я сегодня вычитал на одном сайте заявление в прокуратуру. без понятия(не юрист) , имеет ли смысл обращаться именно к ним, но коллега больше не жаловался)
вот пример:
Керівнику {{{{{{{{{ місцевої прокуратури №4
Иванову И.И.
Сидоров С.С.
Вул.. ХХХХХХХХХХХХХ, кв. ХХХ, м. {{{{{{{{
Паспорт: ХХ 999999
виданий {{{{{{{{ ГРВУМВС
України в
12 січня 2001
Тел. 999999999
ЗАЯВА ПРО ЗЛОЧИН
Починаючи з 1.02.2017 року я неодноразово отримував вимоги заплатити якісь грошові кошти та погрози від невідомих мені осіб, що представляються як «Укрборг», які здійснюються за допомогою телефонних дзвінків з різних номерів операторів 050 та 067:
А також з номера 044 377 77 24, Я вказав лише частину номерів, так як спочатку не звертав увагу на дзвінки, гадав, що це помилка, та не вносив номери у пам’ять телефону. Цими дзвінками невідомі мені особи вимагали сплатити якийсь борг по невідомому мені договору, укладеному навіть не з «Укрборг» а з третьою компанією, погрожували звернутися до суду з приводу примусового стягнення заборгованості шляхом накладення арешту на моє майно та доходи. Звертаю увагу на те, що я мешкаю з моєю родиною – дружиною та сином (вік – 4 роки). Починаючі з 17.02.17 дзвінки почали поступати до моєї дружини, яка вислуховує вимоги та погрози, дуже нервує та переживає з цього приводу. Дзвінки часто надходять рано вранці – 7-00…8-00, коли моя дитина ще спить, але після них просинається. А в день ми не можемо спокійно вкласти її спати, тому що знову і знову її та нас турбують ці дзвінки та погрози. Моя дружина, я та мої рідні дуже стурбовані залякуваннями примусового стягнення цієї невідомої заборгованості, переживаємо за спокій дітей та ризик втрати нашого майна, відчуваємо головні болі та мігрені з привиду цих дзвінків та погрозливих вимог.
У процесі спілкування по телефону з співробітниками «Укрборг», на підставі ЗУ «Про звернення громадян», я неодноразово просив прийняти в мене усну заяву про те, що я прошу надати на мою адресу мешкання або реєстрації належним чином оформлені та завірені документи, що підтверджують наявність боргових зобов’язань з мого боку перед «Укрборг», або іншої компанії, але в такому разі просив «Укрборг» документально підтвердити право вимагати від мене сплати якогось боргу на їхню користь. У результаті всі мої заяви були відхилені. Жодного документу: письмової вимоги, претензії, розрахунку боргу та інше, ні на адресу реєстрації (м. Шостка, Сумской обл., вул. К. Маркса, буд 12, кв.6), ні на адресу фактичного місця мешкання (м. Київ, вул. Празька 25/2, кв 152) я не отримував.
Останньою дією «Укрборг» що змусила мене подати заяву про злочин, став факт того що дзвінки почали надходити в автоматичному режимі, мені та моїй дружині, кожні 3-5 хвилин(що підтверджує скріншот), в яких мерзотний голос автовідповідача повторює фразу з вимогою сплатити борг.
Враховуючи, що я не визнаю наявності жодних цивільно-правових стосунків з «Укрборг», що я не отримував жодної письмової претензії, розрахунку боргу, повістки до суду, або рішення суду, а систематично, щодня, отримую необґрунтовані вимоги та погрози про вчинення дій майнового характеру (посягання на доходи та майно) щодо мене з боку невідомих осіб, від чого відчуваю погіршення стану здоров’я та атмосфери в сім’ї, відсутність спокою за здоровий психологічний стан своїх дітей та рідних, переживаю за цілісність і недоторканність свого майна, вважаю, що дії даних осіб можна кваліфікувати за ст. 189 «Вимагання», ст. 355 «Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань» та ст. 182 «Порушення недоторканості приватного життя» КК України.
На підставі викладеного, керуючись ст. 94, 95, 97, 98 КПК України, ст. 182, 189, 255, 355, 383 КК України, ЗУ «Про звернення громадян», ст. 23 Закону України «Про інформацію», ст. 97 КПКУ, Конституцією України,
ПРОШУ:
1. Провести ретельну та всебічну перевірку фактів по суті даної заяви, за результатами якої прийняти відповідні заходи у відношенні осіб, що іменують себе «Укрборг».
2. Про результат проведеної перевірки повідомити мене письмово у встановлений законом термін, на електрону пошту