Ответи мфо по законопроекту 3220

• Автор теми Автор теми Sergey235
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 831
  • Перегляди Перегляди 50K
Да хр
Да хр*н им, пусть надеяться, пошли они в ? (І), сегодня как ни странно, вообще никто не звонил, кроме глобал, те наяривают каждую минуту
У меня сегодня как ни странно звонки чуть приутихли

Готивочка мне звонилп
Готивочка мне звонили, отвечаю, каждый день по 200 раз, после этого Игоря что написала, что то нет звонков, аж страшно, что такое

Готивочка мне звонили, отвечаю, каждый день по 200 раз, после этого Игоря что написала, что то нет звонков, аж страшно, что такое
Я имела ввиду, отвечаю, ну типо, зуб даю???, я им не отвечаю, ни разу, морожусь

Я имела ввиду, отвечаю, ну типо, зуб даю???, я им не отвечаю, ни разу, морожусь
И правильно, с ними не о чем разговаривать

Сказали поедут домой бабушек будут спрашивать, соседей, вот мне интересно, откуда у них информация про моего отца, которого нет уже 22 года?‍♀️?‍♀️?‍♀️?

Сказали поедут домой бабушек будут спрашивать, соседей, вот мне интересно, откуда у них информация про моего отца, которого нет уже 22 года?‍♀️?‍♀️?‍♀️?
От туда же откуда и про моего которого нет 13 лет

И еще... не ведитесь на пролонгацию. С 01.03.2020 по 30.04.2020 МФО не имеют право начислять пеню и штрафы. Но если договор закончился, то они не имеют право начислять "обычный" процент, т.е. сумма сейчас просто замораживается. Вся их работа сплошной обман... Все их начисления противоправны:

"Строком договору є час, протягом якого сторони можуть здійснити свої права і виконати свої обов'язки відповідно до договору (частина перша статті 631 ЦКУ).

Відповідно до статей 251 – 252 ЦКУ

- строком є певний період у часі, зі спливом якого пов'язана дія чи подія, яка має юридичне значення, та визначається роками, місяцями, тижнями, днями або годинами;
- терміном є певний момент у часі, з настанням якого пов'язана дія чи подія, яка має юридичне значення, та визначається календарною датою або вказівкою на подію, яка має неминуче настати.

З огляду на зазначене, вказівка в договорі на те, що «договір діє до повного виконання сторонами своїх зобов’язань за цим Договором» свідчить про відсутність визначення в договорі строку його дії, оскільки вказівка на подію, яка має неминуче настати, а саме виконання зобов’язання, є терміном дії договору, що не відповідає вимогам статті 6 Закону.

Проценти (плата за користування кредитом) можуть нараховуватися виключно в межах визначеного договором строку кредитування. Після спливу вказаного строку нарахування процентів за користування кредитом припиняється в силу приписів статей 1048, 1054 ЦКУ (що підтверджується висновками Великої палати Верховного Суду п. 48-55 постанови від 28.03.2018 № 444/9519/12)."

У разі невиконання позичальником свого обов’язку щодо повернення суми кредиту та процентів за його користування у строк кредитування, кредитодавець має право на нарахування неустойки (ст. 549 ЦКУ) та індексу інфляції за весь час прострочення, а також трох процентів річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом (ст. 625 ЦКУ)

Написала в Нацкомфинпослуг, Верона определенный период заключала договора с нарушением норм законодательства и фактически он не имеет юр силы, в письме также пишут что стороны могут разойтись по так называемой «реституции», когда каждая сторона остаётся со своим материальным положением, т.е. оплатив им только тело кредита без процентов. И самое главное, такие решения принимаются на основе запросов пострадавших, в ответе так было и написано : «на численні запити громадян», так что пишите как можно больше, форму письма можно найти на данном сайте, сама ею воспользовалась за что безмерно благодарю форумчан. Мои разборки с ними ещё в процессе, но я верю что правда восторжествует так как крови подпили, коллажи это было самое безобидное. Всем сил и удачи у нас всё получится!!!
А мне Нацком ответил, нарушений не обнаружено, предоставьте доказательства

И еще... не ведитесь на пролонгацию. С 01.03.2020 по 30.04.2020 МФО не имеют право начислять пеню и штрафы. Но если договор закончился, то они не имеют право начислять "обычный" процент, т.е. сумма сейчас просто замораживается. Вся их работа сплошной обман... Все их начисления противоправны:

"Строком договору є час, протягом якого сторони можуть здійснити свої права і виконати свої обов'язки відповідно до договору (частина перша статті 631 ЦКУ).

