6 травня набрали чинності зміни до закону про виконавче провадження: перші арешти рахунків

в менемайже така історія, вчора годину з'ясовували, які постанови, які арешти, все передивила, кажуть листа немає, а попередній оператор сказав що є. - хвилинку, зараз подивлюсь.. дійсно, є. чекайте до 10 днів через те що цю постанову перевіряють юристи, чи вона складена вірно і відповідає всім вимогам . отак. в понеділок знов почну дзвонити
Аналогічно. В понеділок теж буду в тисячний раз дзвонити.

Заяву про рахунок для 13400 грн. дочка подала у виконавчу службу 05.05 (здала і зареєструвала в канцелярії.
25.05.2023 р. державним виконавцем винесено постанову.
25.05.2023 р. постанову надіслано Укрпоштою до ПриватБанку.

Ситуація вкрай критична — повне позбавлення коштів для існування (арешт зарплатних коштів, у батьків - 1 пенсія на двох 2700, необхідність лікування та ін.).

31.05.2023 р. - чергове звернення до банку (чат підтримки).
Банк “не бачить” постанови.
3 години в чаті на всі питання, на прохання перевірити та на пояснення критичних обставин — банк копіпастив ті самі безглузді “поради” (на рахунки накладено арешт, перевірте у реєстрі боржників, подайте заяву виконавцю про рахунок 13400 грн та ін.).

За трек-кодом листа у виконавчій службі з’ясували, що постанову банк отримав 31.05.2023 р.
Надіслали в чат підтримки фото трек-кода — тоді банк “побачив”, що лист з постановою отримано.
Ще час сперічань в чаті (банк відмовлявся оформити звернення) — і врешті решт банк повідомив, що постанову отримано, “взято в обробку” і протягом 1-2 днів 13400 грн буде розблоковано.

03.06.2023 р. - 13400 грн досі не розблоковано.

В соцмережах люди масово пишуть, що лист з постановою довго йде.
Для листа з постановою стосовно 13400 грн у дочки з’ясували наступне.
Трекінг листа на сайті Укрпошти: лист пройшов 14 кроків.
Відправлений 25.05.
У точці видачі 27.05 (за юридичною адресою ПриватБанку, держоргани направляють листи за юридичною адресою, і ПриваБанк надає виконавчій службі саме юридичну адресу).
27.05 банк перенаправив листа у м. Дніпро (не юридична адреса).
29.05 лист знов потрапив на сортувальний центр.
І 31.05 лист отримано у м. Дніпро.

Раджу всім перевірити трек-код листа від виконавця. Навіть коли постанова отримана, банк каже, що не отримав. Ще Приват скеровує листи по довгому окружному шляху.

У моєму ж випадку наступна ситуація. Заяву виконавцю надав електронним шяхом 19.05. Приватний виконавець виніс постанову про розблокування 13400 грн 22.05. Того ж дня надіслав в банк. Спеціалісти банку підтвердили її отримання через кілька днів (є запис розмови). А ще через кілька днів на питання, коли буде розблоковано, стверджували, що ще не отримали постанову. 13400 грн досі не розблоковано (теж Приватбанк).

Заяви складали самі, а потім вже побачили зразок заяви на Антиколекторі.
Дякуємо за корисну інфу про відправлення заяв електронним шляхом і накладання цифрового підпису.​
З приводу описаної ситуації дочка ще залишила відгук про приват на сайті мінфіну у розділі банки-приват-відгуки Приватбанк [2023] – официальный сайт, телефон, контакты, реквизиты - текст майже той самий, що я тут у своєму процитованому повідомленні написав.
Чи це має сенс? Або якусь "відписку" ні про що дадуть?
Там вартовий по захисту банку (з його коментарів на порталі зрозуміло) вже прокоментував типу ви самі винуваті.
Залишається телефонувати в банк і чекати.
Бажаю всім найшвидшого розблокування.:)
в менемайже така історія, вчора годину з'ясовували, які постанови, які арешти, все передивила, кажуть листа немає, а попередній оператор сказав що є. - хвилинку, зараз подивлюсь.. дійсно, є. чекайте до 10 днів через те що цю постанову перевіряють юристи, чи вона складена вірно і відповідає всім вимогам . отак. в понеділок знов почну дзвонити
Якщо арешт - на всі звернення банк відповідає, що вони просто виконують постанову виконавця і не мають перевіряти, чи вона вірна/правомірна.
А як розблокувати - то їм перевіряти, як попереду танцювати.
А чи закон покладає на банк обов'язок перевіряти постанову виконавця? І на предмет чого?

