Турбо Гроши. Кто это и почему такие надоедливые?

• Автор теми Автор теми Анастасия Нар
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 408
  • Перегляди Перегляди 17K
)) Кредити видають банки, які і "живлять" економіку. А ваші мфчо- ніякої економіки не живлять, крім бенефіціарів тих контор.
Доброго дня. Насправді, ситуація не така, як ви собі уявляєте. Всі мікрофінансові компанії платять 25% податку на прибуток, а банки — 50%. Якщо наперед виникне питання, що компанії показують мінус, щоб уникнути податків, то такого теж немає. Існують негласні норми, за якими спостерігає регулятор. Якщо дохідність компанії менше цих норм, це викликає питання у регулятора і є не ок для компанії.

Що саме?
Що закони ніколи не писались "з думкою" про людей а задля процвітання жиробасів в костюмах по пару тисяч баксів?
Чи ще більше: вони якщо і писались для нас, простих людей, то тільки щоб загнати ще в більше стойло?
Рожеві окуляри тоді може зніми як в тебе інша думка.

А я пока свои мысли выскажу.

1. Я не защищаю мфо, не продался им и они не заплатили мне за этот пост. Моё отношение к данным организациям не поменялось.

Специально выделил.

Так вот.
Когда человек в силу тех или иных обстоятельств обращается за "помощью" к МФО, он не видит а них врага. Видит скорее друга и чуть ли не Бога просит, чтобы одобрили и дали кредит. Обстоятельства могут быть разные: болезнь, болезнь родственника, не хватает на питание, собрать ребенка в школу и так далее, да , в конце концов, даже купить свежий гаджет.

И МФО дают деньги. Знает заемщик, что нужно будет заплатить овердохера? Знает. Глупо это отрицать.
Screenshot_2024-10-24-19-50-28-886_ua.mycredit.mycredit-edit.webp
Его это останавливает? Нет.

Что наступает в большинстве случаев, особенно, если человек часто обращается за "помощью "? Правильно... Рано или поздно - платить нечем, куча пролонгацией, дефолт. Начинаются звонки, угрозы, оскорбления. Мфо друг? Нет. Теперь враг, пид🤬🤬🤬асы и ТД. Что, собственно, и следовало ожидать.

Что делать? Зарабатывать больше. Да не надо больше. Надо так, чтобы хватало. Многие могут заработать, чтобы хватало?

К чему я это все...
Фактически, МФО - это паразиты. Просто, если бы люди могли зарабатывать, чтобы хватало на основное и немного больше (отложить на отдых, покупку автомобиля, покупку гаджетов, покупку жилья и по.), обращались бы они к ним? Думаю, нет. Поэтому услуги данных компаний актуальны как никогда.

Экономика.
Ну, они, как и любой другой бизнес, участвуют в формировании экономики и ее поддержании, развитии. Компания платит налоги на прибыль, платит налоги за каждого, с позволения сказать, сотрудника. Это всё идёт в бюджет. Куда оно девается потом - это уже не их забота.

Что я думаю по этому поводу? А все просто: не нужно брать у них. И вот эти "а что ещё делать?", "а как жить?" и так далее - это вообще не имеет отношения. МФО - это не спонсор и не заработок. Это ответвление капиталистического строя (очень хорошо об этом писал Т. Драйзер в самом начале своей трилогии, в книге "Финансист", эпизод где Френк наблюдает, как Омар постепенно съедает каракатицу) и с этим нам приходится жить.
Що закони ніколи не писались "з думкою" про людей а задля процвітання жиробасів в костюмах по пару тисяч баксів?
Я просто неправильно понял. Показалось, что я должен позвать тогда, когда буду о защите простых людей писать.

Ну, в целом да... Наверное не при нашей жизни это будет, увы

)) Кредити видають банки, які і "живлять" економіку. А ваші мфчо- ніякої економіки не живлять, крім бенефіціарів тих контор.
Економіку би живили підприємства, які працювали б на країну. А це все інше єрунда. Сама країна вже на сто поколінь в боргах. Землю продамо, що не продамо заберуть. Ех...печально все

Touni, дякую що покликав. Дійсно цікаво) зараз закінчу з роботою і перегляну)
Підтримка Турбогроші, почитав я вас всіх… Впринципі нічого цікавого ви з себе не представляєте. Сама звичайна посередність.
Я не сильно вас здивую, якщо відверто скажу що не маю до вас жодної поваги. Абсолютно. Навіть більше ніж просто не маю поваги - я маю зневажливе ставлення до всіх людей що працюють в ланці мікрокредитування. Це з власного досвіду як користування послугами, так і про надання послуг вашим колегам з інших організацій. Правила форуму забороняють мені більш відверто і прямо звертатись до вас, то ж буду стриманим.

