Курцям раджу не чекати 24 години, а кидати)
Про спонтанні покупки: думаю справа в тому що лише починаю вчитися.
Знижка на шоколадки норм, купив по 32, а в супермаркетах такий шоколад по 42-45.
Тут дарма. Є класна тема мінімалізму, але то треба гармонійно прийти, не змушуючи себе.
Одне з правил: купувати тільки найвищої якості речі і коли дійсно потрібно. Купуючи одну, потрібно такої ж самої позбутися. Сам думаю по приїзду додому роздати/викинути 80% речей, бо половину з того не одягав років 3. Взуття пар 8, а ношу одну і все таке. Більше того, всю зиму проходив в одному комплекті, міняю лише футболки і спіднє, бо мені так зручно, нащо три шафи одягу, питання риторичне.
То ділися досвідом і висновками, як практик)
Звісно що потрібно з дитинства, та у більшості батьки самі далекі від цього. Виходить змушені шляхом навчання на помилках вчитися зараз.
З метою ділитися досвідом і думками, інформаційного обміну.
Для себе трактую як вміння (саме вміння, а не розуміння), збільшувати свій капітал на постійній основі, планомірним розподілом ресурсів.
Не брати кредити, якщо це призведе до даремних переплат, брати-щоб заробити більше коштів.
Стримуватися від імпульсиву, гоніння за модою і бажання здаватися тим ким не є, а купувати лише дійсно потрібні речі високої якості на власні кошти.
Мати фінансову подушку для надзвичайних подій.
Грамотно вкладати щомісячні надлишки ресурсів, для того щоб захиститися від інфляції, в подальшому отримувати більше, а працювати-менше.
Ну і подібне.