Відповідно до статей 251 – 252 ЦКУ

- строком є певний період у часі, зі спливом якого пов'язана дія чи подія, яка має юридичне значення, та визначається роками, місяцями, тижнями, днями або годинами;
- терміном є певний момент у часі, з настанням якого пов'язана дія чи подія, яка має юридичне значення, та визначається календарною датою або вказівкою на подію, яка має неминуче настати.

З огляду на зазначене, вказівка в договорі на те, що «договір діє до повного виконання сторонами своїх зобов’язань за цим Договором» свідчить про відсутність визначення в договорі строку його дії, оскільки вказівка на подію, яка має неминуче настати, а саме виконання зобов’язання, є терміном дії договору, що не відповідає вимогам статті 6 Закону.

Проценти (плата за користування кредитом) можуть нараховуватися виключно в межах визначеного договором строку кредитування. Після спливу вказаного строку нарахування процентів за користування кредитом припиняється в силу приписів статей 1048, 1054 ЦКУ (що підтверджується висновками Великої палати Верховного Суду п. 48-55 постанови від 28.03.2018 № 444/9519/12)."

У разі невиконання позичальником свого обов’язку щодо повернення суми кредиту та процентів за його користування у строк кредитування, кредитодавець має право на нарахування неустойки (ст. 549 ЦКУ) та індексу інфляції за весь час прострочення, а також трох процентів річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом (ст. 625 ЦКУ)
Блин...а я об этом не подумала)))
А по сути Вы все правильно изложили...ведь если срок кредита на 30 дней ну или меньше,смотря на сколько брал...
То получается,что да...срок истекает к примеру 3,7,18 и так далее марта...а всвязи с карантином...они не имеют права начислять штрафы и пеню ..то пролонгациями,да действительно...ты продлевает срок...
А если просто не платить всвязи с карантином ..то должны тупо заморозить кредит...и ждать до 30 апреля пока ты вернёшь эту сумму....
Ну это насколько я понимаю)))

Дзвонять лише вам? Як нараховують відсотки?

В личный кабинет не захожу, но на электронку писали, что на время карантина приостановлены штрафы. У меня все номера в чс, по этому не знаю звонят мне или нет. Звонят мужу на работу, звонят маме на работу, достали всех. У мамы на работе начальник написал заяву, что бы было открыто кримінальне провадження. Думаю он этого сможет добиться.

Відповідь Кредит Каси і Готівочки на звернення що до нарахування пені, і я там ще окремим пунктом прописувала прохання про кредитні канікули. Поки лишень вони відповіли, інші мовчать тільки надзвонюють. У мене їх не багато, лише 7.
Кредит Каса хоче офіційний лист. Проблема, що з тим карантином немає де роздрукувати ((. Спробую десь знайти.
Мені Готівочка наярює 20 раз на добу. Автомат дзвонить, щодня просить до 10 ранку наступної доби внести гроші. І Швидко гроші ніяк не заспокояться, нажаль не автомат, а живі люди дзвонять. Включила режим сніжинки. Лише зі всіма веду переписку.

Вкладення

• Звернення до банку щодо штрафів на час карантину.pdf
    Звернення до банку щодо штрафів на час карантину.pdf
    79.9 Кб · Перегляди: 54
  • Screenshot_20200331-114058_1.webp
    Screenshot_20200331-114058_1.webp
    50.3 Кб · Перегляди: 67
  • Screenshot_20200331-113948.webp
    Screenshot_20200331-113948.webp
    59.5 Кб · Перегляди: 65
Останнє редагування:
Відповідь Кредит Каси і Готівочки на звернення що до нарахування пені, і я там ще окремим пунктом прописувала прохання про кредитні канікули. Поки лишень вони відповіли, інші мовчать тільки надзвонюють. У мене їх не багато, лише 7.
Кредит Каса хоче офіційний лист. Проблема, що з тим карантином немає де роздрукувати ((. Спробую десь знайти.
Если продлите, то будут обычные проценты, если нет, то тело и проценты на конец договора замораживаются. Пени и штрафов нет по закону до 30.04.2020. Вас "разводят". И еще закон не освобождает от их претензий на тело, поэтому звонки и угрозы это не остановит. Разве, что вы договоритесь на реструктуризацию через доп соглашение на почту.

Мені ще от що цікаво, чи дзвонять МФО до родичів чи колегів якщо в прострочку ввійшли от зараз, під час дії закону 3220? На яких підставах вони мають право це робити? Це ж незаконно. Тобто, конкретно до когось телефонували? Мене поки Бог береже, але хочу знати чи турбували вже у когось рідних і друзів. Щоб знати до чого готуватися.

Назад
Угорі