4 виконавчі провадження.

• Автор теми Автор теми Роман Йосипович
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 305
  • Перегляди Перегляди 10K
Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Я не юрист, але з тих законів, які знайшов в неті....є два закони - ЗУ "Про оплату праці" і ЗУ "Про виконавче провадження".

Стаття 26 ЗУ "Про оплату праці" - Відрахування із заробітної плати можуть провадитися тільки у випадках, передбачених законодавством. При кожній виплаті заробітної плати загальний розмір усіх відрахувань не може перевищувати двадцяти відсотків, а у випадках, передбачених законодавством, - п'ятдесяти відсотків заробітної плати, що належить до виплати працівникам. Обмеження, встановлені частиною другою цієї статті, не поширюються на відрахування із заробітної плати при відбуванні покарання у вигляді виправних робіт і при стягненні аліментів на неповнолітніх дітей. У цих випадках розмір відрахувань із заробітної плати не може перевищувати 70 відсотків.

Отже, законом є передбачені випадки, згідно яких відраховують 50%. Далі йдем до ЗУ "Про виконавче провадження". Стаття 70. Розмір відрахувань із заробітної плати, пенсії, стипендії та інших доходів боржника. Загальний розмір усіх відрахувань під час кожної виплати заробітної плати та інших доходів боржника не може перевищувати 50 відсотків заробітної плати, що має бути виплачена працівнику, у тому числі у разі відрахування за кількома виконавчими документами.

Отже, це і є випадок, передбачений законом.

До речі є ще цікавий факт. Згідно цієї ж 26 статті ЗУ "Про оплату праці" не допускаються відрахування з вихідної допомоги, компенсаційних та інших виплат, на які згідно з законодавством стягнення не звертається.
В статті 95 Кодексу законів про працю України зазначено, що до мінімальної заробітної плати не включаються доплати, надбавки, заохочувальні та компенсаційні виплати.
Статтею 2 Закону України «Про оплату праці» визначено поняття основної, додаткової заробітної плати та інших заохочувальних та компенсаційних виплат.
Інші заохочувальні та компенсаційні виплати. До них належать виплати у формі винагород за підсумками роботи за рік, премії за спеціальними системами і положеннями, виплати в рамках грантів, компенсаційні та інші грошові і матеріальні виплати, які не передбачені актами чинного законодавства або які провадяться понад встановлені зазначеними актами норми.

А що якщо особам, в яким вже є стягення з З/П, договоритися з бугхалтерами про переведення їх на мінімальну заробітну плату, а решту коштів отримувати у вигляді компенсаційних та інших виплат. Тоді доведеться платити тільки 50% з мінімалки. Чи я десь помиляюсь?
То есть Вы не читали до этого обсуждение... Мы это вроде уже обсудили и пришли к выводу, что 20%... Почему Вам так хочется чтобы было 50%...

• Подобається
Реакції: ann
Назову тему 'Наивный наивняк".
Где бухов хотят крепить законами об ИП. Хоть они и не юристы а юристам лиш бы судится .... Пофиг с кем лиш бы суд лиш бы доказать что статья закона #омно.
Только буху на это поx.
Но мы же мля вумные и эбобошки. Подадим на всех в суд, наймем юрыста, оплатим суд. Зборы и выиграем все нах.!
Вместо того что бы спокойно на курилке с тем же бухом провести диалог.. но это такое не для всех.
Юрыст это надёжнее и уровень. Хотя выше писали 50 на 50.
Короче веру не меняю)

Предполагаю будет спор, консилиум бухгалтеров, а потом бессонная ночь бухгалтера, который будет думать правильно ли она растолковала закон по ИП....
Хорошо если так... Но может быть и не так... Скажут, что они самые умные, а все дypaки и они так делают, потому что начальство сказало, а закон им не интересен и спокойно будут спать...

Вот это мне кажется намного труднее... Как доказать и как вернуть бабло? Всё юристы говорят проблематично это сделать.. Лучше написать что услуги юриста и блаблабла... А вот именно чтобы вернуть украденное у нас исполнителями... Я не видел ещё таких дел, п ещё бы с**а и моральный ущерб е б а ну ть бы ляма на три....
понимаю) это будет непросто
так же как и с судами, которые месяцами принимают обеспечение..) а пока принимают, уже все успевают высчитать
впрочем «а кому сейчас легко»))

да у меня уже поезд ушёл
ебола с судами, вот уже по первым двум ип последние отчисления
так что будем все это дело через суд возвращать
Надеюсь ты выиграешь суды, во всяком случае, я тебе этого от чистого сердца желаю.

