Турбо Гроши. Кто это и почему такие надоедливые?

• Автор теми Автор теми Анастасия Нар
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 408
  • Перегляди Перегляди 17K
націнки — це нормальна практика для будь-якого бізнесу, і всі сектори економіки, від виробників води до медичних послуг, включають у ціну певний рівень націнки для покриття витрат і отримання прибутку.
unnamed.gif
Не о наценках речь, блин!!
Понятное дело, что ни один бизнесмен не будет работать в минус. Ну, это очевидные речи.

Знаете, почему вас ненавидят?
Потому что ваши компании некоторым людям не оставляют другого варианта, как только лезть в кабалу в МФО.

И в итоге человек получает:
- унижения
- оскорбления
- испорченные отношения с родственниками, друзьями
- увольнение
И так далее.

Неужели вы реально думаете, что после этого всего человек будет гореть желанием что-то вообще платить?
Просто за что???
Вкрав майно компании??)
Порівняльний аналіз різних ринків і їхніх націнок покаже, що націнки — це нормальна практика для будь-якого бізнесу, і всі сектори економіки, від виробників води до медичних послуг, включають у ціну певний рівень націнки для покриття витрат і отримання прибутку. Це не означає, що бізнеси «наживаються» на людях — це просто нормальна частина капіталістичної системи. Ось приблизний аналіз:

1. Виробники води

• Середня націнка: Націнка на бутильовану воду може складати від 100% до 500% і більше.
  • Причини націнки: Логістика, виробництво пляшок, маркетинг і дистрибуція. Вартість води як ресурсу надзвичайно низька, але додаткові витрати значно підвищують ціну.
  • Приклад: Вода, яку можна було б отримати безкоштовно, продається за ціною в десятки разів вищою, і це нормально, оскільки бізнес несе витрати на упаковку, доставку і просування.

2. Виробництво ліків

• Середня націнка: На фармацевтичні препарати націнка може бути від 300% до 1000%.
  • Причини націнки: Високі витрати на наукові дослідження, розробку ліків, сертифікацію, маркетинг і виробництво. Також компанії компенсують невдалі дослідження і витрати на препарати, що не дійшли до ринку.
  • Приклад: Таблетки, які коштують кілька центів у виробництві, можуть продаватися за ціною в 10-50 разів вищою за їхню собівартість.

3. Медичні послуги

• Середня націнка: В деяких країнах націнки на медичні послуги можуть складати від 200% до 1000% залежно від процедури чи послуги.
  • Причини націнки: Висока вартість обладнання, зарплати лікарів, адміністративні витрати і страхування відповідальності.
  • Приклад: Проста процедура, така як рентген чи аналіз крові, може коштувати значно більше за її собівартість через витрати на обладнання та фахівців.

4. Фінансові послуги (кредити)

• Націнка (кредит під 1% на день): Це еквівалентно 365% на рік, що на перший погляд може здаватися високою процентною ставкою.
  • Причини націнки: Мікрофінансові організації стикаються з високою дефолтністю (до 30% і більше), що змушує їх враховувати ризик неплатежів. Вони також покривають витрати на маркетинг, юридичні послуги та виплату зарплати.
  • Приклад: Видаючи кредит, МФО ризикують, що його не повернуть. В умовах високої дефолтності компанії змушені встановлювати відсотки, які компенсують ці ризики.

Порівняння:​

• Виробники води можуть встановлювати націнку до 500%, що є стандартом у галузі. Це нормальна практика, оскільки вода як ресурс доступна майже безкоштовно, але компанія несе значні витрати на упаковку, транспортування і маркетинг.
  • Виробництво ліків має націнку від 300% до 1000% для покриття величезних витрат на дослідження і розробку, сертифікацію і маркетинг. Це також нормальна частина капіталізму.
  • Медичні послуги мають високі націнки на процедури і операції, оскільки вони потребують значних інвестицій в обладнання, фахівців та обслуговування.
  • Кредити під 1% на день — це бізнес, який включає ризик дефолтів і необхідність компенсувати невиплати іншими клієнтами, що також пояснює таку процентну ставку.

Висновок:​

Усі вищезгадані галузі економіки мають націнку, яка покриває витрати на виробництво, доставку або ризик. Це не означає, що вони "наживаються" на людях. Це просто нормальна частина ринкової економіки, де бізнеси несуть витрати і ризики. Кредитні організації, як і інші бізнеси, встановлюють свої ставки і відсотки залежно від ризиків і витрат.
Хорошо, что вы умеете пользоваться ИИ. А чего от себя не написали?)
Вот я пишу не пользуясь ии)

Хорошо, что вы умеете пользоваться ИИ. А чего от себя не написали?)
Вот я пишу не пользуясь ии)
Чому ви зупиняєте себе перед прогресом? Використання ШІ для лонгрідів дуже зручно. Навіщо витрачати на це години, якщо можна коротко і чітко сформулювати свою думку за допомогою технологій?
Знаете, почему вас ненавидят?
Тут я не згоден, адже 30% дефолтів не = що всі ненавидять мікрофінансові організації. Дуже багато людей користуються послугами і знаходять це зручним. Вони вчасно повертають кредити, постійно отримують промокоди, знижки, покращують свою кредитну історію і, зрештою, отримують усі ті бонуси від капіталістичного світу, про які я вже згадував: лізинг, іпотека і банківські кредитні лінії.

