Можно требовать за тело или в суд их посылать?

• Автор теми Автор теми MarinaMeri
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 50
  • Перегляди Перегляди 3K

MarinaMeri

Форумчанин
Дописи
68
Реакції
24
Бали
8
MarinaMeri не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Мне сегодня прислали смс, с предложением реструктуризации... Качай Грошы. Пролонгацыями тело давно покрыто. Брала у них 4000,хотят 15000...
Посоветуйте,что ответить, когда нет возможности вообще платить...

Почему бы и не попробовать просить закрыть за тело? За спрос не бьют в нос!

Мне сегодня прислали смс, с предложением реструктуризации... Качай Грошы. Пролонгацыями тело давно покрыто. Брала у них 4000,хотят 15000...
А промолчать ,и не отвечать можете???

А Вы можете просто их игнорировать...?)

Сколько у вас уже просрочки?
Я вообще не общаюсь с ними.
Тоже интересно идут они на тело или нет?

У меня они тоже сегодня проснулись. Но я к счастью на звонки не отвечаю. А что им говорить если денег то нет ( Может ЗП скоро, так решили всех снежинок потревожить))

Все залежить від вашої позиції, можна написати офіційного листа з пропозицією на юр. Адресу. Зараз пробую вирішити ситуацію такими шляхом з «веселими» шарагами. Рідні дуже замахують вирішувати щось , звернулася до адвокатів, склали звернення до МФО щодо врегулювання взаємовідноси з дисконтом , де пропонують закрити кредит як мінімум за 50% тіла кредиту. Не скажу, шо мені дало якись це результат як тільки почала писати такі звернення . Побачимо який буде результат, хоча заява складена грамотно, та чи погодяться на них наші улюблені МФО

Все залежить від вашої позиції, можна написати офіційного листа з пропозицією на юр. Адресу. Зараз пробую вирішити ситуацію такими шляхом з «веселими» шарагами. Рідні дуже замахують вирішувати щось , звернулася до адвокатів, склали звернення до МФО щодо врегулювання взаємовідноси з дисконтом , де пропонують закрити кредит як мінімум за 50% тіла кредиту. Не скажу, шо мені дало якись це результат як тільки почала писати такі звернення . Побачимо який буде результат, хоча заява складена грамотно, та чи погодяться на них наші улюблені МФО
То есть написали им полное чистосердечное признание и признание всех правоотношений и признание всех долгов...

Bolt, заява складена так, що це звернення не є визнанням заборгованості, а лише заява-оферта на врегулювання взаємовідносин з дисконтом, але Вам видніше, до чого призведе це. Я продовжувала режим «сніжинки» 1,5 міс. , поки рідні не перетворилися на колекторів з постійними наїздами, скаргами ітп. Змушена була робити хоч щось, щоб рідні заспокоїлися.

Я продовжувала режим «сніжинки» 1,5 міс. , поки рідні не перетворилися на колекторів з постійними наїздами, скаргами ітп. Змушена була робити хоч щось, щоб рідні заспокоїлися.
Звісно багато залежить від того, як саме Ви склали того листа. Факт - щоб так "гратися", треба бути дуже уважним і знатися у питанні.
Мені цікаво інше. Рідні у Вас по суті вимагають вирішення цього питання, при тому будь-якими способами і якнайшвидше, це наскільки я розумію. Разом з тим, чи готові і здатні вони дати правильні дієві поради, які не перетворять Вас на заручника цих кредитів і не призведуть до невиправдано великих переплат, а також взяти на себе хоча б моральну відповідальність за наслідки своїх вимог і порад?
? ? ?
Даже два :
" Пролонгацыями тело давно покрыто "...
" что ответить, когда нет возможности вообще платить " ...
Абсолютно согласен с Вами, советую автору темы обратить внимание на эти два обстоятельства и хорошо подумать - могут ли быть какие-то иные варианты в данном случае, кроме полного прекращения оплат. Она уже наворотила дел с проЛОХациями, вероятно на несколько тел, пора бы остановиться и закончить это рабство.
Пролонгацыями тело давно покрыто. Брала у них 4000,хотят 15000...
Что сказать, условия ТОП ?
Разве в таком случае есть разница что отвечать?) И имеет ли смысл какое-либо общение с ними в принципе...
Вы тело уже пролонгациями давно выплатили, как сами говорите. При таких обстоятельствах их не то что в суд, а на куй посылать можно смело ?

