Борги за договорами факторингу з регресом дозволять стягувати через виконавчий напис нотаріуса

• Автор теми Автор теми Vasabi
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 6
  • Перегляди Перегляди 137

Vasabi

✩ Premium ✩
Дописи
299
Реакції
222
Бали
5125
Vasabi не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня потрапила на очі ось така стаття.Роз'ясніть будь ласка. Якщо є факторинг, то можуть зробити напис?

Факторинг — це фінансова послуга для бізнесу, який продає товари чи послуги з відстрочкою платежу. Іншими словами, банк не знайшов впливу на боржника і продав цей договір за дешево.

Так, як банк так і факторінгова компанію може зробити виконавчий напис нотаріуса. Тільки спочатку їм потрібно подати до суду і обов'язково виграти цю справу. І коли воно набере законної сили, тоді вже бігати до виконавців

Факторинг — це фінансова послуга для бізнесу, який продає товари чи послуги з відстрочкою платежу. Іншими словами, банк не знайшов впливу на боржника і продав цей договір за дешево.

Так, як банк так і факторінгова компанію може зробити виконавчий напис нотаріуса. Тільки спочатку їм потрібно подати до суду і обов'язково виграти цю справу. І коли воно набере законної сили, тоді вже бігати до виконавців
Доброго дня. Автор мабуть не те мав на увазі... Активно мусуються чутки про повернення можливості вчиняти нотаріусами виконавчі написи навіть на не посвідчених нотаріально договорах, не зважаючи на військовий стан.... а також можливість кредитором застосовувати норми ст. 625 ЦК У. І я схиляюся до того, що це пролобіюється та рано чи пізно відбудеться. Це питання часу, адже всі чудово розміють кому належить цей "бізнес".

Доброго дня. Автор мабуть не те мав на увазі... Активно мусуються чутки про повернення можливості вчиняти нотаріусами виконавчі написи навіть на не посвідчених нотаріально договорах, не зважаючи на військовий стан.... а також можливість кредитором застосовувати норми ст. 625 ЦК У. І я схиляюся до того, що це пролобіюється та рано чи пізно відбудеться. Це питання часу, адже всі чудово розміють кому належить цей "бізнес".
Поки що це вилами по воді писано. ВНН на непосвідченому нотаріально договорі - це юридичний абсурд. За це на початку війни "обнулили" десятки "чорних нотаріусів". А факторинг тут ні при чому - напис вчиняється на кредитному договорі, а не на договорі факторингу.

Поки що це вилами по воді писано. ВНН на непосвідченому нотаріально договорі - це юридичний абсурд. За це на початку війни "обнулили" десятки "чорних нотаріусів". А факторинг тут ні при чому - напис вчиняється на кредитному договорі, а не на договорі факторингу.
Я десь зазначив,що події, які я описую відбудуться завтра? Я гарно знаю де знаходжусь, і якщо "прогрів" пішов, то чого слід чекати. А процедура вчинення ВН мені добре відома.

Про це вже ідуть розмови в деяких судах, в багатьох їхні папки-мамки,дідусі-бабусі,тітки-дядьки займають посади на рівні ап.інсанції та касаційної. І та публіка я не памятаю,щоб погано прогнозувала. Та й в пресі вже це обговорюється.

Вкладення

• ПОКРАЩЕННя.webp
    ПОКРАЩЕННя.webp
    83.4 Кб · Перегляди: 10
Останнє редагування:
Про це вже ідуть розмови
ВНН на не посвідчених нотаріально кредитних договорах давно, ще до початку визнавали такими, що не підлягають виконанню. Нотаріус вчиняє ВНН на сторонньому договорі - це повний абсурд! Намалював на колінах (підробив) договір на Івана-Петра-Степана =і отримав виконавчий документ і здирай гроші в примусовому порядку. Це ж ні в які рамки... Я взагалі за те, щоб ліквідувати інститут виконавчих написів нотаріуса як такий. Нотаріус посвідчує, а не судить.

ВНН на не посвідчених нотаріально кредитних договорах давно, ще до початку визнавали такими, що не підлягають виконанню. Нотаріус вчиняє ВНН на сторонньому договорі - це повний абсурд! Намалював на колінах (підробив) договір на Івана-Петра-Степана =і отримав виконавчий документ і здирай гроші в примусовому порядку. Це ж ні в які рамки... Я взагалі за те, щоб ліквідувати інститут виконавчих написів нотаріуса як такий. Нотаріус посвідчує, а не судить.
Я повністю згоден .Нотаріус практично вчиняє не притаманну йому дію. І далеко не всі нотаріуси займалися цим вертепом. Але є одне суттєве але... законодавець свого часу вирішив інакше. Тобто "за все заплатить Микола". А нотаріус, юрист-адвокат ну і звісно стягувач трішки зароблять... таке життя. І повірте мені, якби суддівська спільнота, свого часу не повважала, що нотаріуси вчиняючи ВН на кр. договорах занадто посягають на святе -монополію суду (адже навіть розлучатися без "благословення" суду не можна, не будемо перелічувати виключення) то справа ВН і нотаріусів процвітала б і донині. Але не здивуюся,якщо це явище з"явиться знову.... там ще й про третейські суди щось згадується.

Назад
Угорі