Не работал, но у меня так всегда все в жизни... Как не одно так другое, вот и правду научился выкладывать постепенно, может и не правильно це, но такой я есть, а ник писал ещё как была зависимость и побольше долгов.
Не запарюйтесь з поясненнями))) ви ситуацію свою розповіли, питання поставили, відповіді отримали. А далі, як і у будь якому соціальному об'єднанні, люди з трохи більше розгуляною фантазією і бажанням трошки пописати (не засуджую, сам такий)))), починають включати знавців, екстрасенсів, психологів ,аналітиків, і абсолютно спокійно та авторитетно , розкажуть вам хто ви , шо ви, як ви жили і як вам жить))) і для цього їм достатньо одного-двох повідомлень, з описом однієї ситуації з вашого життя. Це нормальна практика))) я за це і люблю групи і форуми. Тому не беріть близько до серця , нашу любов до роздування з мухи слона чи побудови багаторівневих теорій)))))
По вашій ситуації. В мене складається такий ланцюжок.
Не розповів дружині про одне МФО. Може ці сини і дочки гулящої собаки знайдуть контакти дружини і ваш з нею звязок, може ні. Тут 50/50. З кредитом все одно треба щось робити, або оплачувати, або забити. Якщо оплачувати (хоча б тіло) то треба або витягувати гроші з бюджету, (якщо він спільний) і відповідно розповісти/нап*діти на що вони підуть, або знайти ліваковий дохід і не розповісти про нього. Якщо не оплачувати, то може прилетіти ВНН і блокування рахунків або навіть арешт майна. Це потрібно буде також якось пояснити, плюс пояснити витрати на юриста. Хіба що майна не є, офіційної роботи, карток і рахунків в банках теж. Тоді +- пофіг. І лишається ще один варіант, як дружина зможе дізнатись. Банально , проговорится хтось зі спільних знайомих, яких задовбують маніки. І ніколи не вгадаєш, як і коли це станеться.
То я до того, що якщо не розказати зараз, потім можуть трапитись ситуації, коли прийдеться не розповідати, а випрадовуватись. Які будуть наслідки та реакція, навіть вам не до кінця відомо. Від "та й похрін закриємо і їх" до "пакуй манелі і нафіг з перед моїх очей". Повторюсь, це моє бачення ситуації))))