Останнє редагування:
Мактум Норсафи ви знаєте , особливої підтримки , поради чи допомоги я не побачила . Лише сварки і вимагання зробити хоч щось шоб все закінчилося. Як була з цією проблемою одна, так і залишилася. Але я й не розраховую на їх підтримку , я сама влізла в цю ситуацію, сама й буду вирішувати її.

особливої підтримки , поради чи допомоги я не побачила
На жаль, часто про таке чую і спостерігаю. Рідні люди, які здавалось би мають бути першим захистом і підтримкою, наче стають на бік зовнішніх ворогів і лише додають клопоту у й так непросту ситуацію. Навіть не вивчивши детально і об'єктивно питання по суті, щоб робити бодай якісь висновки.
Лише сварки і вимагання зробити хоч щось шоб все закінчилося
Прикро, коли все зводиться до істерики, на кшталт "зробити хоч щось". Скільки навкруги людей, котрі бояться мало не своєї власної тіні. Не здатні зупинитись, обдумати, заручитись підтримкою спеціалістів якщо потрібно і т.д... Загалом, грамотно підходити до вирішення питань. Складно бути пліч-о-пліч з такими? більше того, небезпечно
я сама влізла в цю ситуацію, сама й буду вирішувати її
Така позиція гідна поваги. Залишається з розумом підійти до справи. В першу чергу не вестися на провокації некомпетентного оточення і самих МФО.

Бажаю Вам успіху і моральних сил! Якщо будуть питання - на форумі обов'язково допоможуть. В крайньому випадку, завжди краще витратити кошти на юридичну консультацію, ніж на скажену переплату або чергову проЛОХацію ?

Мактум Норсафи, дякую Вам за підтримку , її зараз дуже не вистачає , дуже багато всього сталося за останній час. Мої МФО дуже активізувалися, кожен день нові «сюрпризи». Обдзвонили усіх кого можна і не можна, всі телефонують з питаннями, претензіями , заява в поліцію від постронніх людей за шахрайство. Страшно, що чекає мене далі...Незнаю, де беруться сили то все пережити. Вже і звернулася до адвокатів, але звісно у них немає чарівної палички вирішити усі мої проблеми і зупинити дзвінки мені та оточенню. І знову ж таки на юридичну допомогу потрібні кошти , яких і так не вистачає. Борюся, не здаюся.
Мактум Норсафи, я стала сильніша завдяки форуму і людям тут. Безмежно вдячна за це.

Bolt, заява складена так, що це звернення не є визнанням заборгованості, а лише заява-оферта на врегулювання взаємовідносин з дисконтом, але Вам видніше, до чого призведе це. Я продовжувала режим «сніжинки» 1,5 міс. , поки рідні не перетворилися на колекторів з постійними наїздами, скаргами ітп. Змушена була робити хоч щось, щоб рідні заспокоїлися.
Значит у Вас проблема с родными и именно они Вас и загоняют в угол... Не стоит идти на поводу у людей, которые ничего совершенно в этих делах не понимают...

