🏦 НБУ: діяльність "BitCapital" незаконна

Під вечір знов активізувались з номерів 063106..., як завжди. Спам фільтр працює,аж червоний весь від їх "наполегливості" :lol: .
Нічого їм не буде, вони НБУ не підпорядковані по причині відсутності ліцензії. От якби їми СБУ зайнялося... Але рука руку миє,що поробиш(
Наярюють після обідньої як грішники 👿

А что у Вас с ними,они деньги нашли?
Неа, не знайшли. Я намагалась сьогодні з ними про це поговорити, щоб не дарма телефонували. Ніт, у слухавці тиша, дзвінки адресовані їм, скидають.
Але спам +063 був активний🥴🤯

Неа, не знайшли. Я намагалась сьогодні з ними про це поговорити, щоб не дарма телефонували. Ніт, у слухавці тиша, дзвінки адресовані їм, скидають.
Але спам +063 був активний🥴🤯
Вот,а потом жалуются,что с ними не общаются 🙄Странные люди, так они и родным трезвонят или только Вам?

Вот,а потом жалуются,что с ними не общаются 🙄Странные люди, так они и родным трезвонят или только Вам?
Ага, мамі телефонували теж сьогодні. Може, комусь ще, ніхто не казав.
Смс надсилали точно оточенню 😁

Про це НБУ повідомив сьогодні - 04.02.2025 о 20:00.

Із повідомлення:

"Національний банк України за результатами аналізу правочинів, що укладаються сервісом "BitCapital", виявив у таких правочинах ознаки фінансової послуги з надання коштів у кредит, що порушує Закон України "Про фінансові послуги та фінансові компанії". З метою ухилення від виконання вимог законодавства України ця послуга маскується в договорах зі споживачами як надання позик у криптоактивах. Поглиблений аналіз показав, що сервіс "BitCapital", формально надаючи позики в USDT, фактично видавав кредити в національній валюті України – гривні, оминаючи всі встановлені законом регуляторні механізми."

"Проведена перевірка, яка, в тому числі, полягала в глибинному аналізі договорів та розкриття інформації на онлайн-ресурсі сервісу "BitCapital", виявила системні порушення законодавства України, а саме:

🔹 перевищення граничної денної процентної ставки;
🔹 недотримання законодавства про захист прав споживачів у частині вимог до договорів та відображення повної вартості кредиту;
🔹 інформаційну непрозорість та введення в оману щодо умов кредиту;
🔹 відсутність обов'язкової інформації до розкриття на вебсайті тощо."

Боже,яка красаааа!!!

Боже,яка красаааа!!!
Хтось вірить в те,що їх заборонять?))

Та їм взагалі пофіг. Я закрила в них кредит десь тиждень тому, сьогодні спамлять з ранку "Візьміть нову, дамо 98% знижку тільки візьміть нову позику". Так що плювати вони хотіли на заборони

А ось вже НБУ зреагував на наші заяви і сам звернувся до кіберполіції:

А ось вже НБУ зреагував на наші заяви і сам звернувся до кіберполіції:
Це нічого не змінить...

А вот интересно)) Среди пользователей форума, кто собирался платить битам или договариваться там как-то с ними и т.д, после этого решения НБУ осталось ли у вас желание платить ушлепкам, или может хоть теперь до вас дойдет, кто они такие и вы бросите это дело с "общением"?))

А вот интересно)) Среди пользователей форума, кто собирался платить битам или договариваться там как-то с ними и т.д, после этого решения НБУ осталось ли у вас желание платить ушлепкам, или может хоть теперь до вас дойдет, кто они такие и вы бросите это дело с "общением"?))
Так все и до этого знали, что они незаконные. По факту это все ничего не меняет, просто сделали наши НБУ вид, что поработали и все. По факту они продолжают активно работать, предлагать и спамить. Все равно у них будут брать и дальше кредиты, лезть в эту грязь

Це нічого не змінить...
Не змінить бажання людей брати щось, а потім або віддавати в десятки разів більше, або нити що вони комусь щось винні, але платити не хочуть, нічого робити не хочуть, врятуйте, допоможіть і т.д. Щодо рішення НБУ, то на початку 2024 року мені всі також масово писали, що все дарма, нічого не зміниться, ніхто не відреагує і т.п. Але, як на мене, то таке рішення НБУ це дуже непоганий крок для припинення діяльності подібних бітам шахраїв.
Навіть якщо б поліція повністю припинила діяльність бітів, клієнти самі б знайшли нове болото, куди можна вляпатись і фінансували б його...

Проблема не стільки в бітах, скільки в клієнтах з прошивкою в голові "нічого не буду робити, все одно нічого не зміниться", а ще гірше коли такі призивають інших теж нічого не робити :punish: Це стосується не тільки теми кредитів і шахраїв.

Останнє редагування:
Назад
Угорі