6 травня набрали чинності зміни до закону про виконавче провадження: перші арешти рахунків

Подскажите, почитало тему так до конца на 100% и не понял
У меня до военного положения небіло никаких ВП
Влез в МФО уже после военного положения
Могут ли МФО сейчас сделать ВП?А то пишут на почту пугают? Или если до войны небыло, то можно не переживать?
Не могут , если в суд не подадут
Позвонить ? Или писать какие то заявления нужно?
Для начала позвони , он все скажет

А відскановані заява вважається

А відсканована заява вважається чинною чи потрібно обов'язково через електронний підпис робити?
В темі писала людина що щось подібне робила + фото паспорта і відправила. Вроді виконавець прийняв.
Але ж один може бути нормальний а інший "єпанько" на всю голову і ще вимагати якись довідки... ледве не про вакцинацію вашого собаки.

6 травня в Україні набирає чинності закон, яким вносяться зміни до законодавства про виконавче провадження (Закон №3048-IX).
Так, 11 квітня Верховна Рада ухвалила в цілому як закон законопроект 8064 щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану.
Зокрема, ним визначено, що на період війни фізичні особи – боржники, на кошти яких накладено арешт органами ДВС, приватними виконавцями, можуть здійснювати видаткові операції з поточного рахунку на суму у розмірі, що протягом одного календарного місяця не перевищує 2 мінімальних розмірів заробітної плати. Тобто, на суму 13 400 грн.
І ось, почали "прилітати" арешти від виконавців:confused:
Позвольте адресовать вопрос касаемо этого закона, в итоге не пойму... У бухгалтера на работе уточнил, но она пока ничего ответить не может. Блокировка карт, если до войны было открыто ИНН это понятно, а возвращается ли снятие с заработной платы 20 процентов или это дополнение к закону и кроме блокировки карт ничего нет? Потому что бухгалтер говорит что никаких команд ей не было и снимать с зарплаты по старой открытой ИНН она пока не собирается.

.
Тоді Ви матимете можливість корисуватись всією заробітньою платнею, оскільки Ваша заробітна плата не перевищує 13400 грн.
Заблокували, виконавець на листи і дзвінки не відповідає.

Не можу зайти на сайти, переглянути інформацію, до реєстру виконавчих проваджень та до реєстру боржників. Доступ до них відкрито? Не можу зрозуміти причини. Може хтось стикався з такою ситуацією, заздалегідь дякую за відповідь.
у реєстрі боржників інформація не завжди оновлюється зараз вчасно.(працюю з різними ВДВС кожен день). Реєстр виконавчих проваджень недоступний з квітня, хоча раніше заходила без проблем. Я інформацію по собі по виконавчих провадженнях беру в Дії.
.

Заблокували, виконавець на листи і дзвінки не відповідає.
Пишіть заяву і відправляйте її на електронну адресу ДВС (вказавши прізвище держвиконавця)

Заповнюйте заяву, і в гості до нього. То буде найшвидше. Можна заказним листом. То довше.
Буду писати листа, бо він в іншому регіоні, дякую
Крім заяви може ще щось потрібно?

Крім заяви може ще щось потрібно?
По закону, нічого. На практиці бувають такі дива...)
Можна ще лист з електронним підписом.
Заказний лист повинен бути таким, що підтвержений про вручення.

По закону, нічого. На практиці бувають такі дива...)
Можна ще лист з електронним підписом.
Заказний лист повинен бути таким, що підтвержений про вручення.
Я вам вдячна просто з електронними підписами ще не розібралась

Вкладення

• IMG_20230511_160025941_MFNR.webp
    IMG_20230511_160025941_MFNR.webp
    95.5 Кб · Перегляди: 99
Останнє редагування:
За фактом зробили ще гірше ніж було до війни.
Якщо до війни мене нічого не хвилювало. Є ВП та й фіг із ним. Наклали арешт на ЗП рахунок - посилання на Конвенцію про захист ЗП і все, арешт з ЗП рахунку знято і тільки 20% знімають. Можу жити і зносити НН.
Зараз їх не хвилює скільки дітей та іншого. 13400 тримай на місяць та й живи як хочеш.

Щось мені підказує, що дійсно люди скоро перестануть це знущання терпіти та з вилами підуть на ВР.

Назад
Угорі