Виконавче провадження: як проходить списання коштів?

• Автор теми Автор теми vadimas2011
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 106
  • Перегляди Перегляди 5K
Дякую за відповідь. А сплачувати я можу на рахунок виконавця, чи просто можна кидати на свою заблоковану картку, щоб він списував?
Краще відразу на реквізити вказані виконавцем.

20% з усіх доходів після оподаткування.

Там не має значення.
Арештувати можуть навіть по провадженню за 5000
Навіть можуть реалізацію майна (десь про таке чув))) на суму в 6000 зробити, якщо цього буде дуже прагнути стягувач і то буде майно, яке не підпадає в список заборонених для стягування.

В мене по провадженням були відносно невеликі суми ( 25 - 40 ) тис... але то борги 2019 року, тож всетаки трішки інші гроші були.
Підскажить будь-ласка, а якщо нема офіційного доходу ніякого, но картою користуюсь, ложу туди гроші знімаю, то я можу відкрити на 14200, і класти та знімати гроші звідти? Навіть якщо не працюю

Підскажить будь-ласка, а якщо нема офіційного доходу ніякого, но картою користуюсь, ложу туди гроші знімаю, то я можу відкрити на 14200, і класти та знімати гроші звідти? Навіть якщо не працюю
Так, Ви можете розблокувати операції на суму 14200 незалежно чи маєте офіційний дохід, чи ні.
Але не всі банки дають можливість в такому випадку повноцінно користуватися карткою. У деяких банків це буде лиш зняття готівки у касі.

Так. Вище вам відповіли розгорнуто.

Добрый вечер. Подскажите, пожалуйста, меня два ВП у одного исполнителя - писала ему заявление на определение текущего счёта с указанием номеров обоих ВП. По одному ВП есть постановление, по второму -нет. Постановление должно быть по каждому ВП? Или достаточно по одному? Оба ВП открыты и оплачиваются

Добрый вечер. Подскажите, пожалуйста, меня два ВП у одного исполнителя - писала ему заявление на определение текущего счёта с указанием номеров обоих ВП. По одному ВП есть постановление, по второму -нет. Постановление должно быть по каждому ВП? Или достаточно по одному? Оба ВП открыты и оплачиваются
Хоч 10 проваджень. Один виконавець виносить постанову і банк розблоковує

Добрый день! Частный исполнитель отправил исполнительный лист мужу на работу, уже и получили там его, и тут внезапно сегодня заблокировали зарплатную карту и в АСВП я увидела платёжную инструкцию в этот банк. Я правильно понимаю, это значит, что когда придёт зарплата на карту, банк всё спишет под ноль, невзирая на исп.лист?

Добрый день! Частный исполнитель отправил исполнительный лист мужу на работу, уже и получили там его, и тут внезапно сегодня заблокировали зарплатную карту и в АСВП я увидела платёжную инструкцию в этот банк. Я правильно понимаю, это значит, что когда придёт зарплата на карту, банк всё спишет под ноль, невзирая на исп.лист?
Ви маєте на увазі постанову про відрахування? Бухгалтер 20 відс з зарплати буде перераховувати на рахунок виконавця. І ,звичайно,якщо будуть гроші на рахунку,все зніметься в рахунок погашення боргу

Ви маєте на увазі постанову про відрахування? Бухгалтер 20 відс з зарплати буде перераховувати на рахунок виконавця. І ,звичайно,якщо будуть гроші на рахунку,все зніметься в рахунок погашення боргу
В АСВП два новых документа появилось - постанова про арест и платежная инструкция, ну про арест это понятно, а вот что значит эта инструкция? Про 20 процентов знаю, и это вполне устраивает, только в чем смысл этих 20 процентов, если будет всё снимать? Сейчас нет денег на той карте, но ожидается зп на днях, аж целая минималка

В АСВП два новых документа появилось - постанова про арест и платежная инструкция, ну про арест это понятно, а вот что значит эта инструкция? Про 20 процентов знаю, и это вполне устраивает, только в чем смысл этих 20 процентов, если будет всё снимать? Сейчас нет денег на той карте, но ожидается зп на днях, аж целая минималка
Смисл 20 відс.. в тому,щоб примусово борг гасився. Якщо нема потреби в тих грошах,які на карту прийдуть,то хай знімає виконавець все,що заходить. Швидше закриється ВП. А якщо гроші потрібні,то можна ж розблокувати рахунок на дві мін зарплати,тобто на 14200 в місяць

20% це один вид стягнення а арешт рахунку і списання з нього коштів інший.
Нажаль одне другому не заперечує. Кошти на рахунку то вже не зарплатня, а ваші особисті гроші, тобто їх не заборонено списати.
У вас два варіанта : писати заяву виконавцю на повне зняття арешту з зарплатного рахунку або ж якщо кошти які зайдуть на картку не перевищуватимуть 14200, заяву на визначення цього рахунку видатковим. Тоді ніякого списання не буде.