заява в поліцію від постронніх людей за шахрайство
Заява проти Вас, я так розумію? Якщо так, скоріш за все поліція ії навіть не прийме до розгляду. Оскільки немає складу злочину. Поясню трохи. МФО полюбляє називати оточення боржника поручителями або навіть казати, що Ви оформили кредит на них, або начебто рідні та близькі несуть матеріальну відповідальність за Ваші кредити... Звісно, це не має нічого спільного з реальними обставинами і законодавством України. Співробітники правоохоронних органів з перших слів зрозуміють в чому справа і ввічливо порадять заявнику вивчити банківські поняття і Цивільний Кодекс) перш ніж сприймати балачки за істину.
Є такий варіант, що заявник запевнив поліцію, ніби Ви саме взяли кредит за його документами. Тоді відкриють кримінальне провадження звісно, але Вам нічого не загрожує. Ви не вчиняли злочинів, а значить хвилюватись про це не варто.
Чи відомо Вам - відкрите кримінальне провадження, заява зареєстрована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань? Вас викликали для надання пояснень, було будь-яке спілкування з представниками поліції? (До речі, коллектори мають таку рису - називати себе поліцейськими і слідчими. Так що в телефонних розмовах вимагайте назвати ПІБ, звання, посаду і територіальну належність - щоб пізніше перевірити інформацію).
Мої МФО дуже активізувалися, кожен день нові «сюрпризи». Обдзвонили усіх кого можна і не можна
Це "обов'язковий етап" в їх "роботі". Надалі все залежить від того, наскільки Ви і оточення покажете себе вразливими, емоційними, готовими вірити їм і платити. Чим більше контактів і емоцій - тим активніше моральний тиск, і навпаки. Добре було б усвідомити це оточенню, якщо хочуть скоріше повернути спокій.
Страшно, що чекає мене далі...
По суті, найактивніша фаза саме зараз. Далі моральний тиск зменшиться, якщо звісно не підігрівати їх ентузіазм спілкуванням і оплатами (про що сказав вище). Запевняю Вас, що через 3-4 місяці, можливо і раніше, ситуація покращиться. Залишиться лише 5 хвилин на тиждень моніторити стан справ у правовому полі (про всяк випадок) - це окрема тема, але нічого страшного теж немає.
Вже і звернулася до адвокатів, але звісно у них немає чарівної палички вирішити усі мої проблеми і зупинити дзвінки мені та оточенню
Так, все вірно. Щодо дзвінків, це мабуть найважче завдання для адвоката, в якому ніхто не стане гарантувати результат, з багатьох причин.
Можете отримати базові адвокатські консультації, для розуміння ситуації і власного спокою. Хоча на форумі є вся інформація безкоштовно:)
Коли дійсно бажано заручитися підтримкою адвоката - це в разі отримання судового позову чи накладення виконавчого напису (вірогідність і того, і іншого <1%). Наразі Вам достатньо базової консультації і вивчення форуму.
Можна спільно з юристом діяти активно, як-то листи/запити і т.п., але питання у співвідношенні витрат та ефективності. Це якщо є кошти і час.
на юридичну допомогу потрібні кошти , яких і так не вистачає
Про випадки коли дійсно необхідна юр.допомога сказав вище. Зараз раджу Вам використовувати кошти в першу чергу на задоволення власних невідкладних потреб. Ідеально - про всяк випадок залишати з кожної з/п чи інших доходів хоча б по 200-300 грн. Якщо все ж таки доведеться звернутися за правовим захистом, чи й просто для власної фінансової безпеки.
я стала сильніша завдяки форуму і людям тут. Безмежно вдячна за це.
Можливо, в деякому розумінні ця ситуація стане Вам навіть на користь. Насправді, можна зробити багато висновків щодо як себе, так і оточення, як наслідок - багато чого змінити на краще в своєму житті.

Ще раз, успіху Вам і всього найкращого!

И в чём заключается оно, это шахрайство...? В чём состав преступления... Не обращайте внимания, это блеф...
Согласен. Лучше бы окружение с таким рвением массово писало заявы на МФО за вмешательство в частную жизнь, обработку персональных данных, вымогательство и т.д. Тогда бы ситуация поменялась существенно и быстро в правильную сторону.
Но они предпочитают перевоплощаться в персональных внештатных коллекторов для близкого человека...

Назад
Угорі