Голові Національної Комісії Фінпослуг
Я, ф.и.о.маю діючий кредитний договір №------- від -------- року з ТОВ «Прості займи»(Бистрозайм). Кредит був виданий на суму ------- гривен, який я повинна була повернути -------- року. У листопаді, грудні 2018 року, та січні 2019 року я вчасно робила пролонгації по кредитному договору. Взагалі я користувалася послугами Бистрозайма з 2017 року, своєчасно пролонгувала займи, а також погашала повністю, без прострочек. За нарухванням відсотків слідкувала в особистому кабінету сайту Бистрозайм. Хочу відзначити, що у особистому кабінеті відсутні копії кредитних договорів, довідки про закриті кредити та довідки про рух коштів по діючому кредиту, відсоткові ставки, штрафні суми, що є порушенням. За сімейними обставинами та хворобою я не змогла -------- року погасити, або пролонгувати кредитний договір. Наразі, станом на ------- року у особистому кабінеті значаться «звірячі» суми, а саме тіло кредиту-------- грн., та відсоткі,штрафи ------- грн. Загальна сума кредитних забов»язань з відсотками -------- грн., що значно перевищує суму тіла кредиту. Крім цього, протягом жовтня 2018-січня2019 року я сплачувала суми пролонгації, які в загальній сумі вже значно перевищили суму тіла кредиту.
Прохання до вас, як до державного регулятора, здійснити перевірку на відповідність до законодавства України договір від ------ № ---------(строк дії договору 26 днів) укладений міжТОВ«Простізайми»(Бистрозайм) та мною – ф.и.о.
На моє переконання, цей договір не є прозорим, не відповідає вимогам ЗУ «Про споживче кредитування», а саме не містить річної відсоткової ставки за кредитом та порушує частину другу статті 2 Закону України “Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг”, яка встановлює, що фінансові установи в Україні діють відповідно до цього Закону з урахуванням норм законів України, які встановлюють особливості їх діяльності; пункт 5 частини третьої статті 18 Закону України “Про захист прав споживачів”, який встановлює, що несправедливими є, зокрема, умови договору про встановлення вимоги щодо сплати споживачем непропорційно великої суми компенсації (понад п’ятдесят відсотків вартості продукції) у разі невиконання ним зобов’язань за договором. Крім цього, відповідно до п. 2 ст. 21 ЗУ «Про споживче кредитування» у договорах про споживчий кредит пеня за невиконання зобов’язання щодо повернення кредиту та процентів за ним не може перевищувати подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня, та не може бути більшою за 15 відсотків суми простроченого платежу.
Сукупна сума неустойки (штраф, пеня), нарахована за порушення зобов’язань споживачем на підставі договору про споживчий кредит, не може перевищувати половини суми, одержаної споживачем за таким договором,і не може бути збільшена за домовленістю сторін.
Надаю дозвіл на обробку моїх персональних даних.
«____»------------ року ________________________ф.и.о. полностью
Если будете отправлять через урядовый контактный центр, то количество символов ограничено. Сокращайте, пишите только основное