лучше поведения тех же звонилок?

Вот это мне, если честно непонятно...
Позвонить поматюкать и поугрожать?
Как по мне, опускаться до такого уровня не стоит.
До рівня звичайних колекторів я не опускаюся, а цих потрібно морально пресувати, все життя! Читав на форумі , що в родичів деяких людей проблеми зі здоров'ям були. Або людину через дзвінки хотіли відправити на нуль воювати.
А ти їх захищаєш ? Ну ну

Вина не доведена ? А погрози в смс , що звернуться до оточення ? Або ті ж самі смс оточенню де вказана явно не правдива інформація ?!

Останнє редагування:
Назад
Угорі