Чи допоможе заява в прокуратуру,кібер?

• Автор теми Автор теми Nateshuk
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 9
  • Перегляди Перегляди 207

Nateshuk

Форумчанин
Дописи
75
Реакції
2
Бали
3565
Nateshuk не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня. Подавала заяву в поліцію на біт, минув місяць, реакції ніякої тільки терор більший. В поліції натякнули що ця заява нічого не дасть і грубо кажучи що я можу з нею в туалет сходити.
Чи хтось подавав в прокуратуру,кібер? Чи допомогло. Біт і кріпсі

Доброго дня. Подавала заяву в поліцію на біт, минув місяць, реакції ніякої тільки терор більший. В поліції натякнули що ця заява нічого не дасть і грубо кажучи що я можу з нею в туалет сходити.
Чи хтось подавав в прокуратуру,кібер? Чи допомогло. Біт і кріпсі

Наврядчи щось дасть, пів року назад «правоохоронці» зробили показову порку криптошараг, але на їх діяльність це ніяк не вплинуло, працюють далі. (Це при тому що їхні власники відомі і знаходяться в Україні) вони діляться з тим ким потрібно і тому впливу на них немає

Наврядчи щось дасть, пів року назад «правоохоронці» зробили показову порку криптошараг, але на їх діяльність це ніяк не вплинуло, працюють далі. (Це при тому що їхні власники відомі і знаходяться в Україні) вони діляться з тим ким потрібно і тому впливу на них немає
Бо я то змирилася з терором,але все рівно нерви б'ють. А родичі/сусіди/знайомі в шоці. Як не доказувала що я не давала їх номера,мало хто вірить

Вони отримали підозру й "гасяться на тюрьмі"лише з тієї підстави,тому що застосовували фізичний вплив... тобто, то є силовий блок..."м"ясо", я майже певен, що їм навіть "кабана" не загонять на старуху.

****** на сам ранок вже тероризують з Крипсі, порозсилали паспорт, що чекати далі? деякі родичі поблокували їх. десь приблизно 20-ий день протермінування

****** на сам ранок вже тероризують з Крипсі, порозсилали паспорт, що чекати далі? деякі родичі поблокували їх. десь приблизно 20-ий день протермінування
Незнаю як кріпсі,біти дзвонять,істерять і доводять до істерики. Кріпсі поки мовчать

Вони отримали підозру й "гасяться на тюрьмі"лише з тієї підстави,тому що застосовували фізичний вплив... тобто, то є силовий блок..."м"ясо", я майже певен, що їм навіть "кабана" не загонять на старуху.
Це суміш тюремного, кримінального та правоохоронного жаргону. Розшифрую по частинах.

«Вони отримали підозру й “гасяться на тюрьмі”…»

• Отримали підозру — їм офіційно повідомили про підозру у вчиненні злочину.
  • Гасяться — ховаються, уникають відповідальності, або ж перебувають у СІЗО/під вартою й не проявляють активності. У різних регіонах цей вислів може мати трохи різні значення.

«…лише з тієї підстави, тому що застосовували фізичний вплив…»

Тобто автор вважає, що підозру та арешт отримали не всі учасники схеми, а саме ті, хто безпосередньо застосовував силу або насильство.

«…тобто, то є силовий блок…»

Силовий блок — люди, які займалися залякуванням, вибиванням боргів, фізичним тиском, а не оператори кол-центру чи організатори фінансової схеми.

«“м’ясо”»

У кримінальному жаргоні «м’ясо» — це виконавці нижчої ланки, яких легко замінити. Тобто не організатори, а звичайні “солдати”, яких можуть «підставити» або зробити крайніми.

«…їм навіть “кабана” не загонять…»

Тут «кабан» — жаргонне слово, яке може означати:

• серйозне обвинувачення;
  • «важку» статтю;
  • або співкамерника/впливового кримінальника, залежно від контексту.

У цьому реченні найімовірніше мається на увазі серйозне обвинувачення чи додаткові тяжкі епізоди.

«…на старуху»

«Старуха» — також тюремний жаргон. Найчастіше означає:

• вже наявну кримінальну справу;
  • «стару» справу або вже існуюче провадження, до якого можуть додати нові епізоди.

Якщо перекласти всю фразу звичайною мовою

«Їм повідомили про підозру і вони зараз перебувають під вартою (або переховуються) лише тому, що саме вони застосовували фізичне насильство. Це були звичайні силові виконавці (“м’ясо”), а не організатори. Думаю, їм навіть не будуть додавати нові тяжкі обвинувачення до вже існуючої справи.»

Якщо це повідомлення стосується саме BitCapital, то автор, схоже, проводить різницю між:

• організаторами та керівниками схеми;
  • операторами кол-центру;
  • силовиками/виконавцями, які погрожували чи застосовували фізичний вплив.

Водночас значення вислову «кабана не загонять на старуху» не є загальновживаним — це вузький кримінальний жаргон, і без контексту середовища його можна тлумачити по-різному. Найімовірніше, тут мається на увазі, що їм не інкримінуватимуть додаткові тяжкі епізоди чи обвинувачення понад уже наявні.

Назад
Угорі