Как ду
Ну Вы же ничего не писали из этой когорты троллей по поводу и без повода...)) Поэтому и не заприметил...

20% и делить надо на всех их, это по закону... А будут как голову стрельнет...
Как думаешь какую себе подпись зделать? Антиюрист или lawyer hater.? Или тролль просто?. Вы же профилионалы? Или консультации платные?

То есть Вы не читали до этого обсуждение... Мы это вроде уже обсудили и пришли к выводу, что 20%... Почему Вам так хочется чтобы было 50%...
Я прочитав перші 6 сторінок, зацікавився, почав шукати інформацію в неті, поки написав і відправив, тут вже 12 сторінок :cool: дуже активна дискусія;) зараз читаю і інші 6 сторінок повідомлень:)

Только буху на это поx.
Вот это точно... Это хуже чем с исполнителем бодаться...
Я прочитав перші 6 сторінок, зацікавився, почав шукати інформацію в неті, поки написав і відправив, тут вже 12 сторінок :cool: дуже активна дискусія;) зараз читаю і інші 6 сторінок повідомлень:)
Понятно... Бывает... Тут вообще всё очень быстро, я сам не успеваю ничего писать...))
Как думаешь какую себе подпись зделать? Антиюрист или lawyer hater.? Или тролль просто?. Вы же профилионалы? Или консультации платные?
Ну какую Зделать не знаю, но лучше сделать просто тролль, так как это более обширно... Да профессионалы... Это правда... Какие консультации...?

2. Із заробітної плати боржника може бути утримано за виконавчими документами до погашення у повному обсязі заборгованості:
за іншими видами стягнень, якщо інше не передбачено законом, - 20 відсотків.
Капец) читаю эту дискуссию безконечную. И даже я вижу что 20проц на всех! Почему они этого не видят? ?? )))

• Подобається
Реакції: Bolt
Капец) читаю эту дискуссию безконечную. И даже я вижу что 20проц на всех! Почему они этого не видят? ?? )))
У них главное троллинг, это команда по борьбе с юристами форума... Они ничего не видят... Все адекватные люди и думающие и мыслящие, как Вы например, прекрасно всё видят и понимают... Один даже в личке изголялся, так не мог успокоиться...))

Потому что мы вредные троли, глушилки, и опше люди с аттестатом только.))) Необразованные, глупые и Пс*хи)
А наши бедные Юрысты от этого страдают)

• Подобається
Реакції: ann
Потому что мы вредные троли, глушилки, и опше люди с аттестатом только.))) Необразованные, глупые и Пс*хи)
А наши бедные Юрысты от этого страдают)
Что и требовалось доказать...

У них главное троллинг, это команда по борьбе с юристами форума... Они ничего не видят... Все адекватные люди и думающие и мыслящие, как Вы например, прекрасно всё видят и понимают...
Подмечю что не на всех такая реакция а только на двоих человек и не только у меня! Только на тех кто не умеет вовремя выключить свой борзометр

Древний, Вы обратили внимание, что пока Вы не написали пример, что такое есть, то многие даже не расценивали, что это закон...))

Подмечю что не на всех такая реакция а только на двоих человек и не только у меня! Только на тех кто не умеет вовремя выключить свой борзометр
А Вы типа самый умеющий... Вы со старта на борзометре всегда, это норма...
Правильно подмечено, это группа когорта троллей и она чётко вырисовывается из темы в тему по любому вопросу... Таких гордых маленьких парней...))

Понятно... Бывает... Тут вообще всё очень быстро, я сам не успеваю ничего писать...))

Розібрався, дякую.

А що скажете щодо 2-ої частини повідомлення? Переведення особи з повної з/п (офіційної) на мінімалку і отримання решти колишньої з/п у вигляді компенсаційних та інших виплат (для білою бухгалтерії...щодо так званих з/п у конверті особам, які офіційно на мінімалці, все зрозуміло) - тут як я розумію все індивідувально і залежить від конкретного підприємства, але в теорії таке організувати можна?

• Подобається
Реакції: Bolt
Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Назад
Угорі