Щоденник Лудоманія та борги vs моя боротьба з ними (мої дії)

• Автор теми Автор теми RoK
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 114
  • Перегляди Перегляди 11K
Привіт усім!
Не писав тут вже пів року, здебільшого через зайнятість, але за цей час у моєму житті багато чого змінилося.

Народження сина та фінансові зміни​

Почну з головного: у мене народився син Віктор, якому зараз майже 4 місяці! Ця подія значно вплинула на мої витрати, але водночас відкрила нові можливості. Окрім основної роботи (з якою, до речі, є деякі проблеми), у мене з'явилася постійна додаткова робота, що приносить +7-8 тисяч гривень на місяць, а також два додаткові підробітки з різним доходом.
Минулого місяця мені вдалося заробити сукупно 33 тисячі гривень, що вдвічі збільшило мій основний дохід!

Придбання, витрати та нові цілі​

За цей час я придбав деякі речі, зокрема телефон для дружини та диван у квартиру (мінус 25 тисяч гривень). Також було багато витрат, пов'язаних з дитиною, але все чудово!
Моя мета – до 6 серпня закрити ВСІ борги!
Наразі я продовжую залишатися "поза грою" і поки що не планую повертатися

photo_2025-06-12_15-11-00 (3).webp
.
Вітання.

...Наразі я продовжую залишатися "поза грою" і поки що не планую повертатися...
Чому "поки що?" Як писали вище, від нормального життя до прірви лише одна ставка.

Молодець що не ставите, але дивіться, хоч борги і є, ви всеодно щось купуєте, якось забезпечуєте сім'ю, одна лише ставка вас уб'є морально, це буде катастрофа, забудьте про ставки назавжди, і так, щиро вітаю з народженням дитини))) все буде добре.

Чому "поки що?" Як писали вище, від нормального життя до прірви лише одна ставка.

Молодець що не ставите, але дивіться, хоч борги і є, ви всеодно щось купуєте, якось забезпечуєте сім'ю, одна лише ставка вас уб'є морально, це буде катастрофа, забудьте про ставки назавжди, і так, щиро вітаю з народженням дитини))) все буде добре.
Так, бажання інколи виникає. В минулому році так і було. я поповнив ігровий рах, зробив пару ставок, і успішно програв, і більше дурних думок не було довго. Скоріш за все якось так і зроблю колись. десь зірвусь. мені буде не шкода тієї тисячі, аби не було дурних думок. Контролювати себе навчився, але мозок не обдуриш!)

Контролювати себе навчився, але мозок не обдуриш!)
Ну так я о чем.

3 года не играл, один вечер в игре, уже и не помню сколько задепал, вроде пару тыс и разгребаю с ноября пару сотен тыс долга, а в планах было покрутить немного, пару сотен плюсом и вывести, заблокировать аккаунт... пошло поехало и выигрывал нормально и проигрывал потом и снова... короче лудозапой... что тебе рассказывать... аккуратнее с этим, снова затянет. Оно кайфа не принесёт та одна-две ставки, смысл? Мозок же не обдуриш, он вспомнит плюсовые дни и обязательно захочет повторить то состояние.

Останнє редагування:
Так, бажання інколи виникає. В минулому році так і було. я поповнив ігровий рах, зробив пару ставок, і успішно програв, і більше дурних думок не було довго. Скоріш за все якось так і зроблю колись. десь зірвусь. мені буде не шкода тієї тисячі, аби не було дурних думок. Контролювати себе навчився, але мозок не обдуриш!)
Я вам би сказав так, читаючи вашу історію і такі слова "бажання інколи виникає" Вбийте це бажання, якщо вам дорога ваша сім'я, ваша дитина.
Працюйте, і витрачайте зарплату на свою сім'ю.

Якщо у вас інколи виникає таке бажання, поставити...чи через рік, чи два, чи п'ять, воно візьме вверх і ви знову підете по кругу. І будете в такій ямі, що все попереднє буде цветочками. Тепер ви не один, як колись з батьками. Живіть так, щоб бути прикладом для своєї дитини, і щоб їй не прийшлося колись слухати про батька, який по вуха в боргах.

Всього хорошого

Моя мета – до 6 серпня закрити ВСІ борги!
Наразі я продовжую залишатися "поза грою" і поки що не планую повертатися
Всім привіт, давно не звітувався, і час вже який собі надав вже прострочений!)))

