CreditKasa Подала на мене в суд наче , що робити ?

• Автор теми Автор теми Lana2023
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 187
  • Перегляди Перегляди 19K
Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Програш, присудження всього "космічного" в позовних вимогах, відкриття виконавчою службою провадження, арешт рахунків, арешт майна, відрахування з усіх офіційних доходів... все щоб вас примусити сплатити все по провадженню, плюс приліплять 10% від суми по виконавчому листу + витрати на проведення виконавчих дій. Вобшем дуже "весела і радісна" картина
Майна в нас немає, офіційний дохід мінімалка. Зареєстровані на окупованій території,ми ВПО.

Так буде не все життя.
Провадження може висіти все життя. Немає в нього термінів.
Та понятно. Вихід один,всими силами старатися,оформити банкруцтво фізичної особи,іншого виходу не має.

Та понятно. Вихід один,всими силами старатися,оформити банкруцтво фізичної особи,іншого виходу не має.
У вас є 80-100к на цю процедуру?
Та й не факт що вам вона вийде.
Але з цим питанням до юристів по банкрутству фіз. осіб.

Понятно. А якщо не являтися до суду,що буде?
Якщо захищатись з адвокатом,то пишеться клопотання про розгляд справи без Вашої присутності. Да і в суді відповідачу робить нічого. Все буде написано у відзиві

Тут головне не падати духом ) багато людей та і особисто деякі моя знайомі казали що навіть після вп телефонували до кредиторів ( не знаю чи конкретно до кк) та домовлялись після суду на більш лояльні умови , аргументували це тим що знімає мінімалку а з позовами по 100к+ це затягнеться на роки а так як цим привалярим потрібні гроші прямо тут та зараз то на поступки йдуть , але здебільшого до тих з кого толком нічого не взяти !

Тут головне не падати духом ) багато людей та і особисто деякі моя знайомі казали що навіть після вп телефонували до кредиторів ( не знаю чи конкретно до кк) та домовлялись після суду на більш лояльні умови , аргументували це тим що знімає мінімалку а з позовами по 100к+ це затягнеться на роки а так як цим привалярим потрібні гроші прямо тут та зараз то на поступки йдуть , але здебільшого до тих з кого толком нічого не взяти !
Після рішення суду домовлятись з кредитором ,коли відкрито ВП не краща ідея. З відкритим ВП вже потрібно з виконавцем говорити про закриття боргу

Після рішення суду домовлятись з кредитором ,коли відкрито ВП не краща ідея. З відкритим ВП вже потрібно з виконавцем говорити про закриття боргу
Так але з виконавцем домовитись можна тільки на повну суму наскільки я знаю , а от якщо з гарантійним листом домовитись то по ідеї буде вигідніше але якщо я помиляюсь то поправте будь ласка буду вдячний )

Так але з виконавцем домовитись можна тільки на повну суму наскільки я знаю , а от якщо з гарантійним листом домовитись то по ідеї буде вигідніше але якщо я помиляюсь то поправте будь ласка буду вдячний )
По гантійному листу закривають до суду,а якщо мається відкрите ВП,то можна заплатити стягувачу,а він не відкликає ВП. Можна опинитись обдуреним. При таких сумах все ж краще звернутись до виконавця,ну і до стягувача теж можна спробувать. Але ж якщо боржник має якесь майно,то за такі суми будуть стягувати.

А зміст?
Виконавцю його 10% + за вчинення виконавчих дій всеодно треба заплатити в будь-якому випадку.
Якщо відкрите вже вп, нема про що домовлятись.
Був би звісно резон, якщо по суду припустим присудили 200 000 а кредитор погодився на оплату 100 000 одним платежем і закриває.
Але тут мають бути залізобетонні гарантії, що вони відкличуть ВП і вирішити щодо оплати виконавцю.

А зміст?
Виконавцю його 10% + за вчинення виконавчих дій всеодно треба заплатити в будь-якому випадку.
Якщо відкрите вже вп, нема про що домовлятись.
Був би звісно резон, якщо по суду припустим присудили 200 000 а кредитор погодився на оплату 100 000 одним платежем і закриває.
Але тут мають бути залізобетонні гарантії, що вони відкличуть ВП і вирішити щодо оплати виконавцю.о
Тож якщо після вп домовитись з кредитором і справді вдалося то потрібно він них отримати докази( по типу гарантійнки в якій буде чорним по білому що у разі сплати вони відкличуть вп та не буде ніяких претензій) + заплатити виконавцю я правильно розумію ?)
Доречі хотів би запитати, як довго може тривати відкриття провадження у справі ? Бо у мене вже висить із 30.05 от і думаю що довго ніяк рішення немає .

Тож якщо після вп домовитись з кредитором і справді вдалося то потрібно він них отримати докази( по типу гарантійнки в якій буде чорним по білому що у разі сплати вони відкличуть вп та не буде ніяких претензій) + заплатити виконавцю я правильно розумію ?)
Доречі хотів би запитати, як довго може тривати відкриття провадження у справі ? Бо у мене вже висить із 30.05 от і думаю що довго ніяк рішення немає .
По одній справі чекала 9 місяців,поки винесуть рішення. Не заборгованість,повернення незаконно вирахуваного . А з приводу домовлянь з кредитором,який виграв суд,нема кредитору ніякого сенсу по виграному суду зменшувати суму боргу . Вони навіть говорити не будуть.Так,100 тисяч будуть стягувати довго,а якщо з'явиться майно чи дохід збільшиться,от вони своє і візьмуть.
Навіть якщо буде якась розписка,що вони відкличуть ВП. А якщо не відкличуть,то навіть подавши на них до суду,така розписка ніякої юридичної сили не має. Є рішення суду .

Типу того. Деякі шараги раніше самі вирішували з виконавцем, але це рідко.
Термінів відкриття судового провадження як такових по факту немає. Типу від важливості справи до завантажуваності того суду, де розглядається.
Може бути тиждень, два.... бачив раніше трохи ( але то війна почалась ) що в людей і рік і більше "висіло".

Типу того. Деякі шараги раніше самі вирішували з виконавцем, але це рідко.

Термінів відкриття судового провадження як такових по факту немає. Типу від важливості справи до завантажуваності того суду, де розглядається.
Може бути тиждень, два.... бачив раніше трохи ( але то війна почалась ) що в людей і рік і більше "висіло".
А,що ви можете сказати за законопроект 9051 і 9052?

А,що ви можете сказати за законопроект 9051 і 9052?
Що навряд чи чим вони вам допоможуть.
Чому - вам вже відповів Гато.
За 5.5 років що я на форумі бачив не один прийнятий закон про регуляцію дії шараг.
І знаєте як вони працюють? Здогадайтесь з одного разу.

Похвально, що Ви цікавитесь законодавством от тільки шарагам на це начхати
Ну начхати,так на чхати,але при суді,це можна буде використати в свою Польщу.
Похвально, що Ви цікавитесь законодавством от тільки шарагам на це начхати
Вибачте в свою користь

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Назад
Угорі