НБУ вперше оштрафував колекторську компанію за неетичну поведінку

не удивлен что это именно кредипроминвест, самые отмороженные с кем я сталкивался

Может поэтому они сейчас поубавили пыл. Я закрыла совсем без проблем за тело и такие же истории тут читала.
Не поубавили. Просто у всех по-разному. Я их тоже тихо закрыла летом, только коллаж был и все. А других по полной штормили.

Дублирование тем
Василевська, [01.10.21 15:45]
Вийди геть, розбійнику!
Перший пішов??????
Нацбанк наклав штраф у розмірі 102 тисяч (!) гривень на компанію, яка порушувала вимоги до етичної поведінки при стягненні боргу До фінансової установи застосовано захід впливу за порушення встановлених законом вимог щодо взаємодії із споживачами при врегулюванні простроченої заборгованості (вимог щодо етичної поведінки)
Далі, якщо будуть наступні скарги, цю компанію позбавлять ліцензії!
10 вересня мені жалілася на цю компанію жінка, близьку людину якої працівники цієї компанії, намагаючись змусити сплатити борг, тероризували, розсилаючи її колегам аморальний наклеп про те, що ця людина нібито вимагає від студентів надавати їй послуги сексуального характеру, телефонували її сусідам, вимагаючи допомогти примусити її погасити заборгованість, погрожували їй самій. Сьогодні вони за це поплатилися! Поплатилися у розмірі, що кратно перевищує те, що вони могли з неї отримати?
І так буде з кожним, хто вирішить, що йому все дозволено при стягненні заборгованості. Особисто слідкуватиму за тим, аби кожен відомий мені випадок спроб колекторів перетворити життя людини на пекло завершувався спочатку величезними штрафами до бюджету, а потім виведенням з ринку тих, хто сплутав сьогоднішні реалії договірних відносин з часами рекету.
Сотня таких кейсів і, по-перше, бюджет отримає додаткові десять мільйонів гривень, а по-друге, повірте мені, бажаючих творити беззаконня стане в сотні разів менше.
Висловлюю велику подяку усім, хто допомагав створити наш закон 1349-ІХ. Уклінна подяка Національному банку за початок великого виховного процесу. Я впевнена, що за умови продовження демонстрування регулятором жорсткої позиції щодо неприпустимості розбійницьких методів роботи з заборгованістю ми у рекордні терміни отримаємо перевихований ринок.
Кожного, хто коли-небудь потерпав від дій колекторів, зі святом – сьогодні день, коли ми починаємо шлях, завершивши який з впевненістю скажемо: "ніколи знову таке не повториться в нашій країні".
P.s.
Друзі, для полегшення роботи Нацбанку максимально фіксуйте погрози і інші порушення при намаганні стягнути з вас борги і ОБОВ'ЯЗКОВО додавайте їх як докази до своїх заяв, які надсилайте через оцю форму Звернення громадян. Так покарання знайде ваших кривдників значно швидше.
Pp.s.
Чекаю листівку з вибаченнями від експертів, які публікували у ЗМІ звинувачення у тому, що я легалізувала розбійництво і запевняли, що мій закон нічого не змінить для боржників?

Останнє редагування модератором:
Я к чему публикую этот пост депутата? По моему мнению, я предлагал это сделать ранее, нужно обязательно писать на сайт НБУ жалобы по всем косякам калов и мфо. Информация имеет свойство переходить в "критический" объем, и тогда любая, даже сверх пассивная система (НБУ) вынуждена реагировать. Чем больше людей будут писать, тем осторожнее будет поведение "звонилок".

Так что, отключаем блокировки и вызываем огонь на себя?).
Я к чему публикую этот пост депутата? По моему мнению, я предлагал это сделать ранее, нужно обязательно писать на сайт НБУ жалобы по всем косякам калов и мфо. Информация имеет свойство переходить в "критический" объем, и тогда любая, даже сверх пассивная система (НБУ) вынуждена реагировать. Чем больше людей будут писать, тем осторожнее будет поведение "звонилок".

За вчерашний день вообще ни одного звонка от калов, такое обычно изредка на выходные случается, а эо будень день. Понимаю что это не из за штрафа, тем более звонит не только кредитпроминвест, но все же такой приятный бонус. А так обычно до 10 звонков каждый день от разных кантор.
Это конечно ничто по сравнению с первым месяцем просрочек когда по 200 звонков в день было

За вчерашний день вообще ни одного звонка от калов, такое обычно изредка на выходные случается, а эо будень день. Понимаю что это не из за штрафа, тем более звонит не только кредитпроминвест, но все же такой приятный бонус. А так обычно до 10 звонков каждый день от разных кантор.
Это конечно ничто по сравнению с первым месяцем просрочек когда по 200 звонков в день было
Я тоже заметила, что вчера меньше звонков, обычно до 70 - 100(так как 19 контор) ,вчера 28

Ще б зразок тої скарги, що подіяла так...і хоча б кожен третій тут її написав ?

Это точно,, но я писала своими словами и на бумаге с подписью и потом ещё раз отправляла и все скрины смс пугалок, все голосовые, может это не они, так как не представлялись, но всё списывга на них.
И знаю что пару человек из окружения тоже писали везде и в НБУ и в кибер

Dasya, жалобы не от должника нужны, а от руководителей предприятий, соседей, родных. Сразу с записями разговоров и т.д.
Это поимеет эффект.