За цей час багато чого сталось цікавого в моєму житті. Але давайте по порядку, вірніше по факту:

1. (-) Борги до 6-серпня не закрив, і тільки збільшив(хоча там було майже в нуль).
2. (-) Увійшов у гру, правда ненадовго, поповнив на 2 к, спустив їх за пару днів, і відбив знову на якийсь період знову грати. Приймаю це як щорічна плата за мої гріхи))

Мій теперішній статок:

photo_2025-09-09_09-03-15.webp

Що ж було хорошого за цей період:
(+) Повіз сім"ю на відпочинок, зняв домік в лісі і трішки відпочили.
(+) Похрестив дитину
(+) Купив ще один диван та пуфи 5х1 = -26к
(+) Купи два столи, один ком"ютерний один кухонний = -8к
(+) Відсвядкував власне день народження, ну там по витратах +/-.

Хоч і живу поки в мінус, але квартиру треба доробити до кінця це наш затишок. Тому ще якийсь період в мінусі буду жити.
(+) Продовжую залишатись в пільговому періоді по кредитці, не переплачуючи ні копійки. Чудово доречі виходить з держ кешбеком, джеякі місяці закриваю по 3к.

(+/-) Все так само, маю основну роботу, і трішки підробіток. Загалом в середньому маю дохід в місяць 27-28к

Останнє редагування:
🔥 Прорив! Виходжу на фінішну пряму!
Всім привіт!) Час для проривного фінансового звіту!

💰 Рекордний дохід:
Отримав рекордний для себе транш — 54 450 грн! (ЗП-19К + 27К-підробітки(один з них за 3 місяці) + 10К спорт/Подарунки ДН/кешбек).

🎯 Ключові досягнення:
  • Повністю перекрив свою картку ПУМБ
  • Покрив 8,3К кредитного боргу дружині.
    * Поки не вийшов в + сказав дружині користуватись своєю кредиткою, потім яку в кінці місяці покриваю)
  • Зменшив загальний борговий статок з -28 035 грн. до -1 535 грн.

photo_2025-10-16_11-30-14.webp

🚀 Фінансовий статус:
Мій борг наблизився до п'ятирічного мінімуму і становить лише -1 535 грн! Це означає, що наступний звіт (через 2-3 тижні) буде позитивним!

✅ Наступна ціль до 10.11:
  • Скоротити кредитний ліміт карток мінімум на 50%. Та поступово зменшувати їх залежність.
  • Закрити дружині борг по кредитці(новий буде) ~8-10к
  • Закрити повністю ВСІ БОРГИ(4)

🔥 Прорив! Виходжу на фінішну пряму!
Всім привіт!) Час для проривного фінансового звіту!

💰 Рекордний дохід:
Отримав рекордний для себе транш — 54 450 грн! (ЗП-19К + 27К-підробітки(один з них за 3 місяці) + 10К спорт/Подарунки ДН/кешбек).

🎯 Ключові досягнення:
  • Повністю перекрив свою картку ПУМБ
  • Покрив 8,3К кредитного боргу дружині.
    * Поки не вийшов в + сказав дружині користуватись своєю кредиткою, потім яку в кінці місяці покриваю)
  • Зменшив загальний борговий статок з -28 035 грн. до -1 535 грн.

photo_2025-10-16_11-30-14.webp
🚀 Фінансовий статус:
Мій борг наблизився до п'ятирічного мінімуму і становить лише -1 535 грн! Це означає, що наступний звіт (через 2-3 тижні) буде позитивним!

• Скоротити кредитний ліміт карток мінімум на 50%. Та поступово зменшувати їх залежність.

З наступного апдейту вже можна починати накопичувати гроші)

Я б порадив ОВДП -- 16%+ річних, без подактів, і в разі чого можна швидко продати не втрачаючи зароблені відсотки.

Рекомендую ICU:

Я б порадив ОВДП -- 16%+ річних, без подактів, і в разі чого можна швидко продати не втрачаючи зароблені відсотки.

Рекомендую ICU:

я б радила накопичити фінансову подушку на пів року для сім'ї, вилізти з кредитних лімітів по картках назавжди ) ось тоді вже можна говорити ро фінансову свободу ;)

Рекомендую ICU:

Я вже маю $300 заощаджень. Продовжую економити, і щойно вийду в плюс, почну поетапно докуповувати меблі та необхідні речі в квартиру. Запланована сума на це — близько 20000–30000 грн.

Серед першочергових цілей також лікування зубів (там є багато невирішених проблем, які вимагають уваги) та оновлення гардероба. Додатково, до Нового року очікуються 5 днів народження близьких(Козероги), це будуть хороші витрати.

Розраховую, що я закрию ці базові потреби до січня. Це дозволить мені вже з Нового року стабільно відкладати від $200 щомісяця. Сума невелика, але це реальний старт.

Доброго дня! Пропоную огляд мого фінансового прогресу. Рух є, хоча і не без складнощів.

