Бесплатная консультация по вопросам исполнительных производств

• Автор теми Автор теми Єрика
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 240
  • Перегляди Перегляди 11K
Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Добрий день. Програв суд банку по боргу карточного кредиту (ліміт і разом з відсотками наросло 122 тис - після 24.02.2022 нічого не платив ). Поки нічого не блокували , бо рішення вступе в силу 4.06 ( якщо без апеляції ). Я ВПО , майно все знищене , зареєстрований на окупованій території. Працюю неофіційно - блокування рахунків теж не страшне. Єдине що не мені - це авто. Я так розумію , на нього після 4.06. можуть накласти арешт. Тому виникає декілька питань :1) Арештовують майно у ВПО під час війни , можливо діє якийсь захист ? 2) Якщо так , то є сенс перереєструвати на дружину/тещу , бо наче десь чув це можуть визнати фіктивним , якщо угода буде після рішення суду. 3) Якщо арешт , то це тільки обмеження права розпорядження майном і можна їздити , чи конфіскація і продаж на аукціоні ? 4) Як справа передається виконавцю по місцю , якщо моя реєстрація в Маріуполі ?
Зразу скажу , що платити не збираюсь взагалі. Не тому що жадібнийий , а тому що в 48 років треба почінати життя з нуля , а в мене ще 4 кредити є взятих до війни з такою ж ситуацією ( правда по ним поки тиша ) і якщо я буду присвячувати роки тільки на погашення кредитів (взятих на те , чого вже нема) , ризикую залишитися бомжем на все життя разом із родиною і дитиною. Бо від держави ніякої допомоги нема. Навіть виплати впо забрали. В програмі є житло відмовиляють. Схиляюся до думки виїхати в ЄС (тепер після суду ще більше ) - не випускають.
Арешт накладуть. Авто якщо в реєстрі засвітиться подадуть у розшук з метою реалізації на аукціоні. Нажаль захисту для ВПО немає. Переоформити на дружину, можуть визнати правочин не дійсним, оскільки ви її переоформлюєте в момент винесення рішення.
Порада, подати до суду і визнати себе неплатоспроможним, як тільки відкриють вп

та тут люди і хочуть дізнатися як воно на практиці, бо навіть по аліментам не чув щоб когось притягали до криміналу
Я притягала

та тут люди і хочуть дізнатися як воно на практиці, бо навіть по аліментам не чув щоб когось притягали до криміналу
Свого часу

Отримав штраф, а той штраф платити йому було нічим

Доброї ночі,мені по вп заблокували пенсійну картку і фоп рахунок, підскажіть будь ласка чи можна їх розблокувати і це треба дві заяви писати,чи одну,найманих працівників не маю,рахунки в приваті ,на фоп йдуть гроші з термінала(магазин),бажано його розблокувати, буду вдячна за відповідь .
Пенсійну розблокувати можна
ФОП якщо ви з нього платите податки

Арешт накладуть. Авто якщо в реєстрі засвітиться подадуть у розшук з метою реалізації на аукціоні. Нажаль захисту для ВПО немає. Переоформити на дружину, можуть визнати правочин не дійсним, оскільки ви її переоформлюєте в момент винесення рішення.

Я притягала

Свого часу

Сумно. Але це правда🥲

А насколько часто исполнители прибегают к тому, что просят суд наложить запрет на выезд заграницу? На практике часто такое встречается?
Залежить від того чи подасть стягувач таке клопотання
Якщо нічого брати і щоб накакати то так. Особливо зараз те стосується жінок

Мне интересно, а каким образом сдесь вообще криминал можно пришить. Допустим я же не виноват в том что у меня нет имущества и я не могу найти работу. Хорошо если есть минимальная ЗП. тогда криминал отпадает. Вы меня простите, просто немного в ступор меня ввели, я знаю людей у которых годами ИП по долгам и никакого криминала нет. Если можно подробнее можете описать это и насколько это реально? Просто светит в будущем ИП по микрокредитам, я просто думаю что в моем положении мне проще отстегтвать им процент от минималка чем платить даже по договорённости. Всеравно денег нет. Поэтому и интересуюсь как правильно поступить.
Згідно із статтею 382 Кримінального кодексу України передбачена відповідальність за невиконання судового рішення
Якщо стягувач подасть аргументоване подання, що ви умисно не виконуєте рішення, виконавець подає подання до правоохоронних органів про невиконання рішення.найчастіше це стосується рішень немайнового характеру, однак для іноді щоб полякати боржників і до цього доходить, залежить від кредитора. Раніше до такого приват і ПУМБ були завзяті
Зараз не знаю

За невиконання рішення суду
Це ще було по старому закону

Сумно. Але це правда🥲
Нажаль такі закони

Перечитавши форум де всі в основному боржники по кредитам, не зустрічав таких випадків
Це по аліментах

Перечитавши форум де всі в основному боржники по кредитам, не зустрічав таких випадків
Раніше у 2016-2018 роках так приват та ПУМБ робить зараз найчастіше аліменти чи немайнові справи

можливо хоча це теж певно рідкість, бо знаю таких хто має борги більше 100К по аліментам, хоча таке зовсім не підтримую

ну але всякі бувають ситуації, буває що дійсно нема чим платити

Моя порада якщо є суди, приймайте в них участь, пишіть відзиви, заперечення, приймайте участь на засіданнях. Можна скосити відсотки, комісії і т.д.
Використовуйте закон України про споживче кредитування, а саме статтю 21 про споживче кредитування де відсотки не можуть перевищувати половину і те, що відповідно до закону Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану не мають право начисляти, пеню штраф та підвищенні відсотки.

