Суд с ССЛОАН о признании договора недействительным. Отклонено

• Автор теми Автор теми Rammstein
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 72
  • Перегляди Перегляди 6K

Вот такая у нас судебная система ???
Это всего лишь ошибочное решение суда.
Его нужно обжаловать в кассации.
Оно вынесено без учета правовой позиции Верховного Суда от 27 січня 2020 року по делу № 754/6091/18
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/87243004

«Судами попередніх інстанцій надано правильну оцінку доводам позивача про те, що пункт 1.6. кредитного договору щодо встановлення сторонами договору пені у розмірі до 2 % від суми несвоєчасно виконаних зобов`язань за кожен день прострочки, що становить до 730 % на рік, є несправедливим у розумінні статті 18 Закону України «Про захист прав споживачів», суперечить принципам розумності та добросовісності, є наслідком дисбалансу договірних прав та обов`язків на шкоду позичальника, як споживача послуг банку, оскільки встановлює вимогу щодо сплати непропорційно великої суми компенсації (понад п`ятдесят відсотків вартості продукції) у разі невиконання ним зобов`язань за кредитним договором».

«Суди попередніх інстанцій дійшли правильного висновку про те, що зазначення відповідачем у відзиві загальної суми заборгованості позивача станом на 08 листопада 2018 року не позбавляє відповідача права у подальшому пред`явити ОСОБА_1 вимогу та звернутися до суду з позовом про стягнення всієї суми заборгованості з урахуванням пені, розрахованої по верхній межі, передбаченій пункту 1.6 кредитного договору. Наданий відповідачем розрахунок заборгованості не підтверджує законність закріплення в оспорюваному договорі такого розміру пені, що є непропорційно великою сумою компенсації за невиконання (прострочення) виконання зобов`язань позичальником».

Да, судья вообще проигнорировал закон о Захисте прав споживачів
это индивидуальность судьи

В этом решении суд проигнорировал как закон про защиту прав потребителей, так и висновок Верховного Суда.
Это решение - обычная ошибка системы.
Его можно обжаловать в кассации.

Виктор26, ну это уже себе пусть тот,кто судиться обжалует... Думаю хватит ума пойти к юристу грамотному..

Виктор26, ну это уже себе пусть тот,кто судиться обжалует... Думаю хватит ума пойти к юристу грамотному..
Там нет целесообразности идти к нормальному юристу. Все что истец выиграет - будет отменено взыскание с него судебного сбора 1057, и отменено взыскание пени (как написано в решении суда МФО хочет пеню всего 765 грн.).
Особенно не за что бороться.
При этом есть вероятность что будет потрачено время юриста, а кассация вообще не примет дело в виду его малозначительности.

Виктор26, так там сумма нехилая...
ВаЛиКо,
Screenshot_2020-05-21-19-29-44-776_com.facebook.lite.webp

Надибав на фейсбуці ? нашій землячці подарок... Але щось печатки не видно ?

ВаЛиКо,
Screenshot_2020-05-21-19-29-44-776_com.facebook.lite.jpg

Надибав на фейсбуці ? нашій землячці подарок... Але щось печатки не видно ?
Все вірно... нажаль. ДВС по рішенню суду відкрили ВП. Виконавець Гнатюк Василь Ярославович , номер хоч і ручкою :sarcastic: але дійсний.
Занесено в реєстри і відображається на АСВП і ЄРД...

Сидять два кума біля хати, п’ють горілочку…

Раптом бачать – у небі зявлється кукурудзник, який ніби повзе по небу і ,потім раптово починає втрачати висоту і падає прямісінько на сортир.

Все подвір’я у лайні, хата – у лайні, і куми – теж у лайні. Один з кумів відтирає лайно з обличчя і каже із сумом:
– Ось, бачите, куме, яка країна – такі й теракти!
Сидить два Грузини, розмовляють:
- у тебе машина є?
- є
- і у мене є, давай Гогі, купимо....
Два Вірменина:
- у тебе будинок є?
- є
- і у мене є, давай Вано побудуємо...
Два Українця:
- кум, ти сидів?
- так
- і я сидів, давай Петра посадимо