✅ Позитивні Зміни та Активи

• Ліміти Кредитних Карток (Оптимізація):
    • ПУМБ: Зменшив ліміт з 25 000 грн до 10 000 грн. Залишаю для вигідної оплати комунальних послуг.
    • Монобанк: Скоротив ліміт з 40 000 грн до 30 000 грн. Активний борг при цьому складає 17 000 грн.
  • Інвестиції: За кошти держкешбеку придбав 2 облігації на річний термін.
  • Накопичення: Збільшив валютні активи, купивши додатково 100$.
  • Дохід за Листопад: Заробив 40 000 грн (з них 10 000 грн ще очікую на виплату).

📉 Борги та Фінансові Зобов'язання

• Активні Зобов'язання:
    • Кредитний борг Монобанк: 17 000 грн (залишок ліміту 30 000 грн).
    • Допомога в закритті боргу (для дружини): близько 6 000 грн.
    • Інші зобов'язання (захід спортивний, винен): 4 000 грн.
Загальна Сума Боргів: 27 000 грн (17 000 грн + 6 000 грн + 4 000 грн).
Примітка: Повернення боргу дружині наразі ускладнене через затримку розрахунку зі мною

💰 Загальний Фінансовий Стан

Заборгованість (Мені винні):
  • Друзі/колеги/робота винні мені: 18 000 грн.
  • Невиплачений Держкешбек: 3 100 грн.
  • Чистий Фінансовий Статок : Загальний фінансовий статок вже плюсовий і складає 16 700 грн.
    photo_2025-11-13_11-27-26.webp

📈 Фінансовий звіт за минулий місяць

💰 Доходи

• Загальний дохід: 51 000 грн. Це є рекордним показником.
  • Нове джерело доходу: Освоєно підробіток – таксі (Uklon). З 15 по 30 листопада виконано 101 поїздку.

📉 Витрати

• Загалом витрати склали 40 700 грн.
  • Основні статті витрат: придбання меблів для квартири, речей для дитини, та два подарунки на день народження рідним наперед купляні на чорну п"ятницю.

💵 Поточний фінансовий стан

Загальний фінансовий статок (всі активи) наразі становить 29 000 грн (без урахування не виплаченого кешбеку).
КатегоріяСумаЦіль до 1.10.26
Банківські рахунки-6 148 грнЗавжди мати 5к власних коштів.
Готівка (ГРН)3 000 грн
Готівка (USD)400 $Збільшити до 500$
Мені винні13 100 грнПоловину маю повернути до НГ
Державні облігації2 шт.До кінця року має бути 5.
Очікувані надходження4000кНевиплачений державний кешбек

Головна ціль: Увійти в новий рік з 0 боргів по всіх показниках, та наростити фінансову подушку.
Отримати очікуваний дохід: 40к, та не витратити більше 25к(станом на зараз:10 700)

Останнє редагування:

📈 Фінансовий звіт за минулий місяць

💰 Доходи

• Загальний дохід: 51 000 грн. Це є рекордним показником.
  • Нове джерело доходу: Освоєно підробіток – таксі (Uklon). З 15 по 30 листопада виконано 101 поїздку.

📉 Витрати

• Загалом витрати склали 40 700 грн.
  • Основні статті витрат: придбання меблів для квартири, речей для дитини, та два подарунки на день народження рідним наперед купляні на чорну п"ятницю.

💵 Поточний фінансовий стан

Загальний фінансовий статок (всі активи) наразі становить 29 000 грн (без урахування не виплаченого кешбеку).
КатегоріяСумаЦіль до 1.10.26
Банківські рахунки-6 148 грнЗавжди мати 5к власних коштів.
Готівка (ГРН)3 000 грн
Готівка (USD)400 $Збільшити до 500$
Мені винні13 100 грнПоловину маю повернути до НГ
Державні облігації2 шт.До кінця року має бути 5.
Очікувані надходження4000кНевиплачений державний кешбек

Головна ціль: Увійти в новий рік з 0 боргів по всіх показниках, та наростити фінансову подушку.
Отримати очікуваний дохід: 40к, та не витратити більше 25к(станом на зараз:10 700)
Це дійсно достойне поваги! Головне без .....

:bye:Входжу в новий рік без жодних боргів, хіба що за комуналку за грудень!))

Також роблю важливий крок для здоров’я: нарешті наважився піти до стоматолога, проблеми були явними. Вже зробив 3D-томографію та професійну гігієну, маю на руках план лікування. 29-го числа йду лікувати перші зуби.

Вартість усього курсу — від 105 000 грн. Це дещо сповільнить мої накопичення, але в борги не лізтиму, оскільки лікуватимуся поступово. Можливо, ще розгляну варіант більш бюджетної клініки, бо це реально дорого.

Ну і звичайно витрати суттєво зростуть вже з цього місяця!)

Назад
Угорі