Я вже не кажу про те, що з цих 30% дефолтів багато людей розуміють, що це вони не повернули борг, а не МФО в цьому винна. Тому виходить, що лише близько 10% можуть бути незадоволеними? Не скажу за весь ринок, але ми у себе ставимо за мету, щоб задоволеними були всі наші клієнти.

4. Фінансові послуги (кредити)

• Націнка (кредит під 1% на день): Це еквівалентно 365% на рік, що на перший погляд може здаватися високою процентною ставкою.
  • Причини націнки: Мікрофінансові організації стикаються з високою дефолтністю (до 30% і більше), що змушує їх враховувати ризик неплатежів. Вони також покривають витрати на маркетинг, юридичні послуги та виплату зарплати.
  • Приклад: Видаючи кредит, МФО ризикують, що його не повернуть. В умовах високої дефолтності компанії змушені встановлювати відсотки, які компенсують ці ризики.
Як важко вам, добродіям, в цьому буремному світі нести просвітлення невігласам.
Та ще й підкладати плече... читати гидко.
Чхати ви хотіли на всіх простих людей і їхні проблеми.
Ваш ( не особисто, бо не доросли ) бізнес побудований на тому щоб отримувати надприбутки... деякі персони у вашому сегменті чудово відмивали кошти.
Ви ростете як на "гівні картопля"... і чим нестабільніша ситуація і економічний стан в країні, тим більше вас плодиться.
Тому що люди від безвиході кидаються в цю прірву не думаючи про наслідки чи форсмажорні обставини.
Тож не розказуйте тут які ви альтруїсти і як економіка країни на вас тримається... трудяги туєві.
Вашого "брата" в 2015-2018 роки було від кілька штук до кілька десятків... а за останні роки від пандемії ви розмножились як паразити.

1729166135156.webp

І як вам вище написали, пишіть хоча б від себе, не користуючись ШІ.

Чому ви зупиняєте себе перед прогресом? Використання ШІ для лонгрідів дуже зручно. Навіщо витрачати на це години, якщо можна коротко і чітко сформулювати свою думку за допомогою технологій?
Не согласен.
Искусственный интеллект не заменить экспертного мнения.
Дуже багато людей користуються послугами і знаходять це зручним.
Я ж писал выше.
Да, есть некоторые моменты, корове удобные.
покращують свою кредитну історію
За счёт микрозаймов?? Глупости...
усі ті бонуси від капіталістичного світу
Это я тоже не буду комментировать...
Тому виходить, що лише близько 10% можуть бути незадоволеними?
Хм... Форум теряет аудиторию...
але ми у себе ставимо за мету, щоб задоволеними були всі наші клієнти.
Ну, блин... Чем???

Просто объясните, чем должен быть доволен ваш клиент?
Тут я не згоден, адже 30% дефолтів не = що всі ненавидять мікрофінансові організації.
Мы друг друга не понимаем...
. і чим нестабільніша ситуація і економічний стан в країні, тим більше вас плодиться.
:yes2:

Просто объясните, чем должен быть доволен ваш клиент?
Вибачте, але я це вже пояснював. Ми надаємо кредити на вигідних умовах, завдяки грамотному законодавству, і при цьому ризикуємо більше, ніж клієнт. Тому я вважаю, що це дуже вигідна пропозиція для позичальників.

Тому я вважаю, що це дуже вигідна пропозиція для позичальників.
Напишите выгодное предложение. Строго по пунктам.
Вот мне интересно. Только реально разложите по пунктам. Там в редакторе есть кнопочка "маркированный список".

Напишите выгодное предложение. Строго по пунктам.
Вот мне интересно. Только реально разложите по пунктам. Там в редакторе есть кнопочка "маркированный список".
1% на день — це вигідно взяти тут і зараз, особливо коли інші джерела фінансування відмовляють. Це можливість вирішити термінову проблему.

Так, це ризик, якщо людину звільнять з роботи або виникне інша складна ситуація. Але компанії не можуть знати це заздалегідь. Якби вони знали, то додали б цей фактор у свою модель ризиків.

Законодавчо захищено: клієнт застрахований, що МФО не можуть нараховувати більше ніж 1% в день. Це верхня межа, встановлена законом.

Максимум 200% штрафів: закон також забороняє нараховувати більше 200% штрафів від тіла кредиту, якщо клієнт не в змозі повернути борг.

Захист від недобросовісних колекторів: часи, коли колектори використовували погрози чи майнові спори, давно в минулому. Закон захищає клієнтів від таких практик.

