Почну з того, що Боргова яма - на сьогодні це визначення не актуальне. Його придумали ще до нашої ери, коли боржника садили у яму. І поки його родичі не віддадуть борги, він там сидітиме. Дружина буде приносити йому води і поїсти. В цілому, життя нормальне.
Сьогодні, в час засилля онлайн позик "лише паспорт і код", доречніше називати: "боргове болото, трясина". Чим сильніше ти намагаєшся боротися з боргами - тим глибше тебе засмоктує. А якщо хтось спробує тебе витягнути, то ти з великою ймовірністю потягнеш на дно цього добродія.
У січні у мене було 8 просрочок 2021 року і діюча кредитка Укргазбанку. Я вийшла на роботу у грудні. З першої зп у січні віддала Прімоколект
- Качай гроші - 4000 тіло - 4000 закрила
- Credit7 - 10 000 тіло - 10 000 закрила
Була така щаслива! А тут Укргаз знімає мені ліміт через борги на суму більше 50 тис грн у КІ.
Я вирішила віддавати далі. д*pa дурна!!! Могла би жити і не тужити. Ну зняли ліміт і фіг з ним.
В червні взяла під заставу авто кредит у Галаксі фінанс на суму 35 тис грн. Оплата 2275 грн в місяць відсотки. Суму можна виплатити в останній місяць (грудень 2025), щоб одним махом закрити ще 3 кредита (нагадую, у мене було 8, 2 віддала у січні і у травні Факторинг партнерс Moneyforyou 12 тис - закрила за 20 тис (ну кажу, дурепа!))
В минулому місяці вирішила оновити меблі в квартирі (їм вже по 15+ років) Оформила картку Вигода Епіцентр від А-банку. А банк сказав, що надасть кредитну лінію, якщо закрию просрочки. На цей момент в мене лишаються 2 платежі по реструктуризації Укрфінстандарт
- дінеро - 3500 в місяць
- укрпозика - 3300 в місяць
Та єапб:
- ZeCredit - 4500 - 6000
- MyCredit - 10000 - 11000
І що я роблю? Беру кредит у кредиткасі на суму 25 тис грн

Сплата - 6 листопада 25тис тіло і 6 тис комісія та %
щоб віддати кредиткасу, я взяла 5 нових кредитів:
- FinX - 15тис (на карту прийшло 12 тис)
- Starfin - 9 тис
- ЛегкоКредит - 4500
- ТребаКредит - 4000
- Каштан - 4000
Я 10 місяців в усьому собі і дитині відмовляла, віддавала 90% від зп колекторам. І що я маю? - 5 нових кредитів і авто під заставою. *****! Я там, звідки почала. Хіба що, в мене нема дефолту. Але це тим часово.
А а-банк кредитну лінію так і не відкрив. Сказав, покрашувати КІ. І укргазбанк теж не відновив лінію.
Зараз в планах відключити фінансову сім (накой я взагалі її вставила у телефон і полізла дивитися що твориться в УБКІ???), і віддавати з зп по 5 тис галаксі. Там 35 ти. Це півроку. Через півроку включити сім і віддавати лише по одному (по одному, трясця, а не по 4 одразу!) кредиту в місяць і на суму до 5 тис грн.
І хай та убкі, висер привату, горить синім полум'ям!!!
P.S. в мене в убкі ще висить чуже виконавче провадження. Вона його підтягнула з "відкритих джерел", бо збіглося ПІБ і дата народження. Зв'язувалася з виконавцем, то сказав, що по цьому провадженню інший ідентифікаційний код, ніж в мене. І до мене ніякого відношення провадження немає.