Щоденник Крипто-лудоманія. 800 тис боргу. Спроба вибратись

Хочу подякувати за вашу розповідь! Сама опинилася в дуже скрутному становищі з цими МФО. Років 5 тому також на фьючерсах втратила близько 3к $, але тоді гарно заробляла, хоча і в кредити влізла. Дуже вчасно припинила платити, закінчилося судом на мою користь з моно, ідея списали пів тіла (120 к) але кошмарили дзвінками знатно. Після цього кредити в банках для мене неможливі, чому і рада. АЛЕ! В цьому році я дізналася про МФО, а трохи раніше про бінарні опціони( Піду писати мабуть свій щоденник. Бо тяжко капець. Ночі не сплю, сьогодні от до ранку читала форум. Бо наодинці з цими думками просто жесть.
Наснаги вам в боротьбі з боргами і причинами які спонукають брати кредити в МФО. Хоч це важко але бажано заспокоїтись і щоб ця ситуація не впливала на ваш сон чи їжу - це база без якої погані думки беруть верх

Оновлення 05.01.26 протермінування 90-110 днів
Усіх з Новим Роком!
Ділюся прогресом за грудень 2025:
Закрив :
FirstCredit за тіло 5000 через процедуру прощення відсотків та штрафів.
LegkoCredit – 4300 тіло + 700 грн
TrebaCredit – 9800 тіло + 200грн

Домовився про реструктуризацію:
Кредит плюс нарахували майже 90 тис - пропонували за тіло одним платежем, погодились на розбиття тіла 33000 на 5 платежів по 6600 раз в місяць. Вніс перший платіж.
SOS Credit приємно здивував. При тілі 26000 запропонували закриття кредиту одним платежем 16400. Врахували платежі до протермінування. Після 3-х днів перемовин погодились на мої умови - 2000 гарантійний платіж, який відразу вніс. Далі 3 платежі по 4800 раз в місяць.
Слон з тіла 8000 хотіли 38000))) після дня перемовин погодились на розбиття тіла на 4 платежі раз в місяць по 2000. Перший вніс.
Вийшло так багато погасити, бо несподівано отримав річну премію. Дуже соромно та картаю себе, що такі суми йдуть на погашення боргів, а не в сімейний бюджет. Але це приємніше ніж "втрачати" усе під час лудки.
Серед свого списку МФО знайшов #1 по неадекватності апетитів, це Процент – з тіла 8000 намалювали 5x 40000 по супер лояльній пропозиції пропонували закрити за 24000. Та продовжують дзвінки до роботодавця.
Відклав процедуру банкрутства до першого програшу в суді з суттєвим множником тіла.

Оновлення 31.01.26

Протермінування приблизно 4-4,5 місяці

Вітаю, от і ще один місяць позаду. Якщо чесно, у цьому місяці не вдалося закрити жодного кредиту - всі кошти пішли на платежі по реструктуризаціях:

ШвидкоГроші: тіло 13 000. Домовились на 20 000, розбили на 4 платежі. Вніс уже 3-й платіж - 5 000.
SOS Credit: тіло 26 000. Домовились на 16 400: 2 000 гарантійний платіж + 3 платежі по 4 880. Вніс перший платіж.
Кредит Плюс: тіло 33 700. Домовились на 5 платежів по 6 600. Вніс 2-й платіж.
Слон Кредит: тіло 8 000, розбили на 4 платежі. Вніс 2-й.
Неочікувано вдалося домовитися по ТОП1. Вони продали кредит з тілом 22 000 Фінбусту, а ті - Технофінансу. У перший же день після купівлі запропонували закрити все одним платежем за 16 400. Домовився розбити на 5 місяців по 3 257. Перший платіж уже вніс.

Кредити почали активно «гуляти» по колекторських компаніях, тому промоніторив, що маємо зараз:
Манівео та Лімон - Таліон Плюс
Тенго - Факторинг Партнерс
Панго - ЄПАБ
Мілоан - Кредит Кепітал
Єгроші - Кредит Кепітал - Фінбуст

Банки теж сильно активізувалися. Найбільше - Ідея: майже через день шлють листи про можливий позов до суду. ПУМБ кілька разів надсилав SMS про суд. Навіть Моно прислав паперовий лист про виїзну кредитну комісію з датою і часом)
По термінах розумію, що суди вже не за горами. Підкажіть, будь ласка, орієнтовну вартість послуг адвокатів у судах з банками та МФО.
Місяць був дуже важкий. Постійно накриває думка, що ці гроші недоотримує моя сімʼя, а моє минуле хобі надто дорого обходиться для них. Тому найближчі місяці концентруююсь на збільшенні доходу

Zoltan, треба накривати на стіл чи вони з своїм приїдуть?:посмішка:
Стіл, то по багатому, а в мене кредити, думав натяк що хоча б прибратися в хаті)

VIP_Client_MFO, ви молодець що розгрібайте всі ці кредити, з часом все виплатите. Далі головне не взяти нові 🫂
Дякую за підтримку

Назад
Угорі