20% це один вид стягнення а арешт рахунку і списання з нього коштів інший.
Нажаль одне другому не заперечує. Кошти на рахунку то вже не зарплатня, а ваші особисті гроші, тобто їх не заборонено списати.
У вас два варіанта : писати заяву виконавцю на повне зняття арешту з зарплатного рахунку або ж якщо кошти які зайдуть на картку не перевищуватимуть 14200, заяву на визначення цього рахунку видатковим. Тоді ніякого списання не буде.
Заявление на видатний рахунок сегодня же напишем и завтра отправим по почте (у мужа паспорт старого образца, поэтому с ЭЦП не получится), ну это пока дойдёт, ещё и банк ПУМБ, видимо, суперзаторможеный ибо он даже исполнителю три недели ответ слал. А эту зарплату реально как-то спасти? Я мужу написала, чтоб шёл в бухгалтерию и договаривался, чтоб на руки дали, а с этими 20 процентами тогда что делать?
Кстати, мне этот же исполнитель счета заблокировал, но деньги не списал, так они и долежали до разблокировки. Но может потому, что у меня социалка там?

Vikachau, єцп можна зробить в приват24/7. Якщо не маєте рахунку в приват,можна відкрить. 20 відс будуть знімать до того,як видадуть зарплату на руки,хоч готівкою,хоч на карту.
Як швидко списують гроші з рахунку все залежить від спритності виконавця. Вони не розбираються соціальний рахунок чи ще якийсь. Хоча може бувають виключення...

Заявление на видатний рахунок сегодня же напишем и завтра отправим по почте (у мужа паспорт старого образца, поэтому с ЭЦП не получится)
Загран паспорта не має?
ну это пока дойдёт, ещё и банк ПУМБ, видимо, суперзаторможеный ибо он даже исполнителю три недели ответ слал.
Є таке((
А эту зарплату реально как-то спасти? Я мужу написала, чтоб шёл в бухгалтерию и договаривался, чтоб на руки дали
Це був би дуже гарний варіант як тимчасова запобіжна міра доки рахунок визначить банк видатковим.
а с этими 20 процентами тогда что делать?
Тут нажаль нічого.
Тільки оспорювати вик. документ в судовму порядку.
Маю на увазі якщо припустим у вас програний суд заочно без отримання документів вами.
Кстати, мне этот же исполнитель счета заблокировал, но деньги не списал, так они и долежали до разблокировки. Но может потому, что у меня социалка там?
Не всі виконавці "падлюки" і дехто якщо є відрахування і його не дьоргає стягувач і не підганяє, може не застосовувати списання.
В мене по одному з виконавчих проваджень так було, що відкрили провадження, наклали арешт на картки і все... і так пару років без
руху допоки я те все не зніс в суді.

чтоб на руки дали, а с этими 20 процентами тогда что делать?
Дід , я невнятно выразилась, имела в виду, если договорится о зарплате на руки, как же бухгалтерии тогда отчислить эти 20%? Печально, конечно, я думала, что если 20 процентов будут отчисляться, то остальные деньги не тронут.
єцп можна зробить в приват24/7
Попробуем... Я со своей ЭЦП долго провозилась, в Дие и то быстрее вышло, приват жутко тупил (ну или я🫣) А если не выйдет, то отправить ему заявление плюс копии паспорта и кода вместо подписи, так? Рекомендованным письмом с описанием вложений.
Як швидко списують гроші з рахунку все залежить від спритності виконавця. Вони не розбираються соціальний рахунок чи ще якийсь
Я была очень удивлена, что не списал, мысленно уже распрощалась со своими деньгами. На момент ареста на счету был ноль, пришли деньги уже на арестованный. Но и платёжной инструкции в документах я не видела.
Загран паспорта не має?
Нет.

Дід , я невнятно выразилась, имела в виду, если договорится о зарплате на руки, как же бухгалтерии тогда отчислить эти 20%? Печально, конечно, я думала, что если 20 процентов будут отчисляться, то остальные деньги не тронут.

Попробуем... Я со своей ЭЦП долго провозилась, в Дие и то быстрее вышло, приват жутко тупил (ну или я🫣) А если не выйдет, то отправить ему заявление плюс копии паспорта и кода вместо подписи, так? Рекомендованным письмом с описанием вложений.

Я была очень удивлена, что не списал, мысленно уже распрощалась со своими деньгами. На момент ареста на счету был ноль, пришли деньги уже на арестованный. Но и платёжной инструкции в документах я не видела.

Нет.
Досить заяви з підписом. Не потрібно ніяких копій

Дід , я невнятно выразилась, имела в виду, если договорится о зарплате на руки, как же бухгалтерии тогда отчислить эти 20%?
На руки отримується зп після усіх відрахувань, тобто після оподаткувань і відрахування по виконавчому.
Люди переводили зп на пошту і отримували таким чином.

На руки отримується зп після усіх відрахувань, тобто після оподаткувань і відрахування по виконавчому.
Люди переводили зп на пошту і отримували таким чином.
Спасибо, будем пробовать договариваться...

І будуть списувати поки не закриють борг? То їм роками прийдеться списувати.То так навіть краще,якщо тільки 20 відсотків.Така собі реструктуризація виходить
в мене було 5 виконавчих. Ці 5 виконавчих я закрив поступово за 2 роки.. В мене зп 40% була готівкою, і 60% на карту. Нічого, вижив.

Назад
Угорі