Останнє редагування:
Стосовно того, що вони щось там розбили на 12 місяців - їх мокра мрія. Тепер все вирішує виконавець, а не кали.
Треба хитра гарантійка якщо не всю суму будете закривати.
В ній має бути вказано, що вони відкличуть виконавчий документ і закриють борг.
Я б не вірив на слово. Навіть з папірцями сумніви були б.
Якщо це напис нотаріуса, то я б оскаржив.
Мені одна контора таку гарантійку дала, де зазначиди, що при сплаті суми і сплаті виконавцю його винагородження - вони відзиівають ВП, а виконавець його закриває як виконане

Списався з виконавцем - він підтвердив і задовольнив такі дії.

По электронке отправлял, сразу отписались о получении и по срокам. Во вторник, по идее, должна в банк отправить, жду
Добрый вечер.Вам счёт банк уже разблокировал,после того,как Дорошкевич отправила?

6 травня в Україні набирає чинності закон, яким вносяться зміни до законодавства про виконавче провадження (Закон №3048-IX).
Так, 11 квітня Верховна Рада ухвалила в цілому як закон законопроект 8064 щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану.
Зокрема, ним визначено, що на період війни фізичні особи – боржники, на кошти яких накладено арешт органами ДВС, приватними виконавцями, можуть здійснювати видаткові операції з поточного рахунку на суму у розмірі, що протягом одного календарного місяця не перевищує 2 мінімальних розмірів заробітної плати. Тобто, на суму 13 400 грн.
І ось, почали "прилітати" арешти від виконавців:confused:

✏️ заява про розблокування рахунків
Чергове "пакращення по-азіровськи" зробила для народу наша Верховна (з)рада...

Мені одна контора таку гарантійку дала, де зазначиди, що при сплаті суми і сплаті виконавцю його винагородження - вони відзиівають ВП, а виконавець його закриває як виконане

Списався з виконавцем - він підтвердив і задовольнив такі дії.
Клас, значить може і заканає. Дякую, що поділились досвідом

Друзі, підскажіть ще один момент.
Якщо ВП було завершено півтора роки тому (п.2, ч.1 ст.37), але арешт автоматично накладено,
чи не вплине це на розблокування по заяві на 13400 зараз? (маю на увазі, чи не почне виконавець розповідати, що після завершення ВП він не має повноважень на винесення постанов про розблокування і тд.)
Дякую!

Друзі, підскажіть ще один момент.
Якщо ВП було завершено півтора роки тому (п.2, ч.1 ст.37), але арешт автоматично накладено,
чи не вплине це на розблокування по заяві на 13400 зараз? (маю на увазі, чи не почне виконавець розповідати, що після завершення ВП він не має повноважень на винесення постанов про розблокування і тд.)
Дякую!
а він і не має)))
ВП ж завершено.
для винесення постанови, треба відкрити провадження

В когось були варіанти зі зміною видаткового рахунку? Один розблокували на 2 мінімалки, а зп через тиждень почали виплачувати в іншому банку.Є якась можливість змінити його?
Теж інтересує таке питання. Можливо хтось вже встиг стикнутися з таким.

