Добрий день. Програв суд банку по боргу карточного кредиту (ліміт і разом з відсотками наросло 122 тис - після 24.02.2022 нічого не платив ). Поки нічого не блокували , бо рішення вступе в силу 4.06 ( якщо без апеляції ). Я ВПО , майно все знищене , зареєстрований на окупованій території. Працюю неофіційно - блокування рахунків теж не страшне. Єдине що не мені - це авто. Я так розумію , на нього після 4.06. можуть накласти арешт. Тому виникає декілька питань :1) Арештовують майно у ВПО під час війни , можливо діє якийсь захист ? 2) Якщо так , то є сенс перереєструвати на дружину/тещу , бо наче десь чув це можуть визнати фіктивним , якщо угода буде після рішення суду. 3) Якщо арешт , то це тільки обмеження права розпорядження майном і можна їздити , чи конфіскація і продаж на аукціоні ? 4) Як справа передається виконавцю по місцю , якщо моя реєстрація в Маріуполі ?
Зразу скажу , що платити не збираюсь взагалі. Не тому що жадібнийий , а тому що в 48 років треба почінати життя з нуля , а в мене ще 4 кредити є взятих до війни з такою ж ситуацією ( правда по ним поки тиша ) і якщо я буду присвячувати роки тільки на погашення кредитів (взятих на те , чого вже нема) , ризикую залишитися бомжем на все життя разом із родиною і дитиною. Бо від держави ніякої допомоги нема. Навіть виплати впо забрали. В програмі є житло відмовиляють. Схиляюся до думки виїхати в ЄС (тепер після суду ще більше ) - не випускають.