Маю кілька питань. Як до компанії, так і до чергового менеджера який це читає.
1. Яка реальна відсоткова ставка? Всі тут розпинались про 1% на день (365%річних). Сайт пише про 2700%. Щось десь не клеїться. Якщо спочатку читати дрібний шрифт, то можна побачити якісь нюанси.
2. Ви так пишете про ризики, що хочеться разом з вами сісти і плакати. 30% людей вам не повертають кредити…. Не виникало думок чому так відбувається? Можливо причина саме в 200% штрафів? Чи може через те що з 8000грн я за рік віддам майже 50 000 і це без штрафів?) Можна не писати що не даєте кредити на рік, але давай чесно - пролонгації у вас є. Тому можемо вважати що даєте і на 10 років.
Для мене це максимально безглуздо. Створювати ризики, щоб потім писати про вимушені вимушені міри.
Задрати відсоткову ставку, дописати 200% штрафів дрібним шрифтом та заховати реальні розрахунки для людини якій тут і зараз треба гроші - ось в цьому і сенс мікрокредитування.
3. Хтось з цього аккаунта писав, що сам мав кредити і тільки завдяки ним зміг вибратись. Є питання. Як він потрапив до ситуації коли дуже треба були гроші? Чому не взяв у близьких? Як віддав відсотки? Мені це цікаво, бо викликає дуже багато сумнівів. Або він не вміє рахувати, або це чийсь родич, якого посадили із скрипом перед монітором просто щоб вдруге не витягати його з кредитної кабали. При прийомі на роботу до фін.установ можуть переглядати історію. І це точно негативно вплинуло б на його прийом на роботу.
4. З якою метою ваша ТОВка сюди прийшла?
Можна не писати про можливість вирішення проблем. Не вірю. Для вирішення проблем у вас є відділ гарнітуроголових. Цілий відділ. Який отримує зарплату. І при дзвінках вони ж не просто так запитують чому не сплачено вчасно кредит? І не просто так називають дату коли треба сплатити, незважаючи на ситуацію позичальника. Турбота потрібна там, а не тут. І ви мали б це розуміти. Але чомусь ви тут. Повторю питання - з якою метою сюди прийшли?

Раджу кожному, хто буде відповідати з даного аккаунта ознайомитись з правилами форуму. Корисно буде дізнатися за що саме можу забанити. Як я особисто, так і будь хто інший з модераторів.

Гарного дня не буду бажати. Не хочу.

Вкладення

• IMG_1283.webp
    IMG_1283.webp
    81.2 Кб · Перегляди: 73
Останнє редагування:
Touni, дякую що покликав. Дійсно цікаво) зараз закінчу з роботою і перегляну)
Підтримка Турбогроші, почитав я вас всіх… Впринципі нічого цікавого ви з себе не представляєте. Сама звичайна посередність.
Я не сильно вас здивую, якщо відверто скажу що не маю до вас жодної поваги. Абсолютно. Навіть більше ніж просто не маю поваги - я маю зневажливе ставлення до всіх людей що працюють в ланці мікрокредитування. Це з власного досвіду як користування послугами, так і про надання послуг вашим колегам з інших організацій. Правила форуму забороняють мені більш відверто і прямо звертатись до вас, то ж буду стриманим.

Маю кілька питань. Як до компанії, так і до чергового менеджера який це читає.
1. Яка реальна відсоткова ставка? Всі тут розпинались про 1% на день (365%річних). Сайт пише про 2700%. Щось десь не клеїться. Якщо спочатку читати дрібний шрифт, то можна побачити якісь нюанси.
2. Ви так пишете про ризики, що хочеться разом з вами сісти і плакати. 30% людей вам не повертають кредити…. Не виникало думок чому так відбувається? Можливо причина саме в 200% штрафів? Чи може через те що з 8000грн я за рік віддам майже 50 000 і це без штрафів?) Можна не писати що не даєте кредити на рік, але давай чесно - пролонгації у вас є. Тому можемо вважати що даєте і на 10 років.
Для мене це максимально безглуздо. Створювати ризики, щоб потім писати про вимушені вимушені міри.
Задрати відсоткову ставку, дописати 200% штрафів дрібним шрифтом та заховати реальні розрахунки для людини якій тут і зараз треба гроші - ось в цьому і сенс мікрокредитування.
3. Хтось з цього аккаунта писав, що сам мав кредити і тільки завдяки ним зміг вибратись. Є питання. Як він потрапив до ситуації коли дуже треба були гроші? Чому не взяв у близьких? Як віддав відсотки? Мені це цікаво, бо викликає дуже багато сумнівів. Або він не вміє рахувати, або це чийсь родич, якого посадили із скрипом перед монітором просто щоб вдруге не витягати його з кредитної кабали. При прийомі на роботу до фін.установ можуть переглядати історію. І це точно негативно вплинуло б на його прийом на роботу.
4. З якою метою ваша ТОВка сюди прийшла?
Можна не писати про можливість вирішення проблем. Не вірю. Для вирішення проблем у вас є відділ гарнітуроголових. Цілий відділ. Який отримує зарплату. І при дзвінках вони ж не просто так запитують чому не сплачено вчасно кредит? І не просто так називають дату коли треба сплатити, незважаючи на ситуацію позичальника. Турбота потрібна там, а не тут. І ви мали б це розуміти. Але чомусь ви тут. Повторю питання - з якою метою сюди прийшли?

Раджу кожному, хто буде відповідати з даного аккаунта ознайомитись з правилами форуму. Корисно буде дізнатися за що саме можу забанити. Як я особисто, так і будь хто інший з модераторів.

Гарного дня не буду бажати. Не хочу.

[POSTS=11000]Шик )) Якраз такої відповіді і чекав .А вони на мене провокатор 🤣[/POSTS]

*** Прихований текст: не можна цитувати. ***
Дивно що дід їх не забанив) після пропозиції в 0.1%.

Ну то таке. Дрібниці. Мівіноїд звичайний в суботу частіше всього вихідний… тож сумує вдома голодний, холодний і нікому не потрібний…. Напевно відповіді сьогодні ми не отримаємо. Я почекаю до понеділка) і буде час перечитати їх договір, а не тільки швиденько передивитись їх пропозиції по кредиту…

Назад
Угорі