Как уже выше написали сама по себе жалоба не поможет. Надо тому кому звонят что бы записал разговор, и уже вместе с жалобой отправлять в НБУ. И если это звонок нарушает закон, а там например есть такие пункты - не звонить третьим лицам, должнику не больше чем два раза, на автодозвон ставить не больше чем на пол часа, ну и еще много чего.
Думаю звонок был третьей особе, вот кого-то докулупали сделал запись звонка, возможно даже не одну, и отправил жалобу что бы больше не наяривали.

А учитывая что кредитпроинвест любит наяривать всем подряд, СМСки слать, и это единственные кто даже среди ночи мне и моему окружению звонил - вот кто-то нашелся кто все сделал по закону, записи звонков и т.д.

Василевська, [01.10.21 15:45]
Вийди геть, розбійнику!
Перший пішов??????
Нацбанк наклав штраф у розмірі 102 тисяч (!) гривень на компанію, яка порушувала вимоги до етичної поведінки при стягненні боргу До фінансової установи застосовано захід впливу за порушення встановлених законом вимог щодо взаємодії із споживачами при врегулюванні простроченої заборгованості (вимог щодо етичної поведінки)
Далі, якщо будуть наступні скарги, цю компанію позбавлять ліцензії!
10 вересня мені жалілася на цю компанію жінка, близьку людину якої працівники цієї компанії, намагаючись змусити сплатити борг, тероризували, розсилаючи її колегам аморальний наклеп про те, що ця людина нібито вимагає від студентів надавати їй послуги сексуального характеру, телефонували її сусідам, вимагаючи допомогти примусити її погасити заборгованість, погрожували їй самій. Сьогодні вони за це поплатилися! Поплатилися у розмірі, що кратно перевищує те, що вони могли з неї отримати?
І так буде з кожним, хто вирішить, що йому все дозволено при стягненні заборгованості. Особисто слідкуватиму за тим, аби кожен відомий мені випадок спроб колекторів перетворити життя людини на пекло завершувався спочатку величезними штрафами до бюджету, а потім виведенням з ринку тих, хто сплутав сьогоднішні реалії договірних відносин з часами рекету.
Сотня таких кейсів і, по-перше, бюджет отримає додаткові десять мільйонів гривень, а по-друге, повірте мені, бажаючих творити беззаконня стане в сотні разів менше.
Висловлюю велику подяку усім, хто допомагав створити наш закон 1349-ІХ. Уклінна подяка Національному банку за початок великого виховного процесу. Я впевнена, що за умови продовження демонстрування регулятором жорсткої позиції щодо неприпустимості розбійницьких методів роботи з заборгованістю ми у рекордні терміни отримаємо перевихований ринок.
Кожного, хто коли-небудь потерпав від дій колекторів, зі святом – сьогодні день, коли ми починаємо шлях, завершивши який з впевненістю скажемо: "ніколи знову таке не повториться в нашій країні".
P.s.
Друзі, для полегшення роботи Нацбанку максимально фіксуйте погрози і інші порушення при намаганні стягнути з вас борги і ОБОВ'ЯЗКОВО додавайте їх як докази до своїх заяв, які надсилайте через оцю форму Звернення громадян. Так покарання знайде ваших кривдників значно швидше.
Pp.s.
Чекаю листівку з вибаченнями від експертів, які публікували у ЗМІ звинувачення у тому, що я легалізувала розбійництво і запевняли, що мій закон нічого не змінить для боржників?
Ви б пошуком навчились користуватись,а не однакові теми створювати.

Національний банк України (НБУ) оштрафував на 102 тис. грн першу фінансову установу, яка порушила вимоги під час стягнення протермінованого боргу. Рішення накласти штраф 1 жовтня ухвалив Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг.

НБУ, як регулятор небанківських фінансових установ, виявив порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки. За інформацією його прес-служби, закон порушила компанія ТОВ «КРЕДИТПРОМІНВЕСТ».

НБУ зазначає, що колектори порушили статтю 25 закону України «Про споживче кредитування». Ще у березні Верховна Рада ухвалила зміни, які покликані захистити споживачів від недобросовісних колекторів. А зокрема – тих, що вдаються до шантажу чи погроз.

Нагадаємо, у квітні президент Володимир Зеленський підписав закон, який посилює захист боржників від шантажу з боку колекторських компаній. Так, кредитодавці повинні інформувати споживачів у разі залучення колекторської компанії або відступлення права вимоги новому кредитору. НБУ також веде реєстр колекторських компаній. Наразі у ньому є 23 компанії, перші п’ять регулятор зареєстрував на початку вересня.

Про порушення колекторами законодавства можна повідомити до Національного банку. Два порушення до вимог етичної поведінки призводять до дострокового розриву договору і виключення компанії з реєстру, внаслідок чого їм буде заборонено займатися колекторською діяльністю.

Джерело
Сайт НБУ
Главное - не останавливаться на достигнутом... :acute:

Ну теперь заживем:beach:
:diska4:и тут вдруг остальные шараги начнут наше утро с вежливых звонков,по типу,доброе утро,нежелаете ли вы заплатить только тело,ждем с нетерпением Вас в нашем отделении,и вообще за всё наше непристойное поведение прощаем все Ваши долги ибо не ведали,что творили:saint::saint:

Назад
Угорі