На виході: людина може в будь-який момент взяти чужі гроші, фактично не ризикуючи нічим. І навіть у такому випадку називати це «обдиралово» чи чимось поганим — це не зовсім справедливо.
Як важко вам, добродіям, в цьому буремному світі нести просвітлення невігласам.
Та ще й підкладати плече... читати гидко.
Чхати ви хотіли на всіх простих людей і їхні проблеми.
Ваш ( не особисто, бо не доросли ) бізнес побудований на тому щоб отримувати надприбутки... деякі персони у вашому сегменті чудово відмивали кошти.
Ви ростете як на "гівні картопля"... і чим нестабільніша ситуація і економічний стан в країні, тим більше вас плодиться.
Тому що люди від безвиході кидаються в цю прірву не думаючи про наслідки чи форсмажорні обставини.
Тож не розказуйте тут які ви альтруїсти і як економіка країни на вас тримається... трудяги туєві.
Вашого "брата" в 2015-2018 роки було від кілька штук до кілька десятків... а за останні роки від пандемії ви розмножились як паразити.

Переглянути вкладення 162403

І як вам вище написали, пишіть хоча б від себе, не користуючись ШІ.
Ви постійно використовуєте образливі висловлювання, і це ускладнює конструктивний діалог. Якщо ми продовжимо в такому ж дусі, то не зможемо знайти істину в дискусії. Чи можливо, що модератор не зацікавлений у дискусіях, і ваша точка зору непохитна, тому ви не готові слухати аргументи? Давайте спробуємо продовжити спілкування без образ, добре?

Максимум 200% штрафів: закон також забороняє нараховувати більше 200% штрафів від тіла кредиту, якщо клієнт не в змозі повернути борг.
Стоп! А разве во время военного положения имеет право банк или компания начислять штраф?
часи, коли колектори використовували погрози чи майнові спори, давно в минулому. Закон захищає клієнтів від таких практик.
:питання:
Ви постійно використовуєте образливі висловлювання
Протестую!!
Зная Діда, могу сказать точно, что он ещё и не начинал
Давайте спробуємо продовжити спілкування без образ, добре?
Мне иногда кажется, что вы робот...

Зная Діда, могу сказать точно, что он ещё и не начинал
І що гарного в тому, щоб ображати замість конструктивної дискусії? Я ж такого не роблю. У будь-якому діалозі важливо поважати один одного, інакше немає сенсу спілкуватись. Давайте або поважати один одного, або не продовжувати це спілкування.

1% на день — це вигідно взяти тут і зараз, особливо коли інші джерела фінансування відмовляють. Це можливість вирішити термінову проблему.

Так, це ризик, якщо людину звільнять з роботи або виникне інша складна ситуація. Але компанії не можуть знати це заздалегідь. Якби вони знали, то додали б цей фактор у свою модель ризиків.

Законодавчо захищено: клієнт застрахований, що МФО не можуть нараховувати більше ніж 1% в день. Це верхня межа, встановлена законом.

Захист від недобросовісних колекторів: часи, коли колектори використовували погрози чи майнові спори, давно в минулому. Закон захищає клієнтів від таких практик.

На виході: людина може в будь-який момент взяти чужі гроші, фактично не ризикуючи нічим. І навіть у такому випадку називати це «обдиралово» чи чимось поганим — це не зовсім справедливо.

Ви постійно використовуєте образливі висловлювання, і це ускладнює конструктивний діалог. Якщо ми продовжимо в такому ж дусі, то не зможемо знайти істину в дискусії. Чи можливо, що модератор не зацікавлений у дискусіях, і ваша точка зору непохитна, тому ви не готові слухати аргументи? Давайте спробуємо продовжити спілкування без образ, добре?
Ви не відповіли на питання, чи даєте ви займи тим, у кого вже є інші займи?
Думаю, так. У тс навряд чи тільки ваша компанія у списку.
Та і навряд чи хтось спочатку побіжить до вас, а не до більш розкрученої компанії.
Тож ви завідомо даєте кредит людині, яка з високою ймовірністю бере його на пролонгацію в інших конторах. І з великою ймовірністю не зможе його повернути. А буде тільки збільшувати свої борги.
Це мега неетичний бізнес, який побудований на проблемах людей.

Вибачте, не юрист.
Для этого не надо быть юристом...
конструктивної дискусії
Не люблю эту фразу...
Вы не оплатили внимание, что мы конструктивно беседуем уже 6 страниц. Но вы часто уходите от ответа или не даёте конкретику.
Я ж такого не роблю.
:thank_you:

Та і навряд чи хтось спочатку побіжить до вас, а не до більш розкрученої компанії.
Тож ви завідомо даєте кредит людині, яка з високою ймовірністю бере його на пролонгацію в інших конторах. І з великою ймовірністю не зможе його повернути. А буде тільки збільшувати свої борги.
Вибачте. Це розглядається індивідуально для кожної людини. У нас дуже закручена система оцінки ризиків, і ми ретельно обираємо, кому видавати кредити.

Финансовая помощь.
Плечо в трудные моменты

Но вы часто уходите от ответа или не даёте конкретику.
Повірте, це не робиться спеціально. Уточніть, будь ласка, моменти, які вас цікавлять. Щодо воєнного стану, у мене немає точної відповіді. Там, де я не компетентен, я не відповідаю або вказую, що не впевнений.

Назад
Угорі