Теж інтересує таке питання. Можливо хтось вже встиг стикнутися з таким.
Вже місяць пройшов, а багатьом людям ще і перший раз не визначили рахунок. А ви вже хочете змінювати))))

Я думаю, можна. Треба повторно написати виконавцю заяву, що такого числа вами була винесена постанова з таким рахунком, але по такій-то причині я не можу користуватись цим рахунком. Прошу змінити рахунок для видаткових операцій на такий-то (новий). Приблизно щось таке.

Пробуйте і нам потім напишете,получилось чи ні.
В когось були варіанти зі зміною видаткового рахунку? Один розблокували на 2 мінімалки, а зп через тиждень почали виплачувати в іншому банку.Є якась можливість змінити його?
А в якому банку у вас розблокували рахунок? Блок зняли поністью чи тільки видача готівки на касі?

По вашому питанню: пишіть повторно заяву виконавцю. Вкажіть, що роботодавець змінив банк і напишіть в заяві новий рахунок, з якого хочете отримувати гроші.

Останнє редагування:
Отримали вони її 29, сьогодні попався оператор розумний, та відправив запит на їх пошук і швидкий розгляд, знайшли за годину
Сакура,

Робоча година працівників до 18:00 а після то вже не їх діло, постанову вони вже розглянули, відправили для розблокування. Розблокування буде завтра. Це і так дякувати вони її знайшли, а то морозилися, що не отримали
А як вони шукали постанову, просто на ваше ім'я, чи номер якийсь називали їм ?

Вже місяць пройшов, а багатьом людям ще і перший раз не визначили рахунок. А ви вже хочете змінювати))))

Я думаю, можна. Треба повторно написати виконавцю заяву, що такого числа вами була винесена постанова з таким рахунком, але по такій-то причині я не можу користуватись цим рахунком. Прошу змінити рахунок для видаткових операцій на такий-то (новий). Приблизно щось таке.

А в якому банку у вас розблокували рахунок? Блок зняли поністью чи тільки видача готівки на касі?

По вашому питанню: пишіть повторно заяву виконавцю. Вкажіть, що роботодавець змінив банк і напишіть в заяві новий рахунок, з якого хочете отримувати гроші.
Та мені теж ще й перший раз не розблокували, хоча постанова отримана банком.))) Але виникли обставини, пов'язані із майбутнім роботодавцем. Тож потрібна буде інша картка в іншому банку.

Винагорода виконавця ще, чи мін витрати
Дзвонила в банк, якийсь дебілізм у них. Просто додали всі постанови, які присилали , навіть за закритим провадженням. Те провадження повернули без виконання, а вони мені суму додали в блок коштів. Кажуть звертатися до виконавця і нехай він їм надішле постанову про закриття провадження.
Ще одне питання - на дану картку я отримую аліменти на дитину і соцвиплати. Довідка про це в банку коштує 100 гривень. Тепер щоб зняти арешт з картки мені треба надіслати довідку КОЖНОМУ виконавцю? Чи вистачить ксерокопії? Мозги вже киплять

Дзвонила в банк, якийсь дебілізм у них. Просто додали всі постанови, які присилали , навіть за закритим провадженням. Те провадження повернули без виконання, а вони мені суму додали в блок коштів. Кажуть звертатися до виконавця і нехай він їм надішле постанову про закриття провадження.
Ще одне питання - на дану картку я отримую аліменти на дитину і соцвиплати. Довідка про це в банку коштує 100 гривень. Тепер щоб зняти арешт з картки мені треба надіслати довідку КОЖНОМУ виконавцю? Чи вистачить ксерокопії? Мозги вже киплять
Повернення виконавчого документу, без виконанання не є підставою для зняття арешту.
Достатньо копії.

Розблокували в Сенс банку через 3 дні після того, яйк написав заяву.Зняти можна тільки через касу.А змінювати рахунок виконавець не хоче, бо це не передбачено законом.

Назад
Угорі