⚖️ ТОВ «ФК «ЕЙС» прийшов за 125 260 грн із договором факторингу 2018 року на борг 2023-го. Суд не оцінив)))

• Автор теми Автор теми Tarass
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 1
  • Перегляди Перегляди 68

Tarass

Адвокат-Душечка
Адвокат
Дописи
19278
Рішення
7
Реакції
37085
Бали
7345
Сайт
www.lawyer-ti.com
Отже, наприкінці квітня до мене звернувся клієнт. ТОВ «ФК «ЕЙС» знову в суді. Знову «Манівео», знову «Таліон Плюс», знову той самий договір факторингу від листопада 2018 року. І знову — програш.
125 260 грн вимог. 0 грн стягнуто. Позивач — неналежний. Справу закрито.

Як це виглядало зсередини
Клієнт взяв кредит у «Манівео» у грудні 2023 року. До суду прийшов ФК «ЕЙС» із ланцюжком із трьох договорів факторингу і впевненим виглядом людини, яка знає, чим це закінчиться.

Перший договір факторингу — між «Манівео» і «Таліон Плюс» — підписаний 28 листопада 2018 року. Кредит мого клієнта — 20 грудня 2023 року.
Між ними — рівно п'ять років і три тижні.

У відзиві я написав просто: передати право вимоги за зобов'язанням, якого ще не існує, неможливо. Все, що «Таліон Плюс» нібито отримав у 2018 році і передав далі по ланцюжку — не мало жодного відношення до мого клієнта.
ФК «ЕЙС» прийшов підготовленим. У них була відповідь: договір факторингу 2018 року продовжувався додатковими угодами — аж до 31 грудня 2023 року. Тобто формально він діяв на момент виникнення кредиту клієнта.
Я очікував цього аргументу. Заперечення у відзиві: додаткові угоди продовжували строк дії договору, але не змінювали його зміст і не додавали до нього нові зобов'язання, які виникли після підписання. Продовжити договір — не означає ретроспективно включити в нього борги, яких не існувало в день його укладення.

Суд погодився повністю. Ще й додав від себе: додаткова угода по суті не є новим договором факторингу і не свідчить про перехід права вимоги саме щодо відповідача.

Тож, маємо рішення, яким суд повністю відмовив в задоволені позову на 125 260 грн.
ейс128.webp

Вітаю клієнта з перемогою та дякую за довіру))

ФК «ЕЙС» використовує договір факторингу від 2018 року як універсальний інструмент для стягнення боргів, які виникли набагато пізніше. Схема розрахована на те, що відповідач не матиме професійної правничої допомоги.

Звертайтесь Адвокат Тарас Підодвірний, будемо розбиратися, які є у Вашій справі підстави для захисту

Агалогічна ситуація. Клиент 25.08.2021 року взяв кредит у ТОВ «Манівео швидка фінансова допомога».
Перший договір факторингу між ТОВ «Манівео швидка фінансова допомога» та ТОВ «Таліон Плюс» від 28.11.2018 року.
А вже потім підключились ТОВ «Фінансова компанія «Онлайн Фінанс» та ТОВ «Юніт Капітал».
ТОВ "Юніт Капітал"у листопада 2024 року направив позов до суду. Рішення поки немає.

Назад
Угорі