6 травня набрали чинності зміни до закону про виконавче провадження: перші арешти рахунків

Так. Розблокували суму 13400, приходила смс с банку.
ну я вважаю що буде порушенням, якщо ви отримаєте менше ніж 13400.
крім того не можна одночасно і накладати арешт, і відраховувати 20%
а те що є можливість написати заяву на визначення рахунка, виходить, можна використати проти боржника, якщо після відрахування із зп вийде менше ніж 13400

З того що тут читала - ці кошти, понад 20% і понад 13400 не ідуть на погашення боргу, а просто під арештом?
Мало читали.
Це як виконавець вирішить.
Може не чипати, а може відправити платіжну інструкцію на списання в рахунок суми заборгованості по вп.
Що і роблять дуже часто.

ну я вважаю що буде порушенням, якщо ви отримаєте менше ніж 13400.
крім того не можна одночасно і накладати арешт, і відраховувати 20%
а те що є можливість написати заяву на визначення рахунка, виходить, можна використати проти боржника, якщо після відрахування із зп вийде менше ніж 13400
Я то все читала, але зараз військовий стан, закони не рідко трактують як заманеться, має місце свавілля. У нас в області у місцевій мережі супермаркетів минулої зими нових працівників не оформлювали, завод що на межі банкрутства за 1 день відпрошування/лікарняного зрізає зп що людина отримує 2 тис. Тому, до вівторка дізнаюсь. Ні з учбових, ні з авансу не зняли, хоча впровадження вже отримали. Значить імовірно знімуть з зп

Мало читали.
Це як виконавець вирішить.
Може не чипати, а може відправити платіжну інструкцію на списання в рахунок суми заборгованості по вп.
Що і роблять дуже часто.
Вся ця інформація буде в Дії? Так само як інші постанови і т.д.

Дякую 😉 Шкода що платно, а з моїм Райффайзеном мені поки не доступні безготівкові операції із-за арешту.
Що платно :oops:
АСВП абсолютно безкоштовна.
Там можно дивитись всі дії по провадженню через "доступ сторін до вп" маючи ідентифікатор доступу.
Він є в доках по провадженню а також в Дія.

Доброго вечора! Перечитую тут Вас , скажіть будь ласка , чи я правильно зрозуміла?! Маю арешт на 13400 заблоковані карти , одна зп тільки можу користуватися до 13400 і виконавець надіслав лист на роботу про зняття 20 відс. постанова ще з 1 вересня. Але так і не знімають з зп . 🫢 в когось так було ?

Доброго вечора! Перечитую тут Вас , скажіть будь ласка , чи я правильно зрозуміла?! Маю арешт на 13400 заблоковані карти , одна зп тільки можу користуватися до 13400 і виконавець надіслав лист на роботу про зняття 20 відс. постанова ще з 1 вересня. Але так і не знімають з зп . 🫢 в когось так було ?
В чому саме запитання?
Чому не знімають?
Так це ви в бухгалтера свого цікавтесь, ми звідки знати можем чому вона не відраховує.
Як варіант - рахунок зарплатний і вона не відраховує, але тоді виконавця мали поставити ви в курс і він взагалі мав би зняти арешт.

В чому саме запитання?
Чому не знімають?
Так це ви в бухгалтера свого цікавтесь, ми звідки знати можем чому вона не відраховує.
Як варіант - рахунок зарплатний і вона не відраховує, але тоді виконавця мали поставити ви в курс і він взагалі мав би зняти арешт.
Не дуже зрозуміла , вибачте. А що з зарплатного рахунка не відраховується коли є арешт ?

Не дуже зрозуміла , вибачте. А що з зарплатного рахунка не відраховується коли є арешт ?
Відрахування йдуть не з рахунка а з заробітньої плати. Ще до того як кошти лягають на рахунок.
А на зарплатний рахунок ( рахунок з спеціальним режимом ) арешт накладати не можна.

Відрахування йдуть не з рахунка а з заробітньої плати. Ще до того як кошти лягають на рахунок.
А на зарплатний рахунок ( рахунок з спеціальним режимом ) арешт накладати не можна.
Дякую , ну то тоді все ясно . Нехай чекає виконавець 😅🫢

Дякую , ну то тоді все ясно . Нехай чекає виконавець 😅🫢
Почитала ото Ваші повідомлення, у мене аналогічна ситуація, вже тему створила))) Переживаю чи не знімуть відразу за кілька місяців. Яка у Вас наразі ситуація з відрахуваннями виконавцю з зп?

Вітаю! Чи можна змінювати рахунок на видатки і чи хтось робив це?
Ситауація: написали заяву виконавцю, вказавши рахунок УкрСибБанку. Але це такий кінчений банк, що з карти неможливо знімати/переводити гроші (в межах 13400). Хочемо змінити на Монобанк. Чи реально?

Вітаю! Чи можна змінювати рахунок на видатки і чи хтось робив це?
Ситауація: написали заяву виконавцю, вказавши рахунок УкрСибБанку. Але це такий кінчений банк, що з карти неможливо знімати/переводити гроші (в межах 13400). Хочемо змінити на Монобанк. Чи реально?
Kryvonis, Це ваше право особисто визначати який саме рахунок ви будете використовувати як видатковий.

1702653194206.webp

Пишіть заяву виконавцю. Має поміняти.

А якщо я зп отримую на руки,і бухгалтер світить тільки офіційну:прикладом моя зп 7100 то і відрахування 1400?Чи роботодавець ще щось знімати вздумає?

Назад
Угорі