Мне присилали подобное от укрборг с мілоаном. Переписка била в вайбере. Вот что я ответил:
Стаття 517. Докази прав нового кредитора у зобов'язанні
1. Первісний кредитор у зобов'язанні повинен передати новому кредиторові документи, які засвідчують права, що передаються, та інформацію, яка є важливою для їх здійснення.
2. Боржник має право не виконувати свого обов'язку новому кредиторові до надання боржникові доказів переходу до нового кредитора прав у зобов'язанні.
Порядок надання боржнику доказів переходу прав до нового кредитора узгоджується сторонами (боржником та новим кредитором). Якихось чітких вимог до такого порядку законодавством не встановлено, отже певні вимоги до оформлення доказування можуть бути висунуті боржником (наприклад, вимога надати нотаріально засвідчені копії підтверджувальних документів або показати оригінали таких документів та надати копії, засвідчені підписом та (в разі наявності) печаткою нового кредитора.
Так що я й висуваю вимогу ознайомити мене з первинними документами.
Взагалі це первий і останній раз коли я робив роботу вашого юриста. Наступні консультаціі платні.
После етого при каждом разговоре требую предоставить документи с начала февраля -туго.
Гдето читал что пакетная переуступка била признана судом незаконной.