заява в поліцію від постронніх людей за шахрайство
Заява проти Вас, я так розумію? Якщо так, скоріш за все поліція ії навіть не прийме до розгляду. Оскільки немає складу злочину. Поясню трохи. МФО полюбляє називати оточення боржника поручителями або навіть казати, що Ви оформили кредит на них, або начебто рідні та близькі несуть матеріальну відповідальність за Ваші кредити... Звісно, це не має нічого спільного з реальними обставинами і законодавством України. Співробітники правоохоронних органів з перших слів зрозуміють в чому справа і ввічливо порадять заявнику вивчити банківські поняття і Цивільний Кодекс) перш ніж сприймати балачки за істину.
Є такий варіант, що заявник запевнив поліцію, ніби Ви саме взяли кредит за його документами. Тоді відкриють кримінальне провадження звісно, але Вам нічого не загрожує. Ви не вчиняли злочинів, а значить хвилюватись про це не варто.
Чи відомо Вам - відкрите кримінальне провадження, заява зареєстрована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань? Вас викликали для надання пояснень, було будь-яке спілкування з представниками поліції? (До речі, коллектори мають таку рису - називати себе поліцейськими і слідчими. Так що в телефонних розмовах вимагайте назвати ПІБ, звання, посаду і територіальну належність - щоб пізніше перевірити інформацію).
Мої МФО дуже активізувалися, кожен день нові «сюрпризи». Обдзвонили усіх кого можна і не можна
Це "обов'язковий етап" в їх "роботі". Надалі все залежить від того, наскільки Ви і оточення покажете себе вразливими, емоційними, готовими вірити їм і платити. Чим більше контактів і емоцій - тим активніше моральний тиск, і навпаки. Добре було б усвідомити це оточенню, якщо хочуть скоріше повернути спокій.
Страшно, що чекає мене далі...
По суті, найактивніша фаза саме зараз. Далі моральний тиск зменшиться, якщо звісно не підігрівати їх ентузіазм спілкуванням і оплатами (про що сказав вище). Запевняю Вас, що через 3-4 місяці, можливо і раніше, ситуація покращиться. Залишиться лише 5 хвилин на тиждень моніторити стан справ у правовому полі (про всяк випадок) - це окрема тема, але нічого страшного теж немає.
Вже і звернулася до адвокатів, але звісно у них немає чарівної палички вирішити усі мої проблеми і зупинити дзвінки мені та оточенню
Так, все вірно. Щодо дзвінків, це мабуть найважче завдання для адвоката, в якому ніхто не стане гарантувати результат, з багатьох причин.
Можете отримати базові адвокатські консультації, для розуміння ситуації і власного спокою. Хоча на форумі є вся інформація безкоштовно

Коли дійсно бажано заручитися підтримкою адвоката - це в разі отримання судового позову чи накладення виконавчого напису (вірогідність і того, і іншого <1%). Наразі Вам достатньо базової консультації і вивчення форуму.
Можна спільно з юристом діяти активно, як-то листи/запити і т.п., але питання у співвідношенні витрат та ефективності. Це якщо є кошти і час.
на юридичну допомогу потрібні кошти , яких і так не вистачає
Про випадки коли дійсно необхідна юр.допомога сказав вище. Зараз раджу Вам використовувати кошти в першу чергу на задоволення власних невідкладних потреб. Ідеально - про всяк випадок залишати з кожної з/п чи інших доходів хоча б по 200-300 грн. Якщо все ж таки доведеться звернутися за правовим захистом, чи й просто для власної фінансової безпеки.
я стала сильніша завдяки форуму і людям тут. Безмежно вдячна за це.
Можливо, в деякому розумінні ця ситуація стане Вам навіть на користь. Насправді, можна зробити багато висновків щодо як себе, так і оточення, як наслідок - багато чого змінити на краще в своєму житті.
Ще раз, успіху Вам і всього найкращого!