Бесплатная консультация по вопросам исполнительных производств

• Автор теми Автор теми Єрика
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 240
  • Перегляди Перегляди 11K
Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Добрий день!
Допоможіть будь ласка в ситуації, що склалася.
Борг в А-Банку, тіло - 57360 грн., відсотки - 32473 грн. Це на 31.03.2025р. Два роки до війни справно оплачувала щомісяця без прострочення. З початком війни я втратила дохід, крім цього впродовж наступних трьох років 2 гострих інфаркти зі стентуванням (3 шт.). Другий інфаркт був 10.01.2025 р.
Учора отримала лист на емейл від юриста А-Банку, що є вже Позовна заява про стягнення заборгованості. Сьогодні отримала на Вайбер повідомлення, пропонують по-любовно, так і написали, вирішити питання, «пишу дослівно» (зробити реструктуризацію, списати відсотки і розбити борг на термін, на який, не пишуть). У разі ігнору буде заблоковано рахунки, арешт на майно і заборона на виїзд за кордон. Сьогодні вже пів дня пишуть у Вайбер, підганяють із рішенням.
Підкажіть, як з ними говорити, який оптимальний варіант виходу з цієї ситуації.
Буду вдячна за будь-яку консультацію.
Якщо грошей платити нема. Хай судять. Вам від виконавчого ні холодно, ні жарко буде.

У деяких банках взагалі нема розділення на дебетові/зарплатні карти, відповідно вони не видають довідку що рахунок зарплатний і повністю зняти арешт неможливо.
у меня приват и вроде как там без проблем через приложение делают справку, что карта для зачисления зп. Но у меня на нее помимо официальной зп поступают еще и обычные переводы пополнения, вот интересует вопрос не будет ли это проблемой и преградой в разблокировке...

Спасибо, еще подскажите, пожалуйста, разблокировать можно только зарплатную или соц карту? Обычную дебетовую карту любого банка на свой выбор я не могу разблокировать?
и второй вопрос - если на з/п карту поступают так же иногда другие переводы или пополнения через терминалы - из-за этого могут отказать в разблокировке на 2 мин. зп?
Только ту на которую вы получаете выплаты (пенсия, зарплата, стипендия)
Любую нельзя разблокировать если поступают на зп карту деньги, то нечего не сделают главное чтоб суммы не заоблачные

Любую нельзя разблокировать если поступают на зп карту деньги, то нечего не сделают главное чтоб суммы не заоблачные
Тобто якщо людина не працює ,не отримує соц виплати та не отримує пенсію ,в неї немає можливості розблокувати карту на 2 мінімалки?

Тобто якщо людина не працює ,не отримує соц виплати та не отримує пенсію ,в неї немає можливості розблокувати карту на 2 мінімалки?
Якщо це просто рахунок, то нажать арешт не знімуть

Останнє редагування:
В чора зявилось в дії виконавче провадженя. Здивувала одна постанова від виконавця. Наклав арешт на майно яке мені не належить. А саме на квартиру яку я орендую. В любий момент я можу з неї зїхати і це вже не моя проблема а хазяїна цієї квартири. Але я не хочу залишати йому проблеми.він хороша людина
Цікавить лише одне як, виконавіць міг накласти арешт на майно яке не належить боржнику? Банковскі рахунки знаходять швидко, а майно боржника не можуть.!
Можливо хтось стикався з таким.?

В чора зявилось в дії виконавче провадженя. Здивувала одна постанова від виконавця. Наклав арешт на майно яке мені не належить. А саме на квартиру яку я орендую. В любий момент я можу з неї зїхати і це вже не моя проблема а хазяїна цієї квартири. Але я не хочу залишати йому проблеми.він хороша людина
Цікавить лише одне як, виконавіць міг накласти арешт на майно яке не належить боржнику? Банковскі рахунки знаходять швидко, а майно боржника не можуть.!
Це виконавець дегенерат певно.

Просто цікаво як люди розблоковують ,той хто не офіційно працює? Виходить ніяк?
Ніяк, або завести картку із спеціальним режимом використання

Це порушення... Так неможна робити. Треба писати заяву щоб знав і прикласти витяг з дррп

Ніяк, або завести картку із спеціальним режимом використання

Це порушення... Так неможна робити. Треба писати заяву щоб знав і прикласти витяг з дррп
А людей викрадати не порушення? Зараз кругом якась повна деградація.

А людей викрадати не порушення? Зараз кругом якась повна деградація.
Згодна

А зі спеціальним режимом хіба не повністю знімається блокування? Тільки на 16000?
З спеціальним режимом не арештовують

мне официалка приходит 10-11к на карту и +- столько же может поступать как обычные переводы/пополнения, то есть не будет проблем в таком случае ее разблокировать?

там именно указано, что наложен арест на определенную квартиру или просто есть постанова про арест имущества? на каком основании может быть наложен арест на имущество к которому вы вообще никакого отношения не имеете...

Тоді я заплуталась😅
А з яким режимом розблоковують на 2 мінімалки?😅
Ви все правильно розумієте, все ок. )
На користування коштами у розмірі 2-х мінімалок можна розблокувати будь-який рахунок, який Вам буде зручний. Не має значення, працюєте Ви чи не працюєте, офіційно чи не офіційно.

Можу помилятись, але наскільки я розумію, ця норма була введена під час дії воєнного стану. І на час дії воєнного стану. 🤔
Тож цікаво, як було ДО і як буде ПІСЛЯ? 🤔

Ви все правильно розумієте, все ок. )
На користування коштами у розмірі 2-х мінімалок можна розблокувати будь-який рахунок, який Вам буде зручний. Не має значення, працюєте Ви чи не працюєте, офіційно чи не офіційно.

Можу помилятись, але наскільки я розумію, ця норма була введена під час дії воєнного стану. І на час дії воєнного стану. 🤔
Тож цікаво, як було ДО і як буде ПІСЛЯ? 🤔
А , зрозуміло)
Та да теж цікаво як до та після воєнного стану ?🤔

Наскільки поширено зараз об'єднання 2 ВП в 1, якщо у 1 виконавця?

мне официалка приходит 10-11к на карту и +- столько же может поступать как обычные переводы/пополнения, то есть не будет проблем в таком случае ее разблокировать?

там именно указано, что наложен арест на определенную квартиру или просто есть постанова про арест имущества? на каком основании может быть наложен арест на имущество к которому вы вообще никакого отношения не имеете...
Ту на которую зп приходит
Проблем быть не должно

що таке платіжна інструкція?

Всё зависит от математики.
Если долг 20 000, то наверное не стоит дергаться. Если 200 000 и деньги на адвоката у вас не последние, то можно и рискнуть, но быть готовым проиграть.

P.S. Увидел что вы боитесь потратить деньги на юриста. Тогда пожалуй не стоит

Суд и выплаты по ВП фиксированной суммы в течении неограниченного периода, в любом случае лучше чем постоянные пролонгации у МФО

Подскажите, пожалуйста, когда уже есть ВП - его можно оплачивать хоть за месяц, хоть за 25 лет? Если нет имущества, то списывать будут с зп официальной проценты, это я понимаю, ну и я по доброте своей душевной могу так же какую-то копейку докидывать и никаких дедлайнов исполнитель поставить мне не может, верно? соответственно сумма по вп так же не растет же вне зависимости от того, сколько я его выплачивать буду? Спасибо!)

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Назад
Угорі