можливо хоча це теж певно рідкість, бо знаю таких хто має борги більше 100К по аліментам, хоча таке зовсім не підтримую

ну але всякі бувають ситуації, буває що дійсно нема чим платити
Багато залежить від стягувача
Бувають дружини, які хочуть щоб гнив, сидів і з виконавцем живуть а потім перевіряють чи подав ти подання чи ні і пишуть скарги на виконавців що ті нічого не роблять, сама стикалась

І виконавців не бійтесь, вони зацікавлені щоб ви платили і з вас щось мати, оскільки в першу чергу задовольняється виконавчий збір, потім виконавчі витрати, а потім вже основний борг

І ще, якщо в позовах є якісь типу витрати на юридичні послуги, адвоката і т д найчастіше кредитори не надають акт приймання передавання наданих послуг і квитанцію з розрахунку поряд із цим у них в штаті є юр департаменти, так що це зразу тувта яку можна косити і вже мінус в боргу

та я розумію, тут просто люди більше по кредитах цікавляться
Мені там про аліменти писали

Я притягала

Свого часу

Якщо Вам не складно та маєте час то роз'яніть мені процедуру як Ви притягали до до крим.відповідальності особу за невиконання рішення суду за заборгованістю?

Вже перереєстрував на дружину (подарив). Наскільки я зрозумів , почитавши подібні випадки і практику , навіть якщо банк захоче визнати правочин не дійсним , це суд і 3-6 міс. часу , де ще треба це довести ( якщо не так , поправте ). Не всі банки на це йдуть. Причому в найгіршому випадку для мене , авто знову перейде до мене у власність. А там я вже , якщо до цього дійне , буду дводити , що авто є єдиним способом заробляння коштів ( і це правда , зараз таксую , є всі докази , виписки з додатків . перекази ). В крайньому випадку , коли вичепаються всі способи затягувань часу і оскаржень , погоджусь сплачувати якісь мінімальні кошти. Якщо до того часу авто не розвалиться і я його не зданм на розбірку

Приватні виконавці виконують рішення суду як і державні. Просто приватні зацікавленні більше у виконанні оскільки це їх заробіток. Усі виконавці діють у рамках закону про виконавче провадження, якщо не подобається треба міняти закони.
Це був сарказм 😉 Я розумію що приватні роблять свою роботу за %, а не за скромну ставку, "державну роботу", стаж, досвід після юрфака, лікарняні і т.д.

Залежить від того чи подасть стягувач таке клопотання
Якщо нічого брати і щоб накакати то так. Особливо зараз те стосується жінок
О нічого нового. На роботу їм потрібно ходити тоді і гадити не буде часу.

О нічого нового. На роботу їм потрібно ходити тоді і гадити не буде часу.
Згодна

Вже перереєстрував на дружину (подарив). Наскільки я зрозумів , почитавши подібні випадки і практику , навіть якщо банк захоче визнати правочин не дійсним , це суд і 3-6 міс. часу , де ще треба це довести ( якщо не так , поправте ). Не всі банки на це йдуть. Причому в найгіршому випадку для мене , авто знову перейде до мене у власність. А там я вже , якщо до цього дійне , буду дводити , що авто є єдиним способом заробляння коштів ( і це правда , зараз таксую , є всі докази , виписки з додатків . перекази ). В крайньому випадку , коли вичепаються всі способи затягувань часу і оскаржень , погоджусь сплачувати якісь мінімальні кошти. Якщо до того часу авто не розвалиться і я його не зданм на розбірку
Це теж варіант

Якщо Вам не складно та маєте час то роз'яніть мені процедуру як Ви притягали до до крим.відповідальності особу за невиконання рішення суду за заборгованістю?
Складається подання направляється до поліції

хочу хотя бы чтоб хоть какую-то пользу принести и чтоб люди не боялись исполнителей
Ахахах а що їх боятися? Де хто каже, українська нація одна з самих красивіших націй у світі

Згодна

Це теж варіант

Складається подання направляється до поліції
Єрика, а поясніть,якщо не складно, як Ви в своєму поданні доводили,що в діях Боржника є склад злочину передбаченого ст. 382 КК України,тобто мається на увазі прямий умисел? І ще таке запитання хоч одне з кримінальних проваджень,що були відкриті на підставі Вашого подання/подань до суду "доїхало"?

Єрика, а поясніть,якщо не складно, як Ви в своєму поданні доводили,що в діях Боржника є склад злочину передбаченого ст. 382 КК України,тобто мається на увазі прямий умисел? І ще таке запитання хоч одне з кримінальних проваджень,що були відкриті на підставі Вашого подання/подань до суду "доїхало"?
:) якщо його нема то можна підкинути. Вам то того не знати:)

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Назад
Угорі