Кинула курити - набрала до своїх круглих форм кілька кг. При моїм невисокім рості - це проблема, якби. Перший місяць жор страшний день і ніч. Отямилася коли всі штани почали зрадливо тріщати і ні зігнутися ні розігнутися, весняна курточка стягувала руки (можна себе тішити, що накачала біцуху, але уви) і не хотіла защіпатися. Я глянула правді в очі і задумалася над своїм раціоном. Залипала над відео з ютуба, заморочилася над правильним харчуванням, задивлялася і пробувала повторити асани з йоги, потім зацікавилася вегетаріанством, а в кінці - веганством. О, боже! Я веган!
Здавалося б, така несуттєва відмова перманентно дихати димом потягнула за собою ланцюжок глобальних у моєму всесвіті змін.
Раніше на кухню я йшла із злобою і вважала марною тратою часу пекти якусь шарлотку чи смажити чебуреки. А зараз я як дослідник в Антарктиці із задоволенням відкриваю для себе такі чудесні продукти як нут, чечевиця, соя, булгур, бурий рис, насіння чіа, льону, кунжуту, горіхи, не зажала купити оливкову олію (три пачки колись любимого бонду за літр олії), смакую морську капусту і реально балдію)) а ще на зміну спеціям типу "До риби" з сіллю на першому місці по складниках і глутаматом натрію на третьому прийшли спеції типу базилік, кумин, орегано, коріандр, мускатний горіх, цілий незвіданий пласт нових смаків, це реально круто
Замість фанти чи просто солодкої бурди у ПЕТ пляшках, які були постійно в хаті, купила фільтр для води і п"ю з своєї криниці чисту воду, варю узвар чи відкриваю домашній компот, яких валом.
а ще на зміну відчуттю важкості, налитості, нестачі кисню прийшла легкість і бадьорість. Я встаю зранку без будильника і в середньому на 2-3 години швидше ніж торік. І ще, здається, проходить моя агресивність, яка активізувалася коли кинула курити.
Я не те, що тримаюся без курива, а реально тішуся, що так все сталося, прокуривши половину життя. І вже не знаю, що має статися, щоб я знову почала курити.
На сьогодні не курю 91 день, зекономила 